معاون آموزش متوسطه وزارت آموزش و پرورش گفت: اجرای سند ۲۰۳۰ پس از تذکر رهبر معظم انقلاب کاملاً متوقف شده است.
معاون آموزش متوسطه وزارت آموزش و پرورش گفت: اجرای سند 2030 پس از تذکر رهبر معظم انقلاب کاملاً متوقف شده است.
علی زرافشان معاون آموزش متوسطه وزیر آموزش و پرورش در اولین نشست ستاد همکاریهای حوزه و آموزش و پرورش در سال جاری، اظهار داشت: سند 2030 یک برنامه و تفاهم بین وزرای آموزش و پرورش جهان در جهت توجه به آموزش و پرورش است که بیش از 25 سال در جهان سابقه دارد و در ایران تا سال 2015 تحت عنوان آموزش برای همه اجرا میشد.
وی در مورد علت نامگذاری این سند، گفت: از سال 2015 یک هدف گذاری 15 ساله جدید انجام شد که تا 2030 تداوم دارد که با نام آموزش برای همه است؛ این سند 2030 سال پایانی برنامه 15 ساله محسوب میشود.
زرافشان ادامه داد: بحثهایی که در جامعه مطرح میشود مانند تعطیلی کلاسهای قرآنی و کلاسهای آمادگی دفاعی، از بین بردن ارزشها، مسائل خودارضایی، همجنسبازی و به رسمیت شناختن جنس سوم، هیچ ارتباطی با این سند ندارد.
معاون آموزش متوسطه وزیر آموزش و پرورش ابراز داشت: در واقع چه در متن فارسی و یا انگلیسی هیچ یک از این عبارات در سند 2030 نیامده است؛ البته علی رغم اینکه هیچ یک از این عبارات در سند نیامده است، آموزش و پرورش و دولت برای دور کردن نگرانی از جامعه در مصوبهای که در هیأت وزیران گذرانده است، تأکید کردهاند که هر گونه برنامه اجرایی و نظارتی که قرار است تهیه شود، باید بر اساس اسناد بالادستی و بر اساس سند تحول و نقشه جامع و سیاستهای ابلاغی رهبری و سیاستهای توسعه باشد که در این زمینه، برای جلوگیری از هر شائبهای محکم کاری شده است.
وی بیان داشت: با توجه به فرمایشات رهبر معظم انقلاب و طبق گفته ریاست جمهوری، یک نگرانی برای ایشان فراهم شده بود، این کار با دستور دولت و جهانگیری معاون اول، کاملاً متوقف است و به وزارت امور خارجه و سایر دستگاهها ابلاغ شده تا هیچ اقدامی برای اجرای این سند صورت نگیرد.
زرافشان متذکر شد: در حال حاضر آن چه آموزش و پرورش و ریاست جمهوری نگران آن هستند، نکتهای بود که رهبر معظم انقلاب در دیدار اخیرشان در 17 اردیبهشت ماه فرمودند و آن هشدار نسبت به یک جریان مرموزی است که از خارج هدایت میشود و برای از بین بردن اعتماد مردم به آموزش و پرورش تلاش میکند؛ چرا که آنها متوجه شدهاند در کجا دست بگذارند.
معاون آموزش متوسطه وزارت آموزش و پرورش عنوان کرد: بنا بر تحقیقی که اخیرا انجام شده، هنوز اولین گروه مرجع اجتماعی مردم ایران معلمها هستند و آموزش و پرورش اولین مرجع اجتماعی جامعه محسوب میشود. اگر اعتماد مردم نسبت به آموزش و پرورش را مخدوش کرده و از بین ببریم اینها سلب اعتماد نسبت به آموزش و پرورش میشود؛ این هشداری بود که رهبری آن را متذکر شدند و امروز بیشتر ناظر بر این موضوع بحث را توضیح دادیم که هیچ یک از این شائبهها وجود نخواهد داشت.
وی خاطرنشان کرد: طبق این سند نه تنها ارزشها و آمادگی دفاعی تضعیف نشده است؛ بلکه امسال از دو به 3 ساعت افزایش یافته و معلمهای آن نیز تأمین شدهاند؛ ارزشهای ایثار و شهادت نه تنها به شهید فهمیده منحصر نشده، بلکه شهید مدافع حرم و شهید هستهای و یک شهید دختر دانشآموز به مجموعهای که کودکان آشنا شوند، اضافه شده است.
زرافشان یادآور شد: اینها برای آن است مبانی جمهوری اسلامی را محکمتر کرده و استحکام نظام را بیشتر کنیم و عشق و علاقه فرزندان را نسبت به ارزشهای جامعه افزایش دهیم. این بد اخلاقیهایی که اتفاق افتاد، میخواهد اینها را مخدوش کند و اصحاب رسانه باید کمک کنند تا این نگرانی از میان برود.
معاون آموزش متوسطه وزارت آموزش و پرورش در مورد عرضه برخی اطلاعات آموزش و پرورش کشور به نهادهای بینالمللی گفت: در واقع خودمان و توانمندیهای خودمان را به جهان عرضه میکنیم وقتی که در چشمانداز 1404 آمده که باید رتبه برتر منطقه باشیم؛ بر این اساس باید خودمان را در یک مقیاس بینالمللی بسنجیم و ارزیابی درستی از جایگاه دیگر کشورها داشته باشیم. اجرای این سند و گزارشهایی که ارائه میشود، کمک میکند که در شاخصهای بینالمللی جایگاه خود را به جهان معرفی کرده و دستاوردهای جمهوری اسلامی را در معرض داوریهای جهانی قرار بدهیم.