شهروندان ما بارها با پاسخ مثبت به اینگونه شانتاژهای تبلیغی ، پیش از آنکه مظلوم واقع شوند ، شریک جرمند . کسی که با ناآگاهی و زودباوری عمدا یا سهوا در انتخاب غیراصلح نقشی داشته باشد ، به اندازه ی نقشش در تخریب ، عقب ماندگی و ازبین رفتن شهرش شریک جرم است . و چه بدبخت مردمی که برای ظلم بیشتر بخود ، شلاقی بدست دیگران دهند.
شوشان : با نزدیک شدن به انتخابات ، تبلیغات آشکار و نهان نامزدها به شکل جدی تری مسخره تر میشود . آش شلم شوربایی از پیام های مناسبتی ، متون بی ربط و مطالب بی سروته ، سخنان بزرگان در هر زمینه ای که فکرش را بکنید در کنار تصاویر نامزدان مذکور در میان مردم و شهروندان ، فضای مجازی را پُر کرده است .
برای مجموعه های خود نامهای مذهبی و قومیتی انتخاب میکنند تا بیشتر جلب توجه کنند . اگر به ادبیات پیامهای منتشر شده شان کمی بیشتر دقت کنید ، متوجه میشوید عباراتی مثل : مظلوم ، خدوم ، فرزند شهر ، مسٶل ، مطالبه ، جوان و..... بوفور تکرار میشود . عباراتی که شاید در مواردی خود نویسندگانشان هم به شکل املایی یا بار معنای و حقوقیشان واقف نیستند . حضور در کلیه ی فاتحه ها و مجالس مذهبی هم که از اَهَم روشهای دیده تر شدن است .
اینها و روشهای مشابه دیگر با تمام تکراری و قدیمی بودنشان هنوز هم پر طرفدارترین روشهای جذب مخاطب با بهتر بگوییم جذب رای مخاطب است .
اینگونه پدیده ها و روشهای دَرهَم نشان میدهد جامعه ی ما هنوز به آن حد از خودآگاهی و اعتماد بنفس نرسیده است که بتواند هر ادعایی از سمت نامزدها را مطالبه کرده و پیگیری کند . در جوامع آگاه ، کاندیداها قبل از هر بیانیه یا پیام یا وعده ای ، عواقب آن و دید مردم را سنجیده سپس اقدام میکنند . ریز ترین جزییات هم از نظر مردم فهیم پنهان نمیماند.
شهروندی که میداند میدان مدیریت شهری و کنترل منابع آن ، شوخی بردار نیست و کار بسی سخت تر از آن است که بشود با یک سفارش یا یک عکس تبلیغی یا یک رزومه ی شاخ و برگ داده شده ، رای به صندوق انداخت.
اتاق فکرهایی که سربازان خود برای تعریف و تمجیدهای سازمان یافته در فضای مجازی بسیج کرده اند و با شراکت در نظرسنجی های بی پایه و اساس که منبع و منشا آنها مشخص نیست ، سعی در جهت دهی افکار عمومی میکنند . پُربی راه نیست اگر بگوییم موسم پیش از انتخابات ، برخی دوستان بطرز عجیبی دلسوز ، مهربان و دوست داشتنی و مردم دار میشوند . دلسوزی عجیبی که بزودی با آلزایمری که فردای انتخابات به آن دچار میشوند به فراموشی سپرده میشوند .
شهروندان ما بارها با پاسخ مثبت به اینگونه شانتاژهای تبلیغی ، پیش از آنکه مظلوم واقع شوند ، شریک جرمند . کسی که با ناآگاهی و زودباوری عمدا یا سهوا در انتخاب غیراصلح نقشی داشته باشد ، به اندازه ی نقشش در تخریب ، عقب ماندگی و ازبین رفتن شهرش شریک جرم است . و چه بدبخت مردمی که برای ظلم بیشتر بخود ، شلاقی بدست دیگران دهند.
شاید روزی جامعه ی ما به این خودآگاهی ، اعتماد بنفس و نگاه واقع بینانه وعلمی به اشخاص و پدیده ها برسد ، اما تا آن روز قطعا تمام نخبگان ،آگاهان و معتمدین راه بسیار سختی برای نیل به این مقصود خواهند داشت.
این نکته را هم فراموش نکنیم که یقینا شرکت نکردن در انتخابات طرحی شکست خورده و غیر قابل پذیرش است . خالی کردن صندوق از رای های نخبگان ، به پُرشدن آن با آرای ذینفعان و ناآگاهان خواهد انجامید . علاوه بر این با توجه به بیانات همیشگی رهبری خصوصا سخنرانی اخیر ایشان در حرم مطهر رضوی ، نتیجه شفاف آرای مردم است که تعیین کننده ی نهایی ست و مشارکت در انتخابات ، باهر طیف و سلیقه ای ، مشارکت در پایداری نظام است .همچنین طبق ایرادات ایشان ، هرکس که بخواهد در آرای مردم خللی وارد کند ، خودِ ایشان جلویش خواهد ایستاد .
پس باید شتابزدگی و مهمتر از آن ، جوزدگی را کنار گذاشت و با یک رفتار جدی ، دلسوزانه و مسٶلانه علاوه بر پیگیری روند انتخابات ، اصلح واقعی را بدون هرگونه تعصب بیجا و تبعیت کورکورانه انتخاب کرد . هیچ اراده ای در برابر عزم ملت توان مقاومت ندارد . عزم ملتی که برای پیشرفت و آبادانی خود ، ابتدا از اصلاح خود آغاز میکند.