همه ما روزانه پیاز مصرف میکنیم. اما شاید توجه چندانی به خواص آن نداشته باشیم. امروز در خصوص فواید مثال زدنی آن صحبت میکنیم تا با آگاهی به سمت این ماده غذایی مفید بروید.
مقابله با تشکیل لختههای خونی خطرناک
بر اساس نتایج پژوهشی که به چاپ رسیده، یکی از ترکیبات پیاز و سیب به نام روتین مانع از تشکیل لختههای خونی میشود. روتین مانع از تجمع پلاکتها و همچنین مانع از تشکیل فیبرین در عروق میشود که هر دو در تشکیل لخته نقش دارند.
پیاز دشمن سرطان
محققان دانشگاه کرنل با مقایسه اثرات پیازچه روی رشد سلولها و رادیکالهای آزاد متوجه شدند که این سبزی در مقایسه با ۱۰ نوع دیگر پیاز تاثیر آنتی اکسیدانی بیشتری دارد و در مقابله با سلولهای سرطانی کبد موثر است. بنابراین توصیه میشود از مصرف پیازچه غافل نشوید.
پیاز سرشار از اسیدفولیک
اسیدفولیک برای عملکرد مغز و سلامت روحی لازم است. نصف لیوان پیاز سبز ۹ درصد نیاز روزانه به این ویتامین را تامین میکند.
پیاز دوست استخوانها
نتایج پژوهشهای محققان دانشگاه کارولینای جنوبی نشان میدهد تراکم استخوانی خانمهایی که روزانه یک بار پیاز مصرف میکنند ۵ درصد بیشتر از خانمهایی است که میزان مصرفشان یکبار در ماه است. خطر بروز شکستگی ران در خانمهای مصرف کنند پیاز ۲۰ درصد کمتر است.
کاهش فشار خون بالا
پیاز همانند سیب و توتها منبع خوب کرستین است که خواص آنتی اکسیدانی دارد.