شوشان تولبار
آخرین اخبار
شوشان تولبار
کد خبر: ۶۶۹۰
تاریخ انتشار: ۲۸ فروردين ۱۳۹۲ - ۰۷:۵۴

به گزارش روابط عمومی معاونت غذا و داروی دانشگاه علوم پزشکی اهواز، افراد مبتلا به فشار خون بالا باید به نکاتی که کارشناسان تغذیه توصیه می کنند عمل کنند تا سلامتی خود را در برابر این بیماری مهلک از دست ندهند.

خانم اعظم شمشیری مسوول اطلاع رسانی واحد مدیریت غذای سازمان غذا و داروی خوزستان با بیان اینکه فشار خون بالا به حالتی گفته می شود که فشار سیستولیک بیش از 140 میلی متر جیوه و فشار دیاستولیک بالای 90 میلی متر جیوه است، گفت: قابل توجه است که فشار خون نرمال را حدود 80/120 میلی متر جیوه در نظر می گیرند.

وی افزود: پرفشاری خون، بیماری مزمنی است که در صورت عدم درمان می تواند مشکلاتی از قبیل نارسایی کلیوی، نارسایی قلبی، بیماری های مزمن قلبی و همچنین سکته قلبی را ایجاد کند و در سنین جوانی، مردان را بیشتر از زنان مبتلا می کند؛ اما با افزایش سن، میزان درصد ابتلا به این بیماری در زنان بیشتر از مردان می شود.

این کارشناس تغذیه به افراد مبتلا به فشار خون توصیه کرد: مصرف آب سالم و گوارا را به میزان قابل توجهی در روز توصیه می شود. یک لیوان آب میوه با اندکی پودر ویتامین C رقیق شده، موجب بهبود عملکرد دستگاه ایمنی و ترمیم سرخرگها می شود، مصرف نانها و مواد کربو هیدراتی تهیه شده از آردهای سفید و بدون سبوس (تصفیه شده) را به حداقل برسانید و از نانهای سبوس دار به خصوص حاوی سبوس جو دو سر استفاده کنید، مصرف قند و شکر و سایر فرآورده های تهیه شده از آنها مثل نوشابه ها، مربا، ژله، شکلات، کیکها و شیرینی ها را محدود یا حذف کنید، تحقیقات ثابت کرده است که کودکان پیش دبستانی که هر روز 4 وعده میوه و سبزی و دو وعده لبنیات مصرف می کنند، در نوجوانی فشار خون پایین تری نسبت به سایر افراد دارند و در اصل احتمال ابتلا به حمله قلبی، سکته و سایر بیماری های ناتوان کننده در افرادی که زودتر به فشار خون مبتلا می شوند، بیشتر است، سعی کنید غذا را کامل بجوید و حتماً غذای خود را در محیطی آرام و به دور از استرس و تشنج میل فرمایید، با اجتناب از مصرف غذاهای خیلی گرم یا خیلی سرد، اعمال هضمی را بهبود بخشید، نوشیدن هر نوع نوشیدنی را با غذا و در کنار غذای اصلی به دلیل تداخل در هضم محدود کنید، از مصرف غذاهای سرخ کرده یا غذاهایی که درجه حرارت های بسیار بالا و یا با مدت زمان طولانی تهیه می شوند، خودداری کنید و به خاطر داشته باشید، استفاده چند باره از روغن های آشپزی عاملی در بالا بردن فشار خون است، از مصرف مواد حاوی افزودنی ها و غذاهای فرایند شده که حاوی مقدار زیادی نمک و ادویه ها هستند، مثل انواع سوسیس و کالباس، غذاهای کنسروی، شورها، ترشی ها و چاشنی های کارخانه ای جداً خودداری کنید، یک ساعت پس از صرف غذا قهوه و چای ننوشید. چای و شکلات را محدود کنید و به جای آنها از چای و دم کردنی های گیاهی مثل گل گاو زبان استفاده کنید، از مصرف نمک و غذای پر نمک و ادویه بپرهیزید و از پیاز و آب لیموی تازه استفاده کنید، موادی مثل کره، خامه، مارگارین، دنبه، سس ها و روغن های جامد را از برنامه غذایی حذف کرده و به جای آنها از روغن زیتون، روغن های گیاهی مایع و روغن های گیاهی مایع و روغن ماهی استفاده کنید، مغزها و دانه های گیاهی مثل گردو حاوی مواد مغذی بی شماری هستند. می توانید از آنها در رژیم غذایی روزانه بهره ببرید. استفاده از آنها در سالادها به خوش طعم و مقوی کردن آنها کمک شایانی می کند، حداقل 3 بار در هفته ماهی بخورید و به جای گوشتهای قرمز سعی کنید از گوشت سفید استفاده کنید، از استرس بپرهیزید، زیرا یکی از عوامل بالا بردن فشار خون که بسیار سریع هم عمل می کند، استرس و عصبانیت است، هر روز زمانی را برای استراحت در نظر بگیرید و به خاطر داشته باشید، کار کردن بی وقفه بیشترین فشار را بر سلامتی شما وارد خواهد آورد. حتی اگر عادت به خوابیدن در میانه روز ندارید، برای دقایقی چشم ها را روی هم گذاشته و به استراحت بپردازید و در نهایت به جای نمک از گلپر، آویشن، نعناع خشک و کنجد استفاده کنید.

شمشیری در ادامه اظهار کرد: مصرف غذاهای شور (گوشت نمک سود شده، کنسروی، همبرگری، سوسیس و کالباس، سبزی های کنسرو شده، کراکرها، چیپس، پفک، خیار شور، ماهی های شورو دودی، سوپ های آماده، ترشی؛ آجیل شور و نظایر آن) کاهش یابد، عنصر کلسیم نیز در کاهش فشار خون نقش دارد بنابراین دریافت کافی کلسیم از طریق مصرف منابع غذایی آن به ویژه شیرو فرآورده های لبنی کم چرب وپروبیوتیک توصیه می شود.

مسوول اطلاع رسانی واحد مدیریت غذای سازمان غذا و داروی خوزستان همچنین گفت: مصرف مواد غذایی حاوی اسید چرب اشباع و کلسترول (گوشت قرمز، لبنیات پر چرب، زرده تخم مرغ، چربی های حیوانی، مارگارین، روغن های جامد، کره) در برنامه غذایی روزانه کاهش یابد.

شمشیری در پایان افزود: در هنگام خرید مواد غذایی آماده مانند انواع کنسروها، بسیاری از سس ها، انواع شورها، ترشی ها و تنقلات بسته بندی یا بوداده مانند چیپس، پفک و .. به میزان سدیم آن توجه شود.


نام:
ایمیل:
* نظر:
شوشان تولبار