شوشان تولبار
آخرین اخبار
شوشان تولبار
کد خبر: ۵۸۸۰۵
تاریخ انتشار: ۲۲ آبان ۱۳۹۵ - ۱۷:۰۵
از تفاوت ادبیات رسانه‌های بزرگ غربی درباره یک نوع رویداد؛
رسانه‌هایی که کوچکترین ناآرامی در کشورهای بلوک شرق سابق یا جوامع اسلامی را با پوشش ۲۴/۷ خود بحرانی بزرگ ناشی از آزادی‌خواهی ملل تحت ظلم و اختناق می‌نمایند چه رویکردی در قبال اعتراضات انتخاباتی آمریکا اتخاذ کرده‌اند؟

 عملکرد رسانه‌های آمریکایی و غربی در انتخابات ریاست‌جمهوری آمریکا و دوری آنها از واقعیت و یا نادیده‌ انگاشتن عامدانه آن برای تلقین پیروزی نماینده نخبگان حاکم بر آمریکا (آنگونه که ترامپ می‌گوید)، باعث شد پیروزی دونالد ترامپ برای بسیاری تعجب‌انگیز باشد.

طی این انتخابات تنش‌ها بین طرفداران دو نامزد نیز افزایش یافته و دو قطبی شدن فضا که ارتباط مستقیمی با نوع پوشش رسانه‌ها داشت سرخوردگی عمیقی برای طرفداران هیلاری کلینتون در فردای شکست پدید آورد، به گونه‌ای که در برخی شهرهای آمریکا حامیان وی به خیابان‌ها آمده و فریاد عدم پذیرش ریاست‌جمهور ترامپ را بر آوردند.

اما برخلاف انواع انقلاب‌های رنگین و مخملین، رسانه‌های غربی مخالفین ترامپی که خودشان بارها نژادپرست، زن‌ستیز و قانون‌گریز خوانده بودند را نه منادیان و مبارزین آزادی بلکه به قول رویترز معترضینی عادی نامید که از انتخاب ترامپ عصبانی شده بودند.

این خبرگزاری که می‌توان آن را مشتی نمونه خروار در پوشش رسانه‌‌ای این تحولات نامید، حتی از موضع بی‌طرفی نسبت به این معترضین بیرون آمده و آنها را آشوبگرانی می‌خواند که دست به تخریب اموال عمومی می‌زنند،‌ اتفاقاتی که در انقلاب‌ها و ناآرامی‌های تحت حمایت غرب، بالاخص فتنه سبز، نیز رخ می‌داد، اما مورد اشاره قرار نمی‌گرفت. رویترز در توصیف معترضین می‌گوید:

«در اوایل شب،‌ معترضین خیابان‌ها را بسته و اشیائی را به سمت پلیس پرتلند پرتاب کردند و پلیس نیز که لباس‌ ضدشوروش به تن داشته با گاز فلفل و بمب‌های صوتی پاسخ داد.»

برای ورود به صفحه خبر روی تصویر فوق کلیک کنید

در سایر اخبار رویترز نیز این اعتراضات اغلب توسط آشوبگرانی هدایت می‌شود که به خودروها حمله می‌کنند و به ساختمان‌ها آسیب می‌زنند و در نتیجه پلیس مجبور به برخورد با آنها است:

«اعتراضات گسترده‌ای در هفته‌ جاری در چندین شهر بزرگ آمریکا شامل بوستون، بالتیمور و سان‌فرانسیسکو رخ داد. تظاهرات کنندگان در پرتلند، اورگون و برکلی، کالیفرنیا، منجر به خشونت شده، معترضین آتش روشن کرده و با پلیس درگیری شدند.»

برای ورود به صفحه خبر روی تصویر فوق کلیک کنید

در صورتی که پس از انتخابات در یکی از کشورهای شرقی چنین رویدادی رخ می‌داد یقینا معترضین هیچگاه تبدیل به کسانی که آتش‌افروزی کرده و به دنبال درگیری با پلیس هستند معرفی نمی‌شدند بلکه تبدیل به آزادی‌خواهانی می‌گشتند که اعتراض مدنی آنها با سرکوب شدید پلیس مواجه شده است، حتی اگر تصاویری که از آنها منتشر می‌شد به مانند تصاویر ناآرامی‌های آمریکا بود.

اما در این میان شبکه ای‌بی‌سی آمریکا یک گام فراتر رفته و در مطلبی به بررسی هویت معترضین پرداخته، آنها کسانی نیستند جز تعدادی دانشجو، آنارشیست و اقلیت‌های قومی. در این مطلب تعدادی از این معترضین مورد مصاحبه قرار گرفته‌اند افرادی که «همجنس‌باز»، «فعال حقوق سیاهان» و «4 هزار آنارشیست ماسک بر صورت» معرفی شده‌اند. درباره ماسک بر صورت‌های فتنه سبز یقینا کلمه‌ای به نام آنارشیست نمی‌توانست در این رسانه‌ها کاربرد داشته باشد.

برای ورود به صفحه خبر روی تصویر فوق کلیک کنید

شبکه انگلیسی بی‌بی‌سی، شبکه‌ای که بخش فارسی آن فتنه پس از انتخابات ریاست‌جمهوری دهمین به صورت 24 ساعته و هفت روز هفته، ناآرامی‌های داخلی ایران را تحت پوشش قرار داده و با ویژه برنامه‌های مختلف سعی در تشدید هرچه بیشتر اختلافات و درگیری‌ها داشت، این بار نسخه‌ای برای آمریکایی‌های خشمگین می‌پیچد تا سرخوردگی خود از این نتایج را بهتر بتوانند تحمل کرده و به آرامش برسند.

برای ورود به صفحه خبر روی تصویر فوق کلیک کنید

در این مطلب که نسخه‌ فارسی آن نیز در بخش فارسی بی‌بی‌سی منتشر شده تمرکز بر روی روابط خانوادگی و دوستانه، سفر و کار، حرف زدن با مخالفین،‌ خودانتقادی، آگاهی به محدودیت‌ها و نیز انجام کارهای آرامشبخش به عنوان دارویی که انگلیسی‌های مخالف برگزیت در فردای رأی مردم انگلستان به خروج از اتحادیه اروپا برای کسب آرامش به آنها متوسل شدند، معرفی گشته‌اند.

اما زمانی که در ایران افراد عصبانی و سرخورده از شکست کاندیدای مورد نظرشان به خیابان‌ها آمدند، خبری از نسخه‌های آرامش‌بخش نبود.

انتهای پیام/

منبع: تسنیم
نام:
ایمیل:
* نظر:
شوشان تولبار