شوشان تولبار
آخرین اخبار
شوشان تولبار
کد خبر: ۵۸۰۱۶
تاریخ انتشار: ۱۵ آبان ۱۳۹۵ - ۰۹:۴۹
داروی زاناکس اغلب برای درمان افراد مبتلا به اختلالات اضطراب، مانند اختلال اضطراب فراگیر و اختلال هراس به کار گرفته می شود و در درمان اضطراب ناشی از افسردگی بالینی نیز استفاده می شود.

همانند بسیاری دیگر از داروهای قدرتمند، زاناکس می تواند به بهبود زندگی افرادی که از مشکلات سلامت جدی رنج می برند، کمک کند، اما در صورت استفاده نادرست نیز ممکن است بالقوه خطرناک باشد.

زاناکس؛ شمشیری دو لبه برای بیماران مبتلا به اضطراب

 به نقل از "مدیکال دیلی"، زاناکس نام تجاری برای آلپرازولام، بخشی از یک گروه داروها که به نام بنزودیازپین ها شناخته می شوند، است که فعالیت سیستم عصبی مرکزی را کند می کنند. با این عملکرد، زاناکس اغلب برای درمان افراد مبتلا به اختلالات اضطراب، مانند اختلال اضطراب فراگیر و اختلال هراس به کار گرفته می شود و در درمان اضطراب ناشی از افسردگی بالینی نیز استفاده می شود. همچنین، گاهی اوقات توسط افرادی که لزوما به این بیماری های روانی مبتلا نیستند، اما تجربه اضطراب موقت، به عنوان مثال، در هواپیما را دارند، مصرف می شود.

از آنجایی که فعالیت سیستم عصبی مرکزی را کند می کند، این دارو می تواند موجب خواب آلودگی یا کاهش هوشیاری فرد شود. این موارد نشانه هایی هستند که می توانند شدیدتر و بالقوه مرگبار شوند اگر زاناکس با دیگر موادی که سیستم عصبی مرکزی را تحت تاثیر قرار می دهند از جمله الکل، خواب آورها، مسکن های تجویز شده و داروهای آنتی هیستامین ترکیب شود.

یکی از غیر منتظره‌ترین موادی که می تواند با زاناکس تعامل ایجاد کند، آب گریپ فروت است. این میوه چگونگی سوخت و ساز زاناکس در بدن را تحت تاثیر قرار می دهد. اساسا گریپ فروت یک آنزیم خاص را مسدود می کند و از این رو، امکان ورود میزان بیشتری از دارو به جریان خون را فراهم می کند. در واقع، میزان دوز زاناکس شما افزایش یافته است که می تواند به خواب آلودگی، ناتوانی در تمرکز، زمان واکنش کند شده، عدم تعادل، سرگیجه، مشکلات گفتاری، اشکال در تنفس و افزایش ترشح بزاق منجر شود. افرادی که در این وضعیت قرار می گیرند ممکن است حتی افزایش نشانه های سلامت روانی منفی را تجربه کنند.

حتی بدون این ترکیبات خطرناک گاه به گاه، مصرف زاناکس چندان بدون دردسر نیست. در صفحه آلپرازولام در وب سایت موسسه ملی سلامت آمریکا فهرست بلند بالایی از عوارض جانبی این دارو ارائه شده است. این فهرست شامل هر چیزی از عوارض جدی‌تر مانند فراموشی، درد، افکار ارتکاب به خودکشی، و لکنت زبان تا مشکلات خفیف‌تر مانند یبوست، خشکی پوست، گرفتگی ها و حتی آروغ زدن را شامل می شود. برخی تغییرات که در افراد مصرف کننده زاناکس دیده می شوند مشابه با آنهایی است که افراد پس از نوشیدن الکل و انجام رفتارهای غیر طبیعی مشاهده می شوند. تغییرات دیگر می توانند غیر معمول و شدیدتر باشند که از آن جمله می توان به گیجی، تشدید افسردگی، توهم، هیجان غیر معمول، عصبی بودن یا تحریک پذیری اشاره کرد.

زاناکس؛ شمشیری دو لبه برای بیماران مبتلا به اضطراب

خطرات بیشتر برای افرادی در شرایط پزشکی خاص وجود دارند. به عنوان مثال، مصرف آلپرازولام در بانوان باردار می تواند به نوزاد آنها آسیب وارد کند. همچنین، این دارو می تواند بیماری ریوی و بیماری کبدی را تشدید کند.

اعتیاد یکی دیگر از خطرات محسوب می شود. از آنجایی که مصرف زاناکس بسیار بالا است، مقدار زیادی دارو برای سوء استفاده در دسترس است. در مورد آلپرازولام، مردم به سرعت نسبت به آن مقاومت پیدا می کنند و از این رو، برای کسب اثر دلخواه به مصرف هر چه بیشتر روی می آورند. از آنجایی که زاناکس از چنین پتانسیل اعتیاد و سوء استفاده ای برخوردار است، باید در کوتاه مدت و زیر نظر پزشک مصرف شود.

به رغم تمام پتانسیل این دارو برای ارائه نتیجه ای منفی، مصرف زاناکس برای بیمارانی که با مشکلات سلامت روانی مواجه هستند، از اهمیت ویژه ای برخوردار است. در همین راستا، از کمک پزشک برای راهنمایی پیش از آغاز مصرف دارو و حفظ احتیاط و ایمنی حین مصرف آن باید بهره گرفته شود.

برچسب ها: زانکس ، دولبه
نام:
ایمیل:
* نظر:
شوشان تولبار