امام علی (ع): كسى كه دانشى را زنده كند هرگز نميرد.
برخی از امامان جمعه که در راس آن سید احمد علم الهدی امام جمعه مشهد قرار دارد از برگزاری کنسرت در شهرهای خود دلخور و یا بهتر بگویم عصبانی هستند. آیتالله علم الهدی در مورد برگزاری کنسرت در مشهد گفته بود:« «حریم حرم امام رضا تنها ٥٠ هکتار رواق و صحن نیست. نباید برای لغو یک کنسرت در مشهد لازم باشد با مسئولان و مردم چانه بزنیم. پول آستان قدس پیش از انقلاب اسلامی در اختیار عیاشی درباریان بود. تو کنسرت میخواهی؟ خب برو جای دیگر زندگی کن، چرا اینجا داد و فریاد راه میاندازی و چانه میزنی؟»
او حتی گفته بود:«اگر بنا شد جوانانِ این مردم دنبال شهوترانی، عیاشی و گناه رفتند و در مفاسد اخلاقی و اجتماعی آلوده شدند، اینها دیگر روی مین نمیروند و آنوقت است که دشمن بر ما مسلط میشود»
همین نظرات باعث شد میان کسانی که دوست داشتند به کنسرت بروند و کسانی که خواستار لغو کنسرت بودند اختلاف ایجاد شوند. به نظر میرسد این مسئله و این اختلاف نظر باید هرچه زودتر حل شود. نباید اجازه بدهیم این مسئله تبدیل به غده شود که بعد از چند سال سرباز میکند.
سال 96 میتواند بهترین فرصت برای حل این مسئله باشد. به ویژه اینکه قرار است در این سال دولت دوازدهم هم کار خود را آغاز کند. حسن روحانی یا هر فردی دیگری که قدرت را به دست میگیرد باید با همفکری حوزههای علمیه و اهالی موسیقی یک راه حل مناسب برای این مسئله پیدا کنند.
برای بسیاری از جوانان و مردمی که خواهان رفتن به کنسرت هستند لغو کنسرت پذیرفته نیست. آنها راست میگویند. قرار است کنسرتی با مجور وزارت ارشاد اسلامی برگزار شود. برگزار کنندگان کنسرت هم بر اساس همان مجوز بلیط فروشی کردهاند اما ناگهان چند ساعت مانده به برگزاری کنسرت یا روز قبل از آن این کنسرت لغو میشود. آنهم به این دلیل که ممکن است در این کنسرت حرکات موزون و یا خلاف شرع اتفاق بیفتد.
باید بپذیریم نسل تازه ایران احتیاج به سرگرمی دارد و با تفکر دهه 60 و یا 70 نمیتوان با آنها رفتار کرد. باید این تفاوت را پذیرفت. اندازه جهان برای این نسل به اندازه یک موبایل یا تبلت است. به واسطه شبکههای جهانی امروز تمام اتفاقات دنیا پیش چشم ماست. متولدین دهه 60، 70 و حتی 80 در جریان تمام اتفاقات فرهنگی و اجتماعی دنیا هستند. بسیاری از اینها درگیری سریالهای چند فصلی ساخت آمریکا، اروپا و حتی ترکیه هستند. بخشی از آنها در مترو، اتوبوس، ماشین و حتی سرکلاس دانشگاه موسیقی غربی گوش میدهند. به روز ترین فیلمهای سینمای هالییود از طریق اینترنت به راحتی در اختیار جوانان ایرانی است.
نمیشود به چنین نسلی و با چنین تفکری گفت تو حق نداری به کنسرت بروی. به نظر می رسد این رفتارها و برخی خطبههای نماز جمعه دفع حداکثری میکند و باعث میشود جوانان به سمت درهای خروجی کشور و فرهنگ غربی روانه شوند و از انقلاب فاصله بگیرند. به همین راحتی با سختگیریهای این چنینی باعث میشویم جوانان رو به کارهای زیرزمینی بیاورند و دور زدن و رعایت نکردن قانون را یاد بگیرند.