چندی پیش تیمملی هانمادانگ بانوان ایران در مسابقات جهانی 2016 کره جنوبی حضوری موفق داشت. این در حالی بود که چهار تن از اعضای تیمملی را بانوان خوزستانی تشکیل داده بودند که همگی نیز موفق به کسب مدال شدند. عفت گودرزی یکی از ورزشکاران خوزستانی بود که در نخستین تجربه جهانی خود و در حالی که برای نخستین بار رشته سونال سرعتی در بخش بانوان برگزار میشد، مدال طلای این رشته از هانمادانگ را بر گردن آویخت. این تکواندوکار خوزستانی که از کسب این افتخار برای خوزستان و کشور بسیار خوشحال است درخصوص سطح مسابقات برگزار شده و کسب نشان طلای خود در اولین تجربه جهانی، صحبتهایی مطرح کرده که در ادامه میخوانید.
عفت گودرزی در گفتوگو باایسنا اظهار کرد: مسابقات جهانی هانمادانگ کره جنوبی هر سال همین حوالی در مرکز جهانی "کوکیوان" برگزار میشود که ایران نیز همه ساله در اردیبهشتماه، مسابقه انتخابی تیمملی این شاخه از تکواندو را برای مشخص شدن نفرات برتر هر بخش آن برگزار میکند تا بهترینهای خود را به مسابقات اعزام کند.
وی در ادامه در خصوص سطح این مسابقات، بیان کرد: بیشتر کشورهای اروپایی، آسیایی، آمریکایی و حتی اقیانوسیه با نمایندگانی در این پیکارها حاضر شده بودند و از آنجا که این مسابقات، تنها مسابقه جهانی این رشته از تکواندو در سال است، هر کس تلاش میکند تا مدال و سکو را از آن خود کند که این، خود به خود سطح مسابقات را بالا میبرد.
دارنده مدال طلای این مسابقات با بیان اینکه مسابقات هانمادانگ کره اولین تجربه جهانی وی بود، عنوان کرد: در این مسابقات خوشبختانه توانستم یک مدال طلای انفرادی در رشته سونال سرعتی (شکستن سرعتی اجسام) و همچنین یک مدال برنز تیمی پومسه ابداعی را به همراه همتیمیهایم؛ صفورا اردشیری و فاطمه شادیان کسب کنم.
خوشحالم که اولین طلای سونال سرعتی بانوان جهان را گرفتم
وی توضیح داد: ایران در سالهای گذشته در بخش پومسه ابداعی مقام کسب کرده بود اما این دوره، اولین سالی بود که رشته سونال سرعتی در قسمت بانوان برگزار میشد که من توانستم اولین مدال این شاخه از هانمادانگ را برای ایران به ارمغان آورم که واقعا جای خوشحالی زیادی برایم داشت؛ زیرا با توکل بر خدا توانستم نامم را به عنوان اولین ورزشکار دنیا که طلای سونال سرعتی زنان را کسب کرده، مطرح کنم.
با کمک مالی خانوادهها به کره رفتیم
گودرزی تصریح کرد: من و همتیمیهایم توانسته بودیم به مدت دو سال پیاپی طلای این شاخه را در ایران منحصر به خودمان کنیم؛ اما به دلیل شرایط مالی و نداشتن اسپانسر موفق به اعزام به کره نمیشدیم تا این که امسال با همت خودمان و کمک مالی خانوادهها توانستیم خود را به این مسابقات برسانیم و حتی افتخار نیز کسب کنیم.
او خاطرنشانکرد: در مسابقات کشوری، طلای پومسه ابداعی دو سال اخیر در اختیار من است، ضمن این که طلای تعادلی هانمادانگ و برنز مسابقات لیگ پومسه کشور نیز در سابقه من ثبت شده است؛ باوجود این، امسال اولین سال حضورم در مسابقات جهانی بود که به لطف خدا و دعای همه، دست خالی برنگشتم.
دارنده اولین نشان طلای رشته سونال سرعتی زنان در پیکارهای جهانی هانمادانگ 2016، با ابراز گلهمندی از مسوولان استانی و کشوری، گفت: متاسفانه هیچ یک از مسوولان استانی و کشوری و حتی ادارهکل ورزش و جوانان خوزستان هنگام بازگشت از کره، چه در تهران و چه در خوزستان به استقبال ما نیامدند و تنها کسی که از فدراسیون در فرودگاه تهران حضور فیزیکی داشت، یک عکاس بود!
وی ادامه داد: باوجود این، مردم خونگرم شهرم در فرودگاه دزفول استقبال خوبی از ما کردند که بسیار خوشحالکننده بود و نشان داد که حداقل مردم، ما را فراموش نمیکنند.
انتظارمان از مسوولان استان خیلی بیشتر بود
گودرزی اضافه کرد: آقای صفایی، رییس هیات تکواندو دزفول و آقای منصوری از روابط عمومی این هیات نیز در فرودگاه دزفول حاضر بودند؛ ضمن این که آقای منزویان از اداره ورزش و جوانان دزفول را نیز در فرودگاه دیدیم؛ با وجود این، انتظارمان از مسوولان استانمان برای اولین مدال جهانی تکواندو بانوان خیلی بیشتر از اینها بود.
او با بیان اینکه در تهران نیز تنها استقبال خانوادهها باعث دلگرمی ما شد، افزود: جا دارد از استادم خانم عشیری و همچنین نایب رییس هیات تکواندو دزفول آقای پزشکیان که به فرودگاه تهران آمدند نیز تشکر کنم.
برای اولین بار 5 خوزستانی در تیمملی بودند
عضو خوزستانی تیمملی هانمادانگ ایران تصریح کرد: در مسابقات جهانی کره، تیمملی با 30 تکواندوکار حاضر شده بود که پنج نفر از این تعداد از خوزستان بودند و این برای اولین بار بود که خوزستان این تعداد بازیکن در تیم ملی هانمادانگ داشت که چهار نفر از این تعداد بانوان دزفول بودند و یک نفر نیز آقای تیلاوی از اهواز بود. در مجموع اعضای تیمملی را بازیکنانی از اصفهان، تهران، البرز، خراسان، کرمانشاه و خوزستان تشکیل داده بودند.
برخلاف لیگ ایران، داوری در کره منصفانه بود
وی در ادامه اظهار کرد: ما بلافاصله پس از بازگشت از کره، لیگ پومسه کشور در تهران را داشتیم که با وجود خستگی بعد از مسابقه و یک پرواز طولانی، خودمان را به این مسابقات رساندیم که متاسفانه داوری در این رقابتها در مقایسه با پیکارهای کره اصلا راضیکننده نبود.
این تکواندوکار خوزستانی افزود: البته نمیدانم دلیل این مساله به خاطر تعداد زیاد شرکتکنندهها در لیگ بود یا چیز دیگر؛ ولی در هر صورت اصلا راضیکننده نبود. آن چیزی که من در کره دیدم، یک داوری منصفانه بود ولی در لیگ کشور خودمان، امتیازی که داده شد، آن چیزی نبود که حق ما بود.
وی در ادامه در پاسخ به سوالی در خصوص تفاوت هانمادانگ و پومسه نیز عنوان کرد: هانمادانگ به معنای خانواده تکواندو و یا تکواندوی همگانی است. این رشته مجموعهای از تمام بخشهای تکواندو را در خود جای داده است؛ از قبیل رکوردهای سرعت، پرش ارتفاع، پرش طول و پرش تعادلی که بازیکن در مسابقات توانایی خودش را در هر یک از این بخشها نشان میدهد.
گودرزی افزود: گروههای دفاع شخصی، پومسه، گروه نمایش و همچنین رکوردهای شکستنهای قدرتی و سرعتی اجسام نیز از دیگر بخشهای هانمادانگ هستند که در واقع همان معنای واقعی هانمادانگ (خانواده تکواندو) در مسابقات این شاخه به نمایش گذاشته میشود تا توانایی تکواندوکارها و همچنین سطح فنی و اجرایی این رشته زیبا، یعنی تکواندو به همه معرفی شود.
و با اشاره به رشته پومسه نیز خاطرنشانکرد: پومسه از لحاظ لغوی از دو بخش"پوم" یعنی "نتیجه" و "سه" یعنی "عمل" تشکیل شده است. در واقع پومسه نتیجه عمل میباشد اما در کار به صورت پومسه استاندارد و پومسه ابداعی برگزار میشود که مجموعهای از تکنیکهای تکواندو هستند که در مسیر مشخص و ثبتشدهای با سرعت مشخصشده، اجرا میشوند که دقت در جزییات هر تکنیک و اجرای زیبا و با ریتم هر بازیکن ممکن است برای او کسب امتیاز کند و یا بر عکس امتیاز را از او بگیرد.
بانوی ملیپوش هانمادانگ ایران افزود: پومسههای استاندارد همان مسیرهای فرم مشخصشده جهانی هستند و این در حالی است که پومسه ابداعی توسط خلاقیت هر بازیکن ساخته و با آکروبات ترکیب میشود.
مربی و خانوادهام حامی واقعیام بودند
دارنده نخستین طلای جهانی سونال سرعتی زنان در پایان یادآور شد: از خانواده، مادرم، همسرم و همچنین استادم خانم عشیری که این همه سال من را حمایت کردند و به گونهای پرورش دادند تا بتوانم با تمام سختیهای زندگی این رشته را دنبال کنم و جسارت حضور در میادین بینالمللی را پیدا کنم، تشکر میکنم. این افراد همواره برای پیشرفت من تلاش کردند و همیشه نیز سعی کردند حامی واقعی من باشند تا بتوانم به اینجایی که هستم، برسم.