شوشان تولبار
آخرین اخبار
شوشان تولبار
کد خبر: ۷۲۷۰۰
تاریخ انتشار: ۱۰ تير ۱۳۹۶ - ۱۷:۴۸
بررسی عملکرد یکساله مدیریتی در خوزستان ( 3) / الهه موالی زاده عض هیات علمی دانشگاه شهید چمران در گفتگوی با شوشان : نباید هیچ گروهی به دنبال سهم خواهی باشد / شریعتی انگیزه زیادی جهت انتصاب زنان در مدیریت ها ندارد
خوزستان علی رغم داشتن منابع غنی دچار عدم توسعه یافتگی است و دلیل آن نیز عدم نگاه تخصصی به منابع استان است.
 

شوشان: الهه موالی زاده دبیر کانون ملی زنان فرهیخته خوزستان و عضو هیات علمی دانشگاه شهید چمران اهواز در گفتگو با شوشان، در رابطه با عملکرد یکساله مدیریتی در استان و روند انتصاب استانداران در خوزستان ،  گفت: آنچه تاکنون در انتصاب استانداران شاهد بودیم ، یک سری عملیاتی است که از طریق افراد موثر سیاسی و اجتماعی انجام می شود. در فرآیند انتخاب استانداران به بحث تخصص در اداره استان کمتر توجه می شود.

 خوزستان از نظر توسعه رشد چندانی نداشته است

موالی زاده ادامه داد: خوزستان علی رغم داشتن منابع غنی دچار عدم توسعه یافتگی است و دلیل آن نیز عدم نگاه تخصصی به منابع استان است. منابع عمده اقتصادی استان برای کشور مادر و تامین کننده نیازهاست و برای منطقه ، نقش زن بابا را دارد که نه تنها سودی ندارد بلکه کودک آزار هم هست . نمونه آن صدمات عمده زیست محیطی و زیان های آن برای استان است. عدم توجه به این مساله باعث شده است خوزستان از نظر توسعه رشد چندانی نداشته باشد.

سنجش عملکرد استاندار نیاز به زمان بیشتری دارد

عضو هیات علمی دانشگاه شهید چمران قضاوت در مورد عملکرد شریعتی را نیاز به زمان بیشتری دانست و افزود: شریعتی تنها یک سال استاندار بوده است و قضاوت در مورد عملکرد مدیرتی نیاز به زمان دارد، در همین یک سال شریعتی برای جذب منابع مالی تلاش شبانه روزی کرده است و از کلیه مناطق استان نیز بازدید داشته است. اما آنقدر مسائل و مصائب استان سنگین است که برای یک سال نمی توان استاندار را قضاوت کرد، مشکلاتی نظر آب و فاضلاب، ریزگردها و خشک شدن تالاب ها یک همت کشوری لازم دارد و نیاز است که همه وزرا در ایین زمینه احساس مسئولیت کنند.

مدیران ناکارآمد سبب عدم پیشرفت خوزستان شده است

وی اضافه کرد: یک سری مسائل در استان وجود دارد که مکررا از طریق افراد ذی نفوذ مطرح می شود اما هنوز در رفع آنها یک برنامه مدون یا کارکرد مثبت مشاهده نشده است. این عدم موفقیت ناشی از کارکرد ضعیف مدیران ناکارآمد است. در بحث نهادهای حمایتی مثل کمیته امداد و بهزیستی و همچنین در بحث آسیب های اجتماعی عملکرد مدون و مشخصی ارائه نشد. در بحث مربوط به پروژه های عمرانی مورد چشمگیری مشاهده نمی شود و در بحث های اقتصادی و جذب سرمایه خصوصی نیز چنین است.

وجود مدیران ناتوان و غیر متخصص

موالی زاده در خصوص چینش مدیران در سطح استان بیان کرد: چینش مدیران نیز یک همت ملی می خواهد، مدیران کل را وزارت خانه ها انتخاب می کنند، اگر چانه زنی موثر در سطح وزارت خانه ها برای انتخاب مدیران کارآمد صورت نگیرد وضع به همین منوال ادامه خواهد داشت، در این نیز لابی گری هایی که در سطح وزارت شکل می گیرد تاثیر گذار است. در سطحی دیگر عامل عدم توسعه یافتگی استان وجود مدیران ناتوان و غیر متخصص و وجود مدیران پروازی است. برخی از مدیران سالیان سال در استان فعالیت می کنند. وضعیت فعلی نتیجه مدیریت همین آقایان است.  اگر روند مدیریت در استان خوب است پس چرا تغییراتی حاصل نمی شود؟

وی افزود: کنترل بحران های زیست محیطی استان و دیگر بحران ها برنامه بلند مدت طلب می کند. متاسفانه مسائل مربوط به انتخابات شورای شهر و برخی تخلفات صورت گرفته ، استان و اهواز را به حاشیه برد و دیگر مسائل چندان دیده نشد. به هر حال در مدیریت بحران استاندار یک نفر از مجموعه است، عدم توانایی مدیران آسیب رسان است نه شخص استاندار. اما در کل این انتظار وجود دارد که مدیریت بحران قوی تر شود. 

ضعف در عملکرد برخی فرمانداران خوزستان مشهود است

عضو هیات علمی دانشگاه شهید چمران پیش نیاز رفع تبعیض و توسعه شهرستان های استان را روی کار بودن فرماندارانی دلسوز دانست و افزود: یکی از مهم ترین مشکلات برخی از شهرستان های ما وجود فرمانداران ضعیف دارای موضع خاص سیاسی ، غیر همسو و بی علاقه به استانی است که در آن خدمت می کنند. در استان خوزستان نیروهای کارآمد کم نداریم که بعضی از فرماندارهای با سوابق بسیار ضعیف و عملکردی به مراتب ضعیف تر در منطقه و غیر متخصص محرومیت شهرستان ها را تشدید کرده است.  عدم توانایی همین فرمانداران در جذب سرمایه ملی، استانی و بخش خصوصی و عدم توانمندی در مدیریت بحران ها شهرستان ها را عقب نگه داشته است. اگر در بحث مدیران کل نیاز به چانه زنی با وزارتخانه ها است، در بحث تغییر فرمانداران که دست شریعتی باز است پس چرا اقدامی صورت نمی گیرد و نیروهای ضعیف منصوب می شوند؟!

به جای ارادتمداری تخصص گرایی حاکم شود

موالی زاده ادامه داد: لازم است در بحث مشاوران و مدیران به جای ارادت مداری تخصص مداری حاکم شود، و در استفاده از مشاورین ، افراد نخبه علمی و اجرایی به کار گرفته شوند. لازمه جوانگرایی در کارهای اجرایی استفاده از تجربه افراد متخصص برای موفقیت است، اگر این دو از هم جدا شوند کارایی به دست نخواهد آمد. 

سهم زنان از پست های مدیریتی استان ناچیز است

وی در بخش دیگری از سخنان خود ، گفت: در زمینه استفاده از بانوان نیز باید بگویم که اگر چه مقتدایی در انتصاب بانوان روند خوبی را شروع کرد، اما شریعتی انگیزه زیادی جهت انتصاب زنان در مدیریتهای کلان و میانی ندارد و تاکنون هم با وجود زنان فرهیخته، متخصص و باتجربه هیچ اقدامی صورت نگفته و تنها یک فرماندار زن منصوب شده است. در مقایسه با انتصاب مدیران زن در سایر استان ها از جمله هرمزگان و سیستان و بلوچستان ، سهم زنان از پست های مدیریتی استان بسیار ناچیز است.

وی در بخش دیگری از سخنان خود گفت: اصلاح طلبان از طریق رسانه ها در سطح کشور و استانی ، تقاضاهایی را مطرح می کنند که در این اشکال وجود دارد و نباید هیچ گروهی به دنبال سهم خواهی باشد.  مشکل دیگر که به شریعتی بر می گردد که به جای استفاده از خرد جمعی و نخبگان اصلاح طلب استان و داشتن یک برنامه منسجم در ساماندهی استان با توجه به نقیصه های موجود، دنبال اجرا بدون داشتن یک برنامه منظم هستند.

لزوه همدلی نخبگان برای برون رفت از شرایط موجود خوزستان 

عضو هیات علمی دانشگاه شهید چمران معدل کاری شریعتی را 10 ارزیابی کرد و گفت:  در طول این یک سال قول و وعده های خوبی داده شده ولی این وعده ها به دلیل زمان کوتاه سکانداری تاکنون محقق نشدند. در ادامه راه اگر به قول ها عمل شود و موفقیت آمیز باشند معدل کاری وی مثبت ارزیابی خواهد شد. امید است نخبگان استان با ایجاد یک برنامه مدون کوتاه مدت، میان مدت و بلند مدت بتوانند استان را از شرایط موجود نجات دهند.


نام:
ایمیل:
* نظر:
شوشان تولبار