معاون فنی دفتر سلامت، جمعیت، خانواده و مدرسه وزارت بهداشت، درمان و آموزش پزشکی نسبت به شیوع طلاق بین زوج هایی که در خانواده تک فرزند بزرگ شده اند، هشدار داد.
معاون فنی دفتر سلامت، جمعیت، خانواده و مدرسه وزارت بهداشت، درمان و آموزش پزشکی نسبت به شیوع طلاق بین زوج هایی که در خانواده تک فرزند بزرگ شده اند، هشدار داد.
به گزارش ایلنا، محمد اسلامی که در همایش تبیین سیاستهای کلی جمعیت مبتنی بر سلامت کودک و مادر در سالن اجتماعات دانشگاه علوم پزشکی دزفول صحبت میکرد، اظهارداشت: متاسفانه شرایط به گونهای شده که برخی افراد که عمدتا از قشر باسواد و نخبهاند به دلیل مشغله کاری از فرزندآوری خودداری میکنند که این امر در بلندمدت موجب حذف ژن نخبگان در جامعه خواهد شد.
معاون فنی دفتر سلامت جمعیت، خانواده و مدرسه وزارت بهداشت بیان کرد: در 2 سال گذشته روند صعودی طلاق در کشور کند شده طوری که در 2 سال اخیر 163 هزار مورد طلاق در کشور ثبت شده است. در اکثر این طلاقها نیز زوجین در خانوادهای رشد کردهاند که تکفرزند بوده و با کوچکترین اختلاف به والدین پناه بردهاند و همین امر منجر به طلاق شده است.
وی افزود: با تغییر نگرشها در مردم از سال 64 تاکنون نرخ باروری در کشور کاهش یافته طوری که سال 65 با جمعیت حدود 48 میلیون نفر در کشور نرخ باروری 6.5 بوده، سال 72 به 3.3 درصد و سال 90 نیز به 1.8 درصد رسیده است. در استان خوزستان نیز شهرستان هویزه با 3.6 بیشترین نرخ باروری و شهرستان دزفول با 1.7 کمترین نرخ باروری را در سال 90 داشتهاند این درحالی است که نرخ باروری در شهر شوش 2.2 و در گتوند 2.3 است که نشانه تفاوت رفتار باروری در این سه شهر است و باید برای افزایش باروری در شهرستان دزفول بیشتر تلاش کرد.
معاون فنی دفتر سلامت وزارت بهداشت: طبق نظرسنجی که سال 93 انجام شده تمایل زوجین در آستانه ازدواج به داشتن 2.3 فرزند بوده در حالیکه تمایل زوجین 7 سال پس از ازدواج به 2.8 رسیده و این نشان میدهد زوجین خواهان فرزند بیشتر هستند و خواست مردم با سیاستهای کلی جمعیت همخوانی دارد.
وی به آمار ازدواج در سال 94 اشاره کرد و گفت: در سال 94 ،تعداد 67 هزار مورد ازدواج در کشور اتفاق افتاد که 22 هزار مورد آن قبل از 12 ماهگی به طلاق منجر شد و 33 هزار زوج نیز تقریبا 24 ماه بعد از ازدواج طلاق گرفتند که این نشان می دهد 50 درصد طلاق ها در پنج سال نخست ازدواج صورت می گیرد.
اسلامی همچنین به رشد جمعیت در کشورمان اشاره کرد و گفت: از سال 1290 تا 1390 جمعیت کشور از 9 میلیون نفر به 70 میلیون نفر رسیده است.
وی رشد جمعیت را خوب ارزیابی کرد و افزود: با توجه به مرگ 370 هزار نفر در سال گذشته اگر نسبت به رشد جمعیت بیتفاوت باشیم در سال 1425 رشد جمعیت صفر و بعد از آن با رشد منفی جمعیت روبرو خواهیم شد .