شوشان / داریوش احمد رضا بهمنیار
">امام علی (ع): كسى كه دانشى را زنده كند هرگز نميرد.
شوشان / داریوش احمد رضا بهمنیار
وجود مبارك حضرت فاطمه علیهاالسلام تنها یك تفكر یا تصور یك حقیقت حیات بخش نیست بلكه تجسمی عینی و زنده از بركت بسیار ارزشمند خداوند بر انسان است اگر تا قبل از حضور ایشان در عالم خاكی انسان معناگرا مجبور بود گوشههایی از نعمت یك زن مقدس را در اسطورهها، الههها و افسانهها جستجو كند یا متوسل به پاكدامنی حضرت مریم(ع) یا خردمندی آسیه و وفاداری سارا بشود، بعد از تجسم خاكی و عینی حضرت فاطمه الزهرا (سلام اله علیها) برای انسان كمالگرا یك الگوی زنده و جاوید پدید آمد و آن شخصیتی والا به نام فاطمه (سلام اله علیها) دختر رسول اكرم بود که در دامان مادری بزرگ شده بود که حضرت محمد (صلوات الله علیه) از آن دامان به معراج رفته بود .
آن خانه نميدانم آن شب به چه قدرتى بر پاى ايستاده بود، آن مدينه چه مدينهاى بود كه توانست چنين مصيبتى را تاب آورد و در هم نشكند، آن چه قبرستانى بود كه سرچشمه عصمت را در خود فرو برد و دم بر نياورد، آن چه خاكى بود كه به خود جرأت داد، بین فاطمه و على جدایی بیندازد؟ مگر نه زهرا، والاترين محبوبه خداوند بود و خدا به بهانه وصلتش فرموده بود: «احبّ النساء الي» مگر نه رضاى خداوند در گرو رضايت مرضيه بود و غضب خداوند در گرو خشم او؟ مگر نه فاطمه، محور كسا بود و بقيه وابستگان او؟ مگر نه صديقه كبري، راز آفرينش زن بود، بهانه خلقت نسوان؟ مگر نه فاطمه شبيهترين بود به رسول خدا؟ و مگر نه فاطمه، پاره جگر پيامبر بود و عزيز مسلم خداوند جل و علا؟.
یا مادر جان ما بعنوان يك شيعه چطور ميتوانیم آن طور که باید صداي حقانيت و مظلومیت شما را به دنيا برسانیم، ای سرور و سیده دو عالم اینک 1400سال است مظلوميت شيعه را روی شانه های ناتوان خود احساس میکنیم و شرمنده از اينكه كاري نميتوانیم انجام بدهیم در همین روزها بود که فشار سخت و ضربات روحی و جسمی و پی در پی بدن و روح شما را مورد هجوم ساخته بود و شما را در هم شكسته و شما بيمار گشته بودید و حزن و اندوه بر هستي تان فرو رفته بود كمي پس از وفات پدر گرامی تان زندگي را بدرود گفتید پس یا فاطمه جان (س) یا زهرای مرضیه شهادت می دهیم تو مطهره شهيده خاندان نبوت هستی و به سبب ستم ابوبکر و عُمر بن خطاب به شهادت رسيده ای .
یا فاطمه جان (س) این ستمی که بر شما روا داشته اند زخم کهنه ای است که در دل ماست و دلهای ما را پیر میکند و یاد آوری اش روح ما را آزار می دهد و ما اینک برای وحدت مسلمانان فقط سکوت میکنیم چرا که شیعه تابع است و وظیفه تابعین به دستور ولی امرشان در بعضی مواقع سکوت است ، ولی ای بوی گل محمدی ای سرور زنان جهان در دو عالم یا ام ابهیا یا ام المومنین یا زهرای صدیقه انشالله فرزندت و آقایمان حضرت مهدی موعود ( عج الله تعالی فرجه الشریف) خواهد امد و روزی خواهد رسید که ستمکاران جزای خویش را ببیند و وعده الهی محقق خواهد شد وسیع الذین ظلمو ای منقلب ینقلبون (و به زودی ستمکاران خواهند دانست که چگونه زیر و زبر میشوند و به زودی نزد ما می آیند).
رسول خدا:
اللهم العن من ظلمها و عاقب من غصبها و أذل من أذلها و خلّد في النار من ضرب جنبها حتي ألقت ولدها، فتقول الملائكة: آمين
خدايا! لعنت كن هر كس به فاطمه ظلم كرده، و مجازات كن كسي كه حقش را غصب كرده، و ذليل كن هر كس كه زمينه ذلت او را فراهم كرده و آنها را در آتش خودت جاودانه نگهدار، حضرت زهرا پیوسته ابوبکر و عمر را نفرین میکردند و تا آخر عمر با آنها حرف نزدند و درکتب معتبر شیعه و سنی این حدیث آمده که خداغضب میکند به غضب فاطمه، شاهد و سندیت اين جنايت ابوبكر و عمر اين است كه مورخان آورده اند كه فاطمه از دنيا رفت و درآن هنگام بر ابوبكر و عمر غضبناك بود، و پيامبر در احاديث متعددي فرموده است:«ان الله يرضي لرضا فاطمة ويغضب لغضبها؛خداوند از رضايت فاطمه خشنود و از غضب او غضبناك ميشود و شما اي مردم نيك ميدانيد كه سرنوشت كسي كه خداوند بر او خشم گرفته چه خواهد بود.
يا علی جان (ع) به ما داغدارانت بگو قبر پرستويت کجاست پرستویی که برای دفاع از ولایت و امامت پسر شش ماهه اش را بهر یاری حیدر داد، یا فاطمه جان (س) اي فدايي حيدر وقتی در بين آن در و ديوار خناسان قرار گرفته بودی آیا به یاد می آوردی روزهایی را که مادرت سرور جوانان بهشت با پای پیاده برای رسول خدا در غار حرا غذا میبرد؟ به طوری که پاهای آن بزرگوار همیشه تاول زده بود آیا به یاد داری که جبرئیل سلام خداوند را به حضرت محمد میداد تا به مادرت حضرت خدیجه و به شما برساند؟
یا رسول خدا (ص) آیا اجر غم خوردن های حریص گونه ات برای هدایت خلق اجرش روی کبود آن گل صد برگ خوش بويت حضرت زهرای اطهر با دستان تازیانه خورده اش بود؟ یا زهرای مرضیه (س) تو که در آیینه زخمها و داغها و در هجران پدر غریبانه زیستی و در وداع شبانهات با پهلویی شکسته، خانه گلین را به امید آغوش بهشتی پدر ترک گفتی و چه خوب گفتی وقتی که وصيت كردی كه شبانه دفن شوی تا مظلوميّتت در طول تاريخ جاودان بماند و یک علامت سوال بزرگ در تاریخ ایجاد کردی برای روسیاهانی همچون خلفای اول و دوم که دختر پیامبر را شهید کردند و بچه داخل شکم اش را سقط کردند ثبت شود.
چه ظلمها که بر تو نرفته بود، چه حقها که از تو تضييع نگشته بود و چه حقايقى که در مقابل ديدگان تو تحريف نشده بود و تو ای حبیب و دخت پیامبر خدا (س) چه خوب که اين اعتراض افشاگرانه را بر پيشانى تاريخ حك كردى و دشمن را بر كرسى رسوايى جاودانه نشاندي، بارى اين اعتراض تو در تشييع شبانهات و در مخفى كردن قبرت، اگرچه تاريخ را از تحريف مصون ميداشت و هرچند فرياد تظلم تو را بر جهانيان تا ابد طراوت ميبخشيد، اما سنگينترين غم شيعيان تو گشت و عظيمترين درد اسلام و بزرگترين اندوه انسانيت شد.
همان على كه مأمور به سكوت بود، همان على كه شمشير را به رغم كارسازى و برندگى در نيام پسنديده بود، همان على كه سختترين جنايات تاريخ را تاب آورده و دم برنياورده بود، چه شد كه در حمايت از اين اعتراض شكوهمند تو، بر بالاى بقيع ايستاد، شمشير از نيام كشيد و دشمن را تهديد به جارى كردن سيل خون بر زمين كرد؟
برای همین اعتراض تو به غاصبان خلافت بود که حضرت علی (ع) در حمايت از اين اعتراض افشاگرانه و شكوهمندت، بر بالاى بقيع ايستاد، شمشير از نيام كشيد عمر را بر زمین زد و دماغ او را به خاک مالید و دشمن را تهديد به جارى كردن سيل خون بر زمين كرد که ابوبکر و بقیه بارها علی را به پیامبر (ص) و فاطمه (س) قسم دادند تا عمر را رهایش کند؟
یا فاطمه جان (سلام اله علیه) مظلوميتت آنچنان بر وجود تو سايه افكنده است كه يادت، بياراده و ناگزير، آتش بر خرمن وجود ميافكند و خاطرهات، بغض را در گلو ميشكند در آن خانه كوچك تو، رازى به وسعت تاريخ نهفته است چنان مظلوميتى بر آن خانه كوچك سايه افكنده و چنان زخمى بر آن جگر تاريخ نشسته است كه هيچ حادثهاى نميتواند دلهاى شيعيان، طوافكنندگان آن حرم خداوند را مسرور كند دخت گرامی رسول خدا یا زهرای مرضیه (س) شهادت می دهیم پس از رحلت پدر بزرگوارت رسول خدا (ص) آنچه ندیدى آرامش بود و آنچه نیافتى مجالى براى فریاد زدن بود.
هر چه بود اشكهاى على و حسنین و زینبین بود و لرزش گونههاى على به هنگام شست و شوى پيكر مطهر تو ای مظلوم بزرگترين جنايت تاريخ یا فاطمه جان (س) تو مظلوم بزرگترين جنايت تاريخ واقع گشتهاي و صبر لايتناهى خدا در جانكاهترين حادثه آفرينش در تو به تجلى نشسته است آنچه جانسوز است، صبر توست در مصائب على و صبر على است در مصائب تو و خدا را شاهد میگیریم ای زهرای طاهره (س) از همه دردناک تر، تشييع شبانه و مظلومانه پيكر تو بوده است.
یا فاطمه جان (س) گريههاى دادخواه و اشكهاى ظلمبرانداز شماست که بغض را در گلويمان ميشكند و جگرمان را آتش ميزند بغض مان را با خود به كجا ميتوانیم ببریم، ای ام ابیها ما که قبرى براى شما نميشناسیم كجا ميتوانیم عقده دل بگشايم ، كجا گريه كنند عاشقان تو بر مصائب تو؟ كجا اشك بريزند دلدادگان تو بر مظلوميت تو و كجا ضجه بزنند فرزندان تو در فقدان تو؟ و اين است مظلوميت تو و به تبع آن، مظلوميت شيعيان توست.
از همین روست كه فاطمه علیهاالسلام را ناموس و علت هستی میدانند اگر فاطمه علیها اسلام پا به جهان فانی نگذاشته بود و خاك هبوط را به قدوم خود مبارك نمیكرد، دیگر برای پیروانش هدفی وجود نداشت تا برای آن به شهادت برسند و جهاد كنند جهانیان با توسل به اوست كه توكل به احد را میآموزند و از نور هدایت ایشان است كه بركت زندگی دنیایی درك میشود.
بنابراین بیدلیل نیست كه بعد از درگذشت ملكوتی ایشان، بشریت، سرگشته به دنبال مرهمی است تا زخم نبود روح بخش ایشان را در عالم فانی التیام بدهد، امروز شاهد تلاش انسانهای پاكی هستیم كه به دنبال معنویت فاطمه علیهاالسلام در رفتار روزمره خود هستند و با تذكره و یادمانهایی سعی دارند آوای خوش چشمه كوثر را در یادشان زنده نگه دارند تا در بهشت، حاضر در خدمت ایشان باشند از این روست كه هر چه انسان برای درك حضرت فاطمه علیهاالسلام تلاش میكند، بركت آن بر خودش میتابد و این اصل وجودی نعمت فاطمه علیهاالسلام در دنیا است.