سرپرست مرکز آموزشی درمانی امام خمینی(ره) اهواز گفت: در راستای ارائه خدمات مطلوب تر و مناسب تر به بیماران در بخش اورژانس، تجهیزات بخش اورژانس بیمارستان امام(ره) اهواز نوسازی شد.
به نقل از روابط عمومی مرکز آموزشی درمانی امام خمینی(ره) اهواز، دکتر کامبیز معصومی بیان کرد: احداث بخش جدید اورژانس در طرح توسعه بیمارستان امام(ره) اهواز در نظر گرفته شده، اما تا آغاز به کار بخش جدید، باید تجهیزات نیز در جهت ارائه خدمات بهتر و مطلوب تر به بیماران نوسازی شود.
وی ادامه داد: با توجه به اینکه بیمارستان امام خمینی(ره) اهواز بزرگ ترین مرکز درمانی و آموزشی جنوب غرب کشور است و آمار مراجعه بیماران از سراسر خوزستان و استان های همجوار به این بیمارستان بالاست، به همین منظور با هدف خدمات رسانی مناسب در اورژانس این بیمارستان، نوسازی تجهیزات اورژانس در دستور کار قرار گرفت.
سرپرست مرکز آموزشی درمانی امام خمینی(ره) اهواز افزود: تجهیزات جدید خریداری شده، شامل مانیتور فتال در اورژانس زنان، دستگاه کپنوگراف به همراه پالس اکسی متری، چراغ جدید اتاق عمل ، دستگاه دی سی شوک و اکو سونو در بخش CPR اورژانس است.
معصومی گفت: مانیتور فتال اطلاعات گرافیکی و کمی از ضربان قلب جنین(FHR) و فعالیت رحم مادر را برای ارزیابی سلامت جنین دریافت و نمایان می سازد. وی افزود: استفاده از این دستگاه به این جهت مهم و ضروری است که برای تشخیص مشکلات جنین در طول دوره حاملگی نظیر خطر هیپوکسی(کمبود اکسیژن) یا خفگی ناشی از نارسایی جریان خون به جفت یا فشردگی بند ناف، پیش بینی و رفع مشکلات و کاهش مرگ و میر و بیماری های جنین به کار برده می شود.
سرپرست مرکز آموزشی درمانی امام خمینی(ره) اهواز همچنین به خرید و نصب دستگاه کپنوگراف به همراه پالس اکسی متری در اورژانس اشاره کرد و گفت: مانیتورینگ CO2 اشباع شده نام اختصاری کپنوگراف است. دستگاه کپنوگرام اطلاعاتی از میزان گاز CO2 بازدمی در حجم هوای اشباع شده از ریه های بیمار را نشان می دهد که این اطلاعات به پزشک در تعیین روش درمان کمک می کند.
وی افزود:در این دستگاه، پالس اکسی متری نیز برای اندازه گیری میزان هموگلوبین اشباع شده با اکسیژن در بافت های محیطی که به صورت SPO2 نشان داده می شود، به کار می رود. پالس اکسی متری مشکلات موجود در اکسیژن رسانی را نشان می دهد.
وی اظهارکرد: نصب مانیتورهای جدید در CPR اورژانس که علائم حیاتی بیمار را به صورت مستمر نشان داده و علائم حیاتی بیمار را جمع آوری و روی صفحه نمایش ظاهر می سازد و در شرایط نامطلوب بیمار نیز هشدار لازم را به تیم پزشکی اعلام می کند از دیگر موارد است. این مانیتورها پارامترهایی از قبیل Ecc1، NIPP، SPO2، دمای بدن و سایر موارد را اندازه گیری می کنند.
سرپرست مرکز آموزشی درمانی امام خمینی(ره) اهواز ادامه داد: نصب چراغ جدید اتاق عمل، نصب اکوسونو در بخش CPR و نصب دی سی شوک در اورژانس نیز از دیگر اقدامات لازم در زمینه نوسازی تجهیزات بوده است. از الکتروشوک برای اعمال یک شوک الکتریکی قوی به بیمارانی که قلب آنها به هر دلیل از کار ایستاده است، به کار می رود و یکی از تجهیزات مهم اتاق عمل و مراکز درمانی به حساب می آید.
معصومی اظهارکرد: وقتی ضربان قلب متوقف می شود و هیچ نشانه ای از گردش خون وجود ندارد، ایست قلبی رخ داده است. شایع ترین دلیل ایست قلبی، یک ریتم غیرطبیعی قلب است که فیبرلاسیون قلبی نامیده می شود. این ریتم غیرطبیعی زمانی اتفاق می افتد که اکسیژن رسانی به قلب ناکافی باشد یا در نتیجه حمله قلبی، قلب آسیب ببیند و برای اصلاح ریتم قلبی می توان از دستگاهی به نام فیبریلاتور استفاده کرد.
وی ادامه داد:فیبریلاتور دستگاهی است که شوک الکتریکی را به عضله قلبی که در یک آریتمی(ریتم غیرنرمال) کشنده است، وارد می کند. این اقدام باعث انقباض تمام سلول های قلبی شده و پس از استراحت قلب، به گره سینوسی اجازه ضربان سازی داده و در نهایت باعث تپش دوباره قلب می شود.
وی افزود:از این دستگاه برای خنثی کردن انقباضات ناهماهنگ قلبی و بازگرداندن انقباضات قلبی به حالت تعادل اولیه، همچنین در مواقعی که قلب از کار می ایستد برای شروع مجدد ضربان قلبی استفاده می شود.