جمعی از معلمان سراسر کشور با امضای نامه ای خواستار لغو ممنوعیت ادامه تحصیل فرهنگیان شدند.
فانوس نوشت: جمعی از معلمان سراسر کشور با امضای نامه ای خواستار لغو ممنوعیت ادامه تحصیل فرهنگیان شدند.
متن این نامه که نسخه ای از آن برای سردبیر فانوس ارسال شده است، به این شرح است:
مسئولان آموزش و پرورش مدتی است که ادامه تحصیل برای معلمانی که همزمان با کار،ادامه تحصیل می دهند را ممنوع کرده اند.دانشجویانی که بعضا نخبه و دارای عناوین و مقامات کشوری هستند، امکان ادامه تحصیل را ندارند و معلوم نیست هدف آموزش و پرورش از تصویب چنین قانونی چیست؟بی شک ممنوعیت ادامه تحصیل معلمان که از ۱۷ / ۶ / ۹۴ با ابلاغ وزارت آموزش وپرورش کلید خورده است کیفیت آموزشی مدارس را بیش از پیش تضعیف خواهد نمود . بخشنامه ای که اجازه صدور موافقت با ادامه تحصیل فرهنگیان را مشروط به یک مقطع از زمان استخدام می کند و صدور اجازه ادامه تحصیل برای فرهنگیانی که بیش تر از یکبار از زمان استخدام ادامه تحصیل داده اند ممنوع و تخلف ذکر شده است.
آموزش و پرورش یکی از نهادهای آموزشی مهم در بدنه اجرایی کشور محسوب میشود و به عقیده بسیاری از کارشناسان، تاثیرگذاری این نهاد آموزشی، به مراتب از وزارت علوم و زیر مجموعههای گستردهاش در امر آموز و پرورش، بیشتر است.
طبیعتا برای چنین نهاد مهم و تاثیرگذاری لزوم تربیت و به کارگیری نیروهای مفید و سالم در کنار تجربه و تخصص، از اوجب واجبات است؛ اما اجرایی شدن برخی دستورالعملهای عجیب مثل ممنوعیت تحصیل معلمان که به تنهایی میتواند ذهن بسیاری از کارمندان این سازمان را به خود مشغول و حتی مغشوش کند، شرایط نامطلوبی را در مسیر آموزش و پرورش صحیح دانشآموزان و آیندهسازان این کشور به وجود آورد.
امنیت شغلی و تحصیلی یکی از دستاوردهای کشور در سالهای بعد از انقلاب بوده است اما برخی تصمیمات مانند ممنوعیت تحصیل معلمان، میتواند موجی از ناامیدی در گرایش دانشجویان و جوانان به سیستم پرورشی کشور ایجاد کند.دانشجویان پس از مشغولیت به کار معلمی، اجازه پیدا میکنند دوباره کنکور داده برای ادامه تحصیل وارد دانشگاه شوند و این در حالی است که نه مطالب علمی یادشان مانده و نه دیگر شوری برای ادامه تحصیل وجود دارد.
در کنار اینها، سختی کنکور و رقابت سخت برای کسب تحصیلات تکمیلی و لزوم درآمد مکفی برای اداره امورات خانواده، دست به دست هم میدهد تا معلمان دیگر حتی فکر ادامه تحصیل را هم به سر خود راه ندهند.
کاهش کیفیت در آموزش مدارس، در آیندهای نه چندان دور، دانشجویانی ضعیف را روانه دانشگاهها میکند و به همین راحتی، شتاب رشد علمی که هیچ، شیب رشد علمی در کشور نیز کم میشود.همواره آموزش وپرورش با داشتن بیش از ۲ هزار نیرو با مدارج علمی دکترا و بالاتر از دانشگاه های برتر کشور جزو وزارتخانه های شاخص دولت بود ولی با این تصمیم در آینده سطح علمی معلمان تضعیف خواهد شد .