امام علی (ع): كسى كه دانشى را زنده كند هرگز نميرد.
32 روز دیگر به برگزاری چهارمین دوره انتخابات شورای شهر و روستای در سراسر کشور زمان باقی ست. از این رو بر آن شدیم تا ضمن گفتگو با نخبگان و فعالان اجتماعی ملاک های انتخاب مردم و همچنین انتخاب شهردار آینده را از آنان پرسش کنیم.
32 روز دیگر به برگزاری چهارمین دوره انتخابات شورای شهر و روستای در سراسر کشور زمان باقی ست. از این رو بر آن شدیم تا ضمن گفتگو با نخبگان و فعالان اجتماعی ملاک های انتخاب مردم و همچنین انتخاب شهردار آینده را از آنان پرسش کنیم.
علیرضایی : شورا بر هزینه کرد بیت المال حساس باشند
مهندس منوچهر علیرضایی در گفتگو با خبرنگار شوشان با اشاره به ملاک های انتخاب مردم در شورای چهارم گفت : باید مدنظر داشته باشیم افرادی در شورا قرار گیرند که ترکیبی از تخصص های لازم را در ابعاد مدیریتی دارا باشند، در غیر این صورت باید شاهد عدم پختگی لازم جهت اجرای مصوبات و پروژه ها باشیم.
فرماندار سابق اندیکا ادامه داد : یکی دیگر از ملاک های انتخاب با احترام فراوان به قومیت های مختلف در اهواز و در نظر گرفتن آنها، انتخاب فراقومی افرادی ست که دارای تخصص مدیریت شهری، پایبند به نظام جمهوری اسلامی، حساسیت در هزینه کرد بیت المال و حق الناس باشند، بدلیل اینکه بتوانیم به فکر رفع مشکلات شهری باشیم، در غیر این صورت نمی توانیم به حل مشکلات نزدیک شویم.علیرضایی بیان داشت : ولایت مداری، عدم وابسته بودن به باندهای قدرت از دیگر مشخه هاست زیرا فردی که از این طریق وارد شورا شود به جای اینکه نماینده مردم باشد نماینده گروه های اقتصادی قدرتمند است. همچنین دارای تخصص و تعهد و دلسوزی به شهر از دیگر ملاک های انتخاب توسط مردم است.
این کارشناس مسائل اجتماعی با اشاره به ملاک های انتخاب شهردار توسط اعضای شورا گفت : شهردار نباید فردی تحمیل شده به شورا باشد، بلکه دارای تخصص و توان لازم جهت اداره کلانشهری همانند اهواز باشد تا با توجه به موقعیت صنعتی و کشاورزی که اهواز داراست بتواند از این منابع و استعدادها در راستای جذب سرمایه گذار و اشتغال زایی پایدار حرکت ها و گام های عظیمی بردارد، زیرا این مسائل می تواند باعث درآمدزایی برای شهرداری و در نهایت توسعه شهر در قبال این درآمدها باشد. علیرضایی تصریح کرد: همچنین شهردار باید از نظر مدرک تحصیلی و تخصصی و تجربی آگاه و توانمند به اداره شهر باشد، از این رو اعضای شورا باید با دقت بیشتر عملی در انتخاب شهردار وارد عمل شوند و نه اینکه فردی به صورت خودرای قصد تحمیل شهردار را بر 20 نفر دیگر داشته باشد و باید برای انتخاب شهردار هر 21 نفر مشورت پذیر باشند
حبیبی: شایسته سالاری شاخص مهم در انتخابات شورا
مهندس علی اکبر حبیبی بهروز کارشناس مسائل اجتماعی با اشاره به ملاک های انتخاب توسط شهروندان در انتخابات شورا گفت: ولایتمداری، توانایی، کارآمدی، سلامت اخلاقی، حسن مدارا، جدیت و پیگیری امور مدنی، امانت دارای، نظارت و از همه مهم تر عدم قوم گرایی می تواند بهترین انتخاب را توسط مردم رقم بزند.
حبیبی گفت : همچنین وقتی کار اصلی اعضای شورا انتخاب شهردار است می بایست بعد از این مهم نظارت و پیگیری و همچنین برقراری ارتباط با مردم سرلوحه کار قرار گیرد که متاسفانه این مهم کمتر در اهواز رخ می دهد، زیرا مسئولان هر وقت بخواهند مردم را می بینند و نه اینکه هر وقت مردم بخواهند مسئولان را. عضو هیات مدیره شرکت تعاونی مسکن مهر کلانشهر اهواز ادامه داد : اهواز دارای مشکلات فراوانی در مسائل فرهنگی است. برقراری ارتباط و تعامل بین بخشی شهرداری با سایر دستگاه های خدمات رسان امری ضروری به نظر می رسد. همچنین در اغلب اوقات شاهد برخورد نامناسب در بدنه شهرداری با ارباب رجوع هستیم که انتظار می رود شهردار و شورای شهر آینده بتواند این نقیصه را برطرف نمایند.
حبیبی در بخش دیگری از صحبت های خود افزود : اما در راستای انتخاب شهردار باید شایسته سالاری، کارنامه اجرایی موفق، مدرک تحصیلی مرتبط، کارآمدی، برنامه دار بودن، پشتکار، مدیریت قوی، مقبولیت، احساس مسئولیت نسبت به شهر و حقوق شهروندی، در نظر گرفتن منافع عمومی، مدیون نبودن گروه و یا دسته ای خاص را مد نظر قرار گیرد، در این صورت است که شهردار می تواند منشا اثر و خدمات شایان و با برنامه ای برای کلانشهر اهواز باشد. حبیبی بهروز احداث بازارچه های تخصصی در شهر اهواز را مورد تاکید قرار داد.