امام علی (ع): كسى كه دانشى را زنده كند هرگز نميرد.
اگر دوست دارید بیشترین مواد مغذی را از رژیم غذایی خود دریافت کنید، بهترین کار گنجاندن ابرمواد غذایی در فهرست مد نظرتان است. این فوق ستاره های دنیای تغذیه بیش از آن که پر کالری باشند، سرشار از مواد مغذی هستند . پژوهش های مختلف فواید سلامت آنها را نشان داده اند.
به گزارش گروه سلامت عصر ایران به نقل از "ایت ول"، احتمالا بسیاری از این ابرمواد غذایی مانند موز، تخم مرغ و بروکلی را روزانه مصرف می کنید اما درباره مواد غذایی مغذی که بسته ای کامل از ویتامین ها، مواد معدنی و مواد شیمیایی گیاهی با توانایی مبارزه با بیماری ها را ارائه می کنند چطور؟ در ادامه قصد داریم برخی از سالمترین مواد غذایی که باید در برنامه غذایی خود جای دهید و شاید این کار را نمی کنید را معرفی کنیم.
هندوانه
هندوانه قند کمی دارد و سرشار از ویتامین های A و C است و یک میان وعده کم کالری و آبدار فوق العاده است. مطالعات نشان داده اند که هندوانه می تواند به طور بالقوه فشار خون و خطر ابتلا به بیماری قلبی عروقی را کاهش دهد. همچنین، هندوانه حاوی لیکوپن است که می تواند به محافظت از بدن در برابر پرتوهای فرابنفش و ابتلا به سرطان کمک کند.
اسفناج
اسفناج سرشار از آنتی اکسیدان ها، ضد التهاب ها و ویتامین هایی است که سلامت استخوان ها و بینایی را بهبود می بخشند و این سبزی را به یک ابرماده غذایی مبدل می کنند. تنها یک فنجان اسفناج می تواند 12 درصد از دوز روزانه توصیه شده کلسیم را تامین کند و ویتامین K کافی برای کمک به پیشگیری از پوکی استخوان را ارائه می کند.
پسته
پسته از جمله مغزهای خوراکی محبوب و خوشمزه است که سرشار از پروتئین و فیبر است. افزون بر این، پسته به طور طبیعی فاقد کلسترول است. یک اونس (28 گرم) از این مغز خوراکی دارای محتوای پتاسیم تقریبا مشابه با یک موز کوچک است.
تخم مرغ
پروتئین منبع خوبی برای پروتئین به همراه مواد مغذی دیگر است. یک تخم مرغ بزرگ حدود 70 کالری و شش گرم پروتئین دارد. تخم مرغ منبع خوبی برای اسیدهای چرب امگا-3 نیز است که برای عملکرد درست بدن و سلامت قلب ضروری هستند.
بادام
بادام یکی از مغزهای خوراکی با بیشترین میزان تراکم مواد مغذی است که به معنای ارائه بیشترین میزان تراکم مواد مغذی در هر کالری در هر اونس است. یک اونس (28 گرم) بادام 191 کالری و 3.4 گرم فیبر (حدود 14 درصد از دوز روزانه توصیه شده) دارد و همچنین دوزهای سالم از پتاسیم، کلسیم، ویتامین E، منیزیم، و آهن را ارائه می کند.
زنجبیل
زنجبیل مزه ای تند دارد و دیر زمانی است که به عنوان یک طعم دهنده خوشمزه و درمانی کاملا طبیعی برای هر چیزی از ناراحتی معده تا التهاب های ناخواسته مورد استفاده قرار می گیرد.
چغندر
این سبزی حاوی انواع مختلف ویتامین، مواد معدنی، و آنتی اکسیدان ها است که به مبارزه با بیماری و تقویت اندام های حیاتی بدن کمک می کنند. برخی مطالعات نشان داده اند بتالائین، رنگدانه بنفش موجود در چغندر، می تواند به دفع سرطان و دیگر بیماری های انحطاطی کمک کند.