امام علی (ع): كسى كه دانشى را زنده كند هرگز نميرد.
ترمز: آیا از سلامت مهمترین فاکتور خودروی خود اطمینان دارید؟ اگر به این موضوع دقت نکرده اید، بسیار خوب دوری در خیابان زده و به صدای ترمز خود گوش دهید. اگر در هنگام دور زدن و فشردن پدال گاز ترمزها شروع به جیغ زدن کردند، بدون شک به یک تعمیرکار کارآزموده مراجعه کرده و لنت ترمز خودرو را تعویض کنید. اما این تمام معضلات ترمز نیست.
اگر در زمان فشردن پدال ترمز حس کردید که پدال ترمز نرم است و به کف ماشین برخورد می کند، ممکن است که یک نشتی در سیستم ترمز خودرو وجود داشته باشد. این نشتی ممکن است که مربوط به نشتی هوای شلنگ ترمز و یا نشتی روغن ترمز باشد. همچنین اگر در زمان فشردن پدال ترمز احساس کردید که پدال ترمز سفت است و فشردن آن به سختی صورت می گیرد، ممکن است که یک مانع در مسیر شیلنگ ترمز و یا یک ایراد در سیستم وکیوم ترمز وجود داشته باشد.
لرزش پدال در هنگام فشردن، یا حرکت ناگهانی نیز علائم خوبی برای ترمز نیستند و نیاز دارد تا دیسک ترمز و روغن آن را بررسی کنید هرگز اجازه ندهید سطح روغن ترمز کاهش یابد زیرا این موضوع باعث عدم کیفیت در ترمز گیری می شود و چنانچه خواستید میزان روغن ترمز را افزایش دهید در ابتدا نوع روغن ترمز خودرو را مشخص کنید زیرا فورمول روغن ترمز ها با یکدیگر تفاوت دارند بنابراین باید ابتدا نوع آن مشخص شود و سپس از آن استفاده کنید.
باتری: هیچکس دوست ندارد به دلیل تمام شدن شارژ باتری خودرو در کنار جادهها منتظر گروههای امدادی باشد. باتری مسئلهایست که اتمام آن در یک جاده به ویژه از نوع کوهستانی میتواند برایتان مشکلاتی را پدید آورد.
واضحترین و سادهترین نشانهای که نزدیک شدن باتری به پایان عمر کاری را نشان میدهد این است که باتری خودروی در حالت شارژ کامل (برای مثال پس از طی مسافت طولانی) نتواند دوباره موتور را روشن کند. اگر در ماههای اخیر در هنگام خروج از منزل با استارت اول موفق به روشن کردن خودروی خود نشدهاید، با مراجعه به یک باطری سازی نسبت به خرید و نصب باطری جدید اقدام کنید.
چراغ: سوختن لامپ، شایعترین علت خرابی چراغ های جلو یا عقب است. برای کاهش میزان سوختن لامپ ها، میتوان اقدامات ساده ای انجام داد. مثلاً برای تعویض لامپ چراغهای خودرو، از لامپهای ارزان قیمت استفاده نکرده و حتی المقدور از برند های توصیه شده شرکت سازنده خودرو استفاده کنید.
چرخ: چرخها را فراموش نکنید. اگر در حین حرکت با سرعتهای بالای 60 کیلومتر در ساعت، فرمان اتومبیلتان لرزید به (بالانس) چرخها نیاز دارید.
تنظیم باد خودرو نیز قدم بعدی است. حتما صبح را برای تنظیم باد لاستیک انتخاب کنید. حرکت زیاد خودرو روی جاده باعث افزایش گرما و افزایش باد خودرو میشود و عدد دقیقی را به شما نشان نمیدهد.
صندلی: اگر صندلی خودرویتان سر و صدا دارد، در هنگام تغییر وضعیت درست عمل نکرده یا هنگام رانندگی، جابهجا میشود به اصلاح صندلیها بپردازید. حتی صندلی مسافران عقب به ویژه کودکان را بررسی کرده و از سلامت و استحکام آنها مطمئن شوید. یک ترمز شدید در جاده در کنار تغییر حالت صندلی شاید عوارض نه چندان خوشایندی را به همراه داشته باشد.
کمربند ایمنی: در همان حال که صندلیها را چک میکنید، کمربندها ایمنی را نیز مد نظر داشته باشید. اگر قفل کمربند ایمنی برای مدتی شل شده و باعث رهایی گاهبه گاه کمربند در حین رانندگی میشود، یا برعکس با شل شدن یا کشیدگی بیش از حد کمربند روبهرو هستید سریعا به مرکز تعمیرات مراجعه کرده و شانس سلامت خود در سفر جاده افزایش دهید زیر کمر بند ایمنی در مواقع تصاف در نجات جان سرنشین نقش به سزایی دارد.
استفاده از ضد جوش در رادیاتور/ باک بنزین را همیشه پر نگهدارید: سعی کنید همیشه از پر بودن باک بنزین خصوصا در هنگام مسافرت جاده ای مطمئن شوید. رانندگی در جادههای پرترافیک و مسافت های طولانی به معنای روزهای کاری سخت برای خودروی شماست. مسافت طولانی در سرعت بالا یا گیرکردن در ترافیک میتواند مصرف سوخت خودرو را بالا ببرد. همچنین در این شرایط استفاده از ضد جوش های استاندار در رادیاتور به حفظ تعادل دمای موتور در شرایط مناسب کمک میکند.
یکی دیگر از مواردی که باید حتما قبل از سفر آن را بررسی کنید میزان روغن موتور است همیشه قبل از سفر از میزان روغن موجود در موتور خودرو مطمئن شده و آن را نیز چک کنید تا از خطر خرابی موتور در امان باشید.
بهار است و امان از بارانهای بهاری. به همین خاطر قبل از سفر برفپاکنها را نیز در حالات مختلف امتحان کید تا دید خوبی در رانندگی برایتان حاصل شود.