شوشان تولبار
آخرین اخبار
شوشان تولبار
کد خبر: ۵۴۷
تاریخ انتشار: ۲۰ فروردين ۱۳۹۱ - ۱۲:۳۴

کریم شیبانی با بیان اینکه مجوز مرحله سوم آبگیری سد گتوند علیا در اواخر سال گذشته صادر شده است، گفت: مرحله دوم آبگیری سد تمام شده و سومین مرحله آبگیری آغاز شده است.

وی افزود: تراز آب موجود در مخزن سد از 165 متر (تراز آبگیری مرحله دوم) گذشته و در حال حاضر به حدود 175 متر رسیده است.

شیبانی اظهار کرد: اکنون بهترین زمان برای آبگیری سد گتوند است، زیرا شرایط آبی با فرارسیدن اردیبهشت و خرداد ماه نامناسب می‌شود. وی همچنین درباره وضعیت طرح حفاظتی (پتوی رسی) ساخته شده روی سازند نمکی گچساران گفت: پوشش رسی روی سازند گچساران به اتمام رسیده و خاکریزی تا تراز حدود 180 متر انجام شده است.

به گفته وی،‌ این پوشش انحلال نمک را در آب مخزن به حداقل می‌رساند. این مقام مسئول اظهار کرد: با توجه به اینکه سد در حال آبگیری و حجم مخزن در حال افزایش است، کیفیت آب مخزن دچار نوساناتی می‌شود که پیش‌بینی می‌شود با رسیدن به تراز 185 متر شرایط پایدار و انحلال نمک کاهش یابد.

وی در ادامه در مورد تاثیر سیلاب‌های زمستانه و تغییرات دما در کیفیت آب مخزن اظهار کرد: سیلاب و دما در شوری آب مخزن تاثیر مقطعی داشته و لایه‌های آب مخزن را جابه‌جا کرده اما تعیین کننده نبوده است. سد گتوند علیا بزرگ‌ترین سد خاکی کشور است که بر روی رودخانه کارون ساخته شده است، این سد، در ۱۰ کیلومتری شمال شرقی شهر گتوند در استان خوزستان قرار دارد. یکی از مهم‌ترین چالش‌های ایجاد شده پیرامون این سد، وجود گنبدها و رگه‌های نمکی (سازند گچساران) در مخزن سد است که پس از آبگیری سد به زیر آب رفته و منجر به شوری آب مخزن شده است. ایجاد پوشش رسی (پتوی رسی) روی سازند نمکی برای تاخیر در انحلال نمک راهکار کاهش تاثیر منفی این سازند بر کیفیت کارون از سوی وزارت نیرو عنوان شده است. سومین مرحله آبگیری سد گتوند در حالی انجام می‌شود که اخیرا نظام صنفی کشاورزی خوزستان به دلیل شوری آب کارون ناشی از مرحله دوم آبگیری این سد اعلام شکایت کرده است.


نام:
ایمیل:
* نظر:
شوشان تولبار