روزنامه نور خوزستان در تازه ترین شماره خود، سرمقاله ای با عنوان مسجد رمز وحدت و برادری امت اسلامی را به قلم سید محمد طاهر موسوی زاده منتشر کرده است.
روزنامه نور خوزستان در تازه ترین شماره خود، سرمقاله ای با عنوان مسجد رمز وحدت و برادری امت اسلامی را به قلم سید محمد طاهر موسوی زاده منتشر کرده است.
در جهت توهین به مسلمانان و تصرف مسجدالاقصی، در سی ام مرداد 1348 این مسجد که اولین قبله مسلمین و یکی از مقدس ترین معابد مورد احترام ادیان آسمانی است به وسیله عوامل رژیم صهیونیستی به آتش کشیده شد بطوریکه ستون های آتش و دود تا ارتفاع صدها متر به آسمان رفت.
در قسمت جنوب شرقی در حدود دویست متر مربع از سقف مسجد کاملا منهدم گردید، گنبد مسجد در پنج نقطه سوخت و همچنین یکی از آثار متبرک مسجد و یک منبر مخصوص با سابقه هشتصد ساله نابود شد.
امت اسلامی در اعتراض به این اقدام جنایتکارانه به پا خاستند و از دولتهای اسلامی مقابله با این اقدام وحشیانه را خواستار شدند اما با توجه به وابستگی اکثر کشورهای اسلامی به ابرقدرتهای غرب و شرق در آن زمان، اقدامی موثر در این مورد صورت نگرفت.
تا اینکه در اجلاس سی ام وزرای خارجه سازمان کنفرانس اسلامی که در سال 1385 در تهران برگزار شد، با تاکید بر جایگاه رفیع مسجد به عنوان رمز وحدت و برادری در جهان اسلام، بنا به پیشنهاد رئیس سازمان فرهنگ و ارتباطات اسلامی جمهوری اسلامی ایران، روز آتش زدن مسجد الاقصی توسط صهیونیستها یعنی روز 30 مرداد به عنوان روز جهانی مسجد و هفته متصل به این روز، بنام هفته جهانی مساجد نامگذاری شد.
از کشورهای عضو سازمان خواسته شد که تا با هدف ارج نهادن به نقش مساجد و صیانت از آنها به عنوان اماکن مقدسه و نیز یادآوری جنایت صهیونیست ها و گرم نگه داشتن مبارزات کشورهای اسلامی بر ضد اشغالگران قدس، در تجلیل از این روز و هفته تلاش شود.
مسجد پایگاه اتحاد و یکپارچگی مسلمانان است و نماز جماعت و تشکیل صفوف به هم فشرده نمازگزاران به خوبی بیانگر هماهنگی و انسجامی است که حضور در مسجد فراهم می آورد.
در مسجد است که مومنین به یکدیگر پیوسته و ید واحده ای را تشکیل می دهند که قادر است هر نوع مشکل فردی و اجتماعی را حل کند و هر مانعی را در ساختن جامعه ای سالم از پیش رو بردارد. حضور اقشار گوناگون، به ویژه جوانان در مساجد، می تواند همراه با تقویت بنیانهای دینی فردی ، ناهنجاریهای اجتماعی و اخلاقی جامعه را نیز اصلاح کند.
از این نظر مسجد نهادی است که از زمان تولد اسلام تا امروز در تمامی عرصه های مذهبی، اعتقادی، سیاسی، فرهنگی، جهادی و اقتصادی نقش داشته است، همچنانکه در این عصر نیز خود شاهد نقش بی چون و چرای مساجد در شکل گیری و پیروزی انقلاب و حفظ دستاوردهای آن بوده و هستیم.
مسجد اگرچه واحد اجتماعی کوچکی بنظر می رسد لیکن در حقیقت می تواند نمونه ای از یک جامعه اسلامی و نهادی برای تحقق ارزش های اسلامی همچون تقوا، علم، جهاد، برادری، مساوات و عدالت باشد، مشروط براینکه متولیان اداره مساجد با شناخت دقیق مخاطبین و نیازهای آنان برنامه ریزی کنند و از ظرفیتهای مسجد در عرصه های گوناگون، برای جذب و هدایت مخاطبین بهره گیرند.