جامعه رو به سوی سالمندی است / همه سالمندان بیمار نیستند / دهه آینده بحران سالمندی در کشور / خانه سالمندان تنها مختص افراد بی سرپرست نیست / 5 علت اصلی در مرگ و میر سالمندان / تا 40 سال آینده از هر 3 نفر یک سالمند

"> تمهید برای داشتن نسلی از سالمند سالم
شوشان تولبار
آخرین اخبار
شوشان تولبار
کد خبر: ۴۷۳۲
تاریخ انتشار: ۱۰ مهر ۱۳۹۱ - ۱۹:۲۶

جامعه رو به سوی سالمندی است / همه سالمندان بیمار نیستند / دهه آینده بحران سالمندی در کشور / خانه سالمندان تنها مختص افراد بی سرپرست نیست / 5 علت اصلی در مرگ و میر سالمندان / تا 40 سال آینده از هر 3 نفر یک سالمند

شوشان - مجتبی حلالی  : سالمندان! براستی چگونه می شود، آنها که روزی پدر و مادر بوده اند،؛ مورد آزار و بی احترامی فرزندان خود قرار گیرند! چگونه می شود که آنها که روزی برای موفقیت و بزرگ شدن ما از جان خود مایه می گذاشتند، به انزوا از سوی ما بروند. سالمند یعنی کوله بار تجربه! یعنی سرد و گرم دنیا کشیده! سالمند یعنی بزرگی که در تنگناها و هر آنجا که فرزندش به مشکل بربخورد، پا درمیان گذاشته و موضوع را ختم به خیر می کند. اوج تنهایی آنها آن زمان است که در گوشه ای از خانه بی توجهی ببیند، جواب سر بالا بشنود، یا مورد آزار و حتا تمسخر قرار گیرند. هنوز هم سو سویی از احترام موی سفیدش را بگذار، زشت است از او سن و سالی می گذرد و ... میان برخی وجود دارد، با این حال اما یکی از نگرانی هایی که گاهی وجود داشته عدم احترام به مو سفیدان جامعه است. به این بیاندیشیم که پیر شدن ما که جوان تریم نزدیک است. ما نیز مویی سفید می کنیم و از خیلی از روابط اجتماعی مان باز می مانیم. محبت مان را از آنها دریغ نکنیم. این تنها چیزی است که از دار دنیا نیاز دارند.

جامعه رو به سوی سالمندی است

مدیریت درمان تامین اجتماعی استان خوزستان در نشست اختصاصی با روزنامه فرهنگ جنوب با اشاره به روز جهانی سالمند و توجه ویژه به این قشر از جامعه گفت: جامعه در حال پیشروی به سمت پیر شدن است، بنابراین باید به موضوع سلامتی سالمندان و به سلامت پیر شدن آنها توجه ویژه داشت. برنامه ریزی برای جلوگیری از بیماری های مزمن سالمندی

دکتر پناهی زاده افزود: باید برنامه ریزی های مدونی در خصوص جلوگیری از بیماری های مزمن در سالمندی، تغذیه مناسب، برنامه ریزی مطلوب، سبک زندگی و تحت نظر پزشک سالمندی در دستور کار قرار گیرد تا یک سالمند سالم و توام با سلامتی در جامعه داشته باشیم.

همه سالمندان بیمار نیستند

وی با اشاره به اینکه سالمندان الزاما بیمار نیستند، گفت: سالمندانی وجود دارد که تا 100 سالگی بدون هیچ بیماری زندگی می کنند. البته شیوع برخی بیماری ها در سالمندی بیشتر است اما ما باید به سمتی برویم که اول سالمندان بیماری نداشته باشند، دوم اگر بیماری دارند بیماری سبک باشد و سوم اگر بیماری دارد قابل کنترل باشد.

فرهنگسازی و آموزش 2 رسالت مدیریت درمان

پناهی زاده ادامه داد: با توجه به اینکه بیش از 100 هزار بازنشسته در استان خوزستان تحت حمایت تامین اجتماعی قرار دارند، این سازمان 2 رسالت اصلی بر عهده دارد؛ که در این راستا می توان به ایجاد فرهنگ حق مطالبه برای حمایت از قشر سالمندان و آموزش اشاره داشت.

دهه آینده بحران سالمندی در کشور

وی با بیان اینکه باید شرایط را برای سال های آینده که جامعه با بحران سالمندی مواجه خواهد شد آماده کنیم، گفت: دهه آینده قطعا بحران سالمندی در کشور بوجود خواهد آمد، به همین سبب باید در زمینه های نظام سلامت، سکونتگاه ها، پارک، معابر، قوانین مربوط به سالمندان و ... فعالیت بیشتری و پر شتابی مد نظر قرار داد.

تکریم سالمندان، آنچه که رو به فراموشی میرود

پناهی زاده اضافه کرد: تکریم سالمندان در کشور رو انزوال می رود. اگر احترامی وجود دارد تنها بر اساس اخلاقیات و سنت های پیشین می باشد. متاسفانه سالمندان ما به ناچار و بدلیل هیچ گونه حمایتی مجبور به تحمل همه بی توجهی ها و بی احترامی ها هستند.

خانه سالمندان تنها مختص افراد بی سرپرست نیست

مدیریت درمان تامین اجتماعی خوزستان با اشاره به اینکه مراکز روزانه نگهداری از سالمندان در سطح کشور نیز به یک بحران تبدیل خواهد شد، گفت: فرهنگ و سبک زندگی ها تغییر کرده و شرایط کشور بلحاظ خانه های سالمندی فراهم نیست. خانه سالمندان تنها مختص کسانی نیست که از داشتن سرپرست و خانواده محروم باشند، بلکه باید شرایطی فراهم آید که مراکز روزانه برای نگهداری از سایر سالمندان فراهم آورده شود.

جوانان حوصله بچه داری ندارند

وی در بخش دیگری از سخنان خود با اشاره به اینکه جوانان دیگر مانند قبل تحمل بچه داری و فرزند زیاد را ندارند، افزود: جوانان با توجه به تغییر فرهنگ دیگر حوصله بچه داری یا بچه آوری ندارند یا در نهایت در این راستا به یک بچه اکتفا می کنند، به همین سبب سیاست های دولت در این زمینه باید تغییر پیدا کند و از برنامه های تشویقی استفاده کنند.

فرزند کم ریسه در مسایل فرهنگی و اقتصادی نیز دارد

دکتر پناهی زاده بیان داشت: جامعه بدلیل مسایل فرهنگی و بویژه مسایل اقتصادی رو به فرزند کم رفته است. در این میان متوسط که بیشتر تحصیل کرده های جامعه می باشند تمایلی به بچه دار شدن ندارند اما قشر فقیر روند بچه دار شدنشان راحت تر است.

دولت آینده فرزندان جوانان را تضمین کند

وی با اشاره به اینکه باید سیاست تشویقی و تضمین برای خانواده ها در نظر گرفته شود، گفت: دولت باید برای ازدیاد جمعیت جوانان کشور اطمینان دهد که آینده بچه تضمین است. این در حالی است که افزایش جمعیت جوان از یک سو دیگر حایز اهمیت است، اینکه جمعیت فعلی رو به پیری می رود و جمعیت جوان بسیار اندک است، به همین سبب معضل بعد عدم وجود نیروی مراقبت کننده از سالمندان می باشد.

5 علت اصلی در مرگ و میر سالمندان

مدیریت درمان تامین اجتماعی خوزستان اضافه کرد: باید پذیرفت که از بحث سالمندی مغفول بوده ایم، یکی از مشکلات سالمندان مصرف قرص چند دارویی می باشد. این در حالی است که این موضوع پنجمین علت مرگ و میر سالمندان می باشد. گفتنی است بیماری های قلبی و عروقی، سرطان ها، تصادفات و عفونت ها به ترتیب دلایل اول تا چهارم مرگ و میر سالمندان است.

تا 40 سال آینده از هر 3 نفر یک سالمند

در ادامه دکتر سعید سعیدی مهر با اشاره به اینکه تا 40 سال آینده از هر 3 نفر یک سالمند وجود خواهد داشت، گفت: قاره آسیا تا 40 سال آینده به قاره پیر معرفی خواهد شد، چراکه از هر 3 نفر یک سالمند در این قاره وجود خواهد داشت.

تا سال 2050 2 میلیارد و 100 میلیون سالمند در جهان

وی ادامه داد: ضریب سالمندی در ایران تا سال 1335، 5/2 درصد بوده، این آمار تا سال 1355 به 8 درصد، تا سال 1375 به 15 درصد و تا سالجاری به 29 درصد افزایش یافته است. گفتنی است آمار سالمندان کل دنیا تا سال 2 هزار 600 میلیون بوده، پیش بینی ها حاکی از آن است که این آمار تا سال 2025 به 1 میلیارد و 200 میلیون و تا سال 2050 به 2 میلیارد و 100 میلیون خواهد رسید. شایان ذکر است ضریب سالمندی نسبت افراد بالای 60 سال و افراد زیر 15 سال می باشد که افراد مصرفی هستند و هیچ گونه تولیدی برای جامعه ندارند. این در حالی است که 80 درصد این آمار به قاره آسیا تعلق پیدا خواهد کرد.

شهرداری شهر دوست دار سالمند ایجاد کند

پزشک طب سالمندان با اشاره به اینکه شهرداری ها باید شهر دوست دار سالمند ایجاد کنند، گفت: کلیه پارک ها، معابر، ساختمان ها، مبلمان شهری و ... برنامه ریزی مناسب داشته باشند. این فرهنگ نیز باید در میان مردم و سایر دستگاه ها از جمله آموزش و پرورش و بیمارستان ها نهادینه شود.

سالمندانی که توسط فرزندان خود مورد آسیب قرار می گیرند

سعیدی مهر ادامه داد: تکریم والدین در میان خانواده ها رفته رفته کاهش پیدا کرده و متاسفانه افراد پیری که توسط فرزندان خود مورد آسیب و آزار قرار می گیرند موجب شده تا سالمندان دچار آسیب های روحی و روانی شدید قرار گیرند.

آغاز آموزش تکریم سالمندان از آموزش و پرورش

وی با اشاره به اینکه آغاز آموزش و فرهنگسازی باید از آموزش و پرورش باشد، گفت: معلمین و اساتید و مدارس می بایست در زمینه تکریم والدین و سالمندان بیش از پیش دانش آموزان را مورد آموزش قرار دهند.

30 درصد از سالمندانی که دچار سقوط می شوند، می میرند

پزشک طب سالمندان خاطرنشان ساخت: در یزد یک کار ارزشمند در زمینه تکریم سالمندان قرار گرفته است که در آن آنها که ساختمان بیشتر از 2 طبقه می سازند باید برای پله های خود حفاظ آهنی نصب کرده و آسانسور راه اندازی کنند. اگر زمینی تغییر کاربری می دهد باید کارشناسان سالمند از آن بازدید کرده و مورد تایید قرار دهند. این برنامه ها در حالی انجام می شود که 30 درصد سالمندانی که دچار سقوط می شوند، از دنیا می روند.

چگونه پیر شویم

وی با اشاره به چگونه پیر شدن افراد گفت: از دیگر برنامه هایی که برای آموزش و نهادینه سازی فرهنگ میان مردم باید مدنظر قرار گیرد، بحث چگونه پیر شدن است! در واقع در این آموزش ها فرهنگ صحیح و سالم پیر شدن ارایه می شود.

 

 


نام:
ایمیل:
* نظر:
شوشان تولبار