شوشان: غلامرضا شریعتی در جلسه شورای کشاورزی استان ضمن تبریک فرارسیدن ماه مبارک رمضان اظهار کرد: میتوانیم با افتخار بگوییم که استان خوزستان در بحث کشاورزی بهرغم کم بودن بارندگی رتبه بسیار خوبی در بین استانها کسب کرده است.
وی با ابراز خرسندی از اینکه استان خوزستان در گندم به رتبه خوبی دست یافته است، خاطرنشان کرد: در خوزستان با وجود کم بودن بارندگی طی سال گذشته و کاهش حدود 54 تا 59 درصدی بارندگی، در برداشت گندم با هیچگونه کاهش یا کمبودی مواجه نبودیم و همه عملیات کشت و برداشت با موفقیت طی شده است.
وی بیان کرد: در استان ما تاکنون یک میلیون و 340 هزار تن گندم خریداری شده است و اگر با کمبود بارندگی مواجه نشده بودیم، میزان خرید گندم به یک میلیون و 400 هزار تن میرسید.
شریعتی عنوان کرد: مسئولان جهاد کشاورزی با توجه به خسارتهایی که در بحث کشاورزی، کمبود آب و کاهش بارندگی وجود داشت، میزان خرید گندم را 250 هزار تن پیشبینی کرده بودند اما با سیاستهای مدبرانه مدیران جهاد کشاورزی، این عدد افزایش یافت و این امر موجب خوشحالی است.
وی گفت: یکی دیگر از مباحث مطرحشده در دولت یازدهم طرح 550 هزار هکتاری است که اجرایی شد و دولت سرمایهگذاریهای عظیمی را در خوزستان انجام داد؛ خوشبختانه استان ما در بحث کشاورزی و گندم در رتبه نخست قرار دارد.
وی با اشاره به اینکه تولید محصولات کشاورزی با وجود کاهش بارندگی افزایش پیدا کرده است، گفت: کشاورزی یکی از مهمترین عوامل درآمدزایی در معیشت مردم محسوب میشود و وظیفه ماست که معیشت مردم را پایدار کنیم و آن را به پایداری برسانیم.
استاندار خوزستان تصریح کرد: یک اقدام مؤثر دیگر احیای اراضی و پایدار کردن درآمد مردم و جامعه است؛ زیرا هرچه درآمد جامعه پایدارتر شود، جامعه بهتر میتواند برای آینده خود برنامهریزی و موفقیت بیشتری کسب کند، اما اگر درآمد پایدار نشود، جامعه با کشمکش مواجه خواهد شد.
وی در خصوص مصرف بیش از اندازه آب اظهار کرد: ما باید آب را بهینه مصرف کنیم زیرا در کشورهای توسعه یافته 60 درصد آب برای کشاورزی و 40 درصد برای مصارف صنعتی است، اما در کشور ما 86 درصد مصرف آب برای کشاورزی است و این امر در کم شدن آب خیلی مؤثر است؛ بنابراین باید تلاش کنیم که به روش بهینه مصرف کنیم.
شریعتی با بیان اینکه دولت باید برای موضوع مصرف بهینه آب اهمیت قائل شود، عنوان کرد: کشاورزان درک و فهم بالایی دارند و با توجه به این مساله، میتوانیم سطح زیر کشت خود و تولید در هکتار را افزایش دهیم؛ از سازمان آب و برق خواهش میکنم که برای حل مشکل آب تلاش خود را افزایش و برای توسعه آبیاری کمفشار راهکارهای خود را به ما گزارش دهد تا هرچه سریعتر به این مساله رسیدگی کنیم. این مشکل نباید بیش از این به تأخیر بیافتد، زیرا تأخیر در این زمینه قابل پذیرش نیست.
وی ادامه داد: با توجه به جلساتی که با سازمان آب و برق، جهاد کشاورزی و معاونت امور اقتصادی استان تشکیل دادیم، از مسئولان این نهادها میخواهم که گزارش خود را در زمینه مشکلات آب حداکثر تا امروز به بنده ارائه دهند تا بتوانم آن را به وزارت نیرو ارسال کنم و به این مساله رسیدگی شود.
شریعتی در خصوص طرح 550 هزار هکتاری مقام معظم رهبری افزود: این طرح یکی از مصوبات سفر آقای روحانی است و فاز دوم آن عملیاتی میشود. زهکشیهای سراسری و همه تصمیمات باید انجام شوند تا اکوسیستم بههم نریزد و بتوانیم برآورد خود را به 3.5 میلیارد دلار افزایش دهیم.
وی با اشاره به مصوبات شورای اقتصاد در خصوص مشکلات استان از جمله ریزگردها، فاضلاب و آب شرب اظهار کرد: باید به این مصوبهها رسیدگی شود و اگر رسیدگی انجام نشود ممکن است این مصوبهها متوقف شوند.
استاندار خوزستان عنوان کرد: در خصوص بحث آب و فاضلاب که قسمتی از آن عملیاتی شده و قسمت دیگر آن در حال عملیاتی شدن است؛ اگر مشکلاتی در خصوص بحث فاضلاب وجود داشته باشد، مسئولان باید ما را در جریان بگذارند تا بتوانیم به آنها رسیدگی کنیم. ما موظف هستیم که این کار را انجام دهیم و مناقصه آن را که در مراحل نهایی است، پیگیری کنیم.