شوشان تولبار
آخرین اخبار
شوشان تولبار
کد خبر: ۶۰۲۷۷
تاریخ انتشار: ۱۰ آذر ۱۳۹۵ - ۱۶:۳۷
رئیس دانشگاه علوم پزشکی جندی شاپور اهواز با اشاره به وقوع پدیده 'توفان آسم' در استرالیا گفت: اتفاقی که در استرالیا رخ داده فرضیه نقش گرده های گیاهی در " آسم پس از باران " را در خوزستان تقویت می کند
در روزهای اخیر پدیده ای نادر در شهر ملبورن استرالیا رخ داده که رسانه ها از آن به " توفان آسم " یاد کرده اند.دکتر ایدنی: آسم ناشی از رعد و برق و باران و گرده های گیاهی عامل اصلی تنگی نفس در پائیز خوزستان است

بر اساس گزارش ها، در پی بارش باران و وزش باد در شهر ملبورن استرالیا حدود هشت هزار نفر بر اثر مشکلات تنفسی به بیمارستان مراجعه کرده اند. تاکنون 6 نفر جان خود را از دست داده و وضعیت سه نفر نیز وخیم گزارش شده است. دلیل این پدیده آلرژی ناشی از گرده های گیاهی اعلام شده است.


دکتر اسماعیل ایدنی رئیس دانشگاه علوم پزشکی اهواز  این پدیده را مشابه تنگی نفس های پائیزه در خوزستان، دانست که همزمان با نخستین باران ها رخ می دهد. بحران تنگی نفس در خوزستان از پائیز 92 آغاز شده و در پاییز سال های اخیر بیش از 60 هزار مراجعه به مراکز درمانی اتفاق افتاده است.

ایدنی در این باره اظهار کرد: آسم پس از باران (Thunder Storm Asthma) عارضه ای است که در فصل گرده افشانی گیاهان در بسیاری از نقاط جهان رخ داده و یک عارضه شناخته شده در مباحث علمی دنیاست.


وی درباره دلیل این عارضه توضیح داد: گرده های گیاهی یا اسپور قارچ ها به دلیل درشت بودن، در حالت عادی نمی توانند وارد مجاری تنفسی شوند، اما پس از باران این ذرات خرد شده و به ذرات کوچک تری تبدیل می شوند که امکان ورود به ریه را پیدا می کنند و باعث نفس تنگی یا آسم می شوند.


رئیس شورای عالی نظام پزشکی کشور با بیان اینکه مطالعات متعدد در سراسر دنیا این مساله را ثابت کرده است، افزود: بیش از 40 مقاله علمی که درباره آسم پس از باران در دنیا منتشر شده، به شورای سلامت خوزستان ارائه کرده ایم.


وی تاکید کرد: در زمان نخستین باران های پائیزی در خوزستان نیز مشابه همین اتفاق رخ داده است و مشاهدات ثابت می کند عارضه تنگی نفس که در زمان نخستین باران های پائیزی بروز می کند، بیماری آسم ناشی از عوامل استنشاقی حساسیت زا و بیولوژیک است.


این فوق تخصص آسم و آلرژی اضافه کرد: در بارش های پائیزه در خوزستان با یک پدیده ناگهانی روبه رو هستیم؛ به طوری که به یکباره چندین هزار نفر به دلیل تنگی نفس به بیمارستان ها مراجعه می کنند که این مساله نشان می دهد، پدیده مرتبط با بارندگی است.


وی اظهارکرد: این مساله نمی تواند به دلیل آلاینده های دائمی در هوا باشد زیرا فقط در زمان نخستین باران پائیزی روی می دهد؛ از سوی دیگر دستگاه های پایش هوا شاخص های آلودگی (ذرات غبار و گازها) را کمتر از استاندارد نشان می داد که مجموع این استدلال ها ما را به این نتیجه رساند که عامل اصلی تنگی نفس گرده های گیاهی است.


رئیس شورای عالی نظام پزشکی کشور اظهار کرد: تماس مزمن با آلاینده ها شانس بروز آسم را افزایش می دهد، به همین دلیل مردم خوزستان به دلیل وقوع گرد و غبار و تماس با دیگر آلاینده های هوا، احتمال بیشتری برای ابتلا به آسم دارند.


وی ادامه داد: آزمایش ها نیز این مساله را ثابت می کند و بیش از 50 درصد از بیمارانی که به دلیل تنگی نفس مراجعه کرده و مورد آزمایش قرار گرفتند، دارای سابقه آسم و بقیه نیز دارای آسم نهفته بودند.


رئیس دانشگاه علوم پزشکی جندی شاپور اهواز همچنین درباره انتقاداتی که برخی اساتید رشته کشاورزی نسبت به معرفی گرده های گیاه کونوکارپوس به عنوان عامل تنگی نفس مطرح کرده اند، اظهار کرد: با توجه به اینکه 'کونوکارپوس' پوشش گیاهی شهر اهواز و بسیاری از شهرهای خوزستان را تشکیل می دهد و یکی از فصول گرده افشانی این گیاه در پائیز است، از لحاظ منطقی به این نتیجه رسیدیم که کونوکارپوس می تواند عامل اصلی در ایجاد آسم پس از باران یا همان تنگی نفس شهروندان باشد، ولی درمورد اینکه نقش کدام گیاه در این زمینه پررنگ تر است اصراری نداریم و کارشناسان و اساتید کشاورزی باید درباره نوع گرده های گیاهی مطالعه و تحقیق کرده و اعلام نظر کنند.


وی درباره مراجعه پنج هزار بیمار تنگی نفس در بصره پارسال همزمان با این حادثه در اهواز، گفت: در سفر به بصره مشاهده کردم که در این شهر نیز گیاه کونوکارپوس در سطح وسیعی کشت شده است.


ایدنی افزود: به لحاظ علمی، یک فرضیه تا زمانی که شواهدی برای رد آن وجود نداشته باشد، قابل قبول است، بر همین اساس تا الان معتقد هستیم که آسم ناشی از رعد و برق و باران و گرده های گیاهی عامل اصلی تنگی نفس در پائیز خوزستان است.

 

برچسب ها: آسم ، دکتر ایدنی
نام:
ایمیل:
* نظر:
شوشان تولبار