اینستاگرام شوشان
شوشان تولبار
آخرین اخبار
اینستاگرام شوشان
شوشان تولبار
کد خبر: ۶۳۷۳۰
تاریخ انتشار: ۳۰ دی ۱۳۹۵ - ۱۶:۰۰
ساختمان پلاسکو، ساختمانی در ضلع شرقی چهارراه استانبول، تهران بود. از این ساختمان ۱۷ طبقه به‌عنوان اولین ساختمان مرتفع و مُدرن ایران یاد می‌شد. این ساختمان که در سال ۱۳۳۹ ساخته شده بود پس از ۵۶ سال، امروز پنج‌شنبه ۳۰ دی ۱۳۹۵ بر اثر آتش‌سوزی فرو ریخت و ۴۰۰ واحد تجاری در آن نابود شد.

ساعت 7:30 دقیقه صبح امروز وقوع حریق در ساختمان پلاسکو (بورس فروش لباس) در تهران به نیروهای امدادی و انتظامی گزارش شد و نیروهای انتظامی، آتش‌نشانی و اورژانس سریعا وارد محل شده و اقدامات لازم را انجام دادند، اما آتش سوزی پس از سرایت از یک طبقه به طبقه های فوقانی، باعث فروریختن تمامی طبقات این برج قدیمی شد و در کمتر از لحظه ای آن را به تلی از خاک و آوار تبدیل کرد.

به گزارش «تابناک»، ساختمان پلاسکو، ساختمانی در ضلع شرقی چهارراه استانبول، تهران بود. از این ساختمان ۱۷ طبقهبه‌عنوان اولین ساختمان مرتفع و مُدرن ایران یاد می‌شد. این ساختمان که در سال ۱۳۳۹ ساخته شده بود پس از ۵۶ سال، امروز پنج‌شنبه ۳۰ دی ۱۳۹۵ بر اثر آتش‌سوزی فرو ریخت و ۴۰۰ واحد تجاری در آن نابود شد.

موبایل ها را کنار بگذارید و محل حادثه را ترک کنید

رئیس‌پلیس پایتخت و مقامات مسئول در آتش‌نشانی تهران عنوان داشته اند که متاسفانه تعدادی از نیروهای آتش‌نشانی زیر آوار گرفتار شدند و متاسفانه براساس همین گزارش چندین تن از کسبه که هنوز آمار دقیقی از تعداد آنها اعلام نشده، نیز در ساختمان گرفتار شده اند.

آنچه در چنین مواقعی اهمیت فوق العاده ای دارد، مدیریت بحران توسط نیروهای امدادی، آتش نشانی و نیروهای انتظامی است. مساله ای که قطعا کمک های مردمی هم نقش بسزایی در آن دارد و می تواند یکی از مهمترین بخش ها در مدیریت چنین بحران هایی به شمار آید. امروز در ماجرای آتش سوزی ساختمان پلاسکو تیم های امداد و نجات حضوری به موقع داشتند و تلاش وافری برای خاموش کردن آتش و مصدومان احتمالی از خود نشان دادند، اما در نهایت حادثه روی بدتر خود را نشان داد و در نهایت ساختمان عظیم پلاسکو به طور کلی فرو ریخت.

پلیس راهور نیز در اولین فرصت در محل حادثه حضور یافت و برای باز کردن معابر منتهی به این محل برای خودروهای امدادی تلاش کرد، اما باتوجه به اینکه محل حادثه در یکی از مناطق شلوغ شهر تهران قرار گرفته است، این کار با سختی های زیادی همراه بود، به این مساله باید عدم همکاری برخی حاضران در این محل را هم اضافه کرد؛ مساله ای که کار امداد رسانی را با سختی زیادی مواجه کرده است.

همین تجمع مردمی باعث شد که پلیس بارها و بارها طی اطلاعیه ها و مصاحبه هایی از حاضران در این منطقه در خواست کند که محل حادثه را ترک کنند تا کار امداد و نجات با سرعت و سهولت بیشتری انجام شود، اما گویا فرهنگ کمک در چنین مواقعی برای برخی تبدیل به فرهنگ تلاش برای پر کردن صفحات و شبکه های اجتماعی شده است؛ چراکه برخی از صفحه های دوربینی که آن را به ساختمان در حال ریزش و سپس فروریخته پلاسکو دوخته بودند، کنده نمی شوند.

موبایل ها را کنار بگذارید و محل حادثه را ترک کنید

اگر سری به صفحات شبکه های اجتماعی بزنید، فیلم ها و عکس های زیادی از مراحل مختلف تخریب و ریزش ساختمان پلاسکو مشاهده می کنید که برخی از حاضران با ممارست ویژه ای آن را ثبت و ضبط کرده اند، اما کاش این افراد همان قدر که به فکر چنین کارهایی هستند، اگر کمکی از دست شان برای کسانی که مال باخته اند و یا جان شان در معرض خطر است بر نمی آید، حداقل مانع و ترمزی برای تیم های امداد و نجات نباشند.

این فرهنگ بد و به درد نخور «موبایل به دستی» متاسفانه به گونه ای نامانوس و نامطلوب در بین برخی شهروندان جا افتاده است و گویا برخی نه تنها تلاشی برای فراموش کردن این اقدام ناپسند نمی خواهند انجام بدهند، بلکه هر روز هم شور و شوق و عشق و علاقه شان به چنین کاری بیشتر می شود که مبادا صفحات اجتماعی آنها خالی از چنین صحنه هایی باشد.

در این بین برخی از همشهریان هم یا اموال و ملک شان در ساختمان فروریخته قرار دارد و یا عزیزی دارند که نگران حال او هستند، حتی توصیه ای که به این افراد هم می توان کرد این است که ابتدا اجازه بدهند اقدامات امداد و نجات تا نجات آخرین نفر محبوس در ساختمان فروریخته انجام شود و خطرات احتمالی رفع گردد، پس از طی شدن این مراحل قطعا هم بهتر می توان به اموال صاحبان ملک و مال در پلاسکو رسیدگی کرد و هم کار برای نجات افراد محبوس در این حادثه بهتر پیش خواهد رفت.

برخی شهروندان تهرانی هم در اقدامی قابل توجه کمپینی با هشتک #در خانه_ بمانیم در شبکه های اجتماعی به راه انداخته اند؛ با این هدف که اطلاع رسانی برای در خانه ماندن مردم در این شرایط بسیار ضروری است، شاید این در خانه ماندن و خلوت بودن خیابان ها باعث نجات جان هموطنی بشود.

از ساعات اولیه وقوع این حادثه ستاد بحران با حضور شهرداری، استانداری، فرمانداری و نیروهای انتظامی تشکیل شده است و پیگیری‌های لازم برای آواربرداری در حال انجام است در حال حاضر سگ‌های زنده‌یاب دستگاه‌های امدادی در محل حاضر شدند تا اقدامات لازم برای بیرون آوردن افراد گیر افتاده در زیر آوار را انجام دهند.

موبایل ها را کنار بگذارید و محل حادثه را ترک کنید

پلیس همچنان از شهروندان تهرانی خواسته است تا با همکاری با نیروهای امدادی و پلیس از حضور در محل حادثه جدا خودداری کنند؛ چرا که حضور مردم در محل باعث اختلال در امدادرسانی به مصدومان این حادثه خواهد شد.


نام:
ایمیل:
* نظر:
اینستاگرام شوشان
شوشان تولبار