اینستاگرام شوشان
شوشان تولبار
آخرین اخبار
اینستاگرام شوشان
شوشان تولبار
کد خبر: ۷۲۸۶۲
تاریخ انتشار: ۱۲ تير ۱۳۹۶ - ۱۸:۴۷
مدیرعامل شرکت مهندسی آب و فاضلاب کشور: رار شده که ۱۵۰ میلیارد تومان برای آبرسانی استان خوزستان در نظر گرفته شود
اگر ۱۵۰۰ میلیارد تومان در قالب مصوبه دولت برای حل مشکل خوزستان در زمینه‌ آب تخصیص یابد بخش عمده‌ای از مشکلات برطرف خواهد شد
مدیرعامل شرکت مهندسی آب و فاضلاب کشور گفت: براساس پیش‌بینی‌های صورت گرفته در زمان پیک حدود هشت درصد کمبود آب خواهیم داشت که این عدد معادل ۲۱ هزار لیتر است.

حمیدرضا جانباز در نشستی خبری با بیان این که در سال ۱۳۹۴ حدود ۵۴۷ شهر در معرض تنش‌ آبی قرار داشتند، گفت: در حال حاضر تعداد شهرهای دارای تنش آبی به ۳۰۱ شهر کاهش یافته و قرار است که در سال ۱۳۹۶ این تعداد به ۲۸۹ شهر برسد.

وی با اشاره به وضعیت بارندگی‌ها در کشور، اظهار کرد: تا تاریخ نهم تیرماه ۲۲۳ میلی‌متر بارندگی در کشور رخ داد که نسبت به میانگین بلند مدت و سال قبل حدود سه درصد کاهش داشته است.

مدیرعامل شرکت مهندسی آب و فاضلاب کشور با بیان این که در برخی از استان‌ها وضعیت بارش مطلوب بوده و در برخی دیگر با تنش آبی مواجه شده‌ایم، افزود: برنامه ریزی‌های متعددی برای تامین آب سراسر کشور صورت گرفته تا در پیک مصرف با مشکل کمبود آب مواجه نشویم.

جانباز تصریح کرد: در مجموع نسبت به سنوات گذشته شرایط منابع آبی بهتر از گذشته است، اما باید به پیش بینی هواشناسی در خصوص احتمال افزایش دما بین نیم تا ۱.۵ درجه سانتی‌گراد توجه کرد، چرا که این مساله موجب افزایش ۲.۵ تا سه درصدی مصرف آب خواهد شد.

وی در خصوص میزان مصرف مشترکان، گفت: در بخش شهری الگوی مصرف ۲۰ متر مکعب تعریف شده که ۷۶.۵ درصد مشترکان زیر الگوی تبیین شده آب مصرف می‌کنند. در این بین ۲۶ درصد مشترکان بیش از ۴۰ مترمکعب و ۱.۹ درصد بیش از ۴۰ درصد آب مصرف می‌کنند.

مدیرعامل شرکت مهندسی آب و فاضلاب کشور ادامه داد: در این بین الگوی مصرف در روستاها ۱۵ مترمکعب پیش بینی شده که ۵۲.۴ درصد مشترکان در این پیک مصرف قرار دارند.

به گفته جانباز، ۳۲.۵ درصد مشترکان بین ۱۵ تا ۳۰ مترمکعب و ۱۵.۱ درصد مشترکان بیش از ۳۰ مترمکعب آب مصرف می‌کنند که این مساله بیانگر افزایش مصرف آب در قیاس با الگوی مصرف تعیین شده بین مشترکان روستایی نسبت به مشترکان شهری است.

 ۱۵ درصد پرت واقعی آب در کشور 

وی با اشاره به آب بدون درآمد در سال ۱۳۹۵، اظهار کرد: براساس آخرین آمار ۲۵.۲ درصد آب بدون درآمد تخمین زده شده که ۱۵ درصد پرت واقعی در نظر گرفته شده است که ناشی از نشت از تاسیسات است.

مدیرعامل شرکت مهندسی آب و فاضلاب کشور تاکید کرد: در شهرهایی همچون تهران، مشهد و اصفهان این عدد ۱۱ درصد و در برخی از استان‌ها پرت آب تا ۳۰ درصد نیز می‌رسد، اما به طور میانگین پرت واقعی آب در کل کشور بیش از ۱۵ درصد نیست.

جانباز با بیان این که از ابتدای امسال سیستمی برای درج حوادث در شبکه طراحی کرده‌ایم، گفت: در سه هفته گذشته ۱۵ هزار حادثه داشتیم که ۱۲ هزار حادثه در انشعابات بود و باید گفت که متوسط حضور اکیپ‌های ما کمتر از ۴۰ دقیقه بوده است.

 کاهش فشار آب در شهرهای دارای تنش 

وی یکی از راه‌های مدیریت مصرف کاهش پرت فیزیکی دانست و افزود: از شش سال پیش علاوه بر تامین آب به مدیریت توزیع در تاسیسات نیز توجه شده و باید به این مساله تاکید کرد که مدیریت توزیع از اهمیت بالایی برخوردار است.

مدیرعامل شرکت مهندسی آب و فاضلاب کشور ادامه داد: یکی از راه‌های کاهش پرت آب مدیریت فشار است و باید گفت که برای امسال در شهرهایی که دارای تنش آبی هستند، قطعا با کاهش فشار آب رو به رو خواهیم شد.

جانباز ضمن تاکید بر این مساله که امسال هشت درصد کمبود منابع اب در کشور خواهیم داشت، بیان کرد: این عدد نسبت به سال گذشته بیشتر است، چرا که تعداد مشترکان افزایش یافته و اگر بخواهیم در این مساله دچار مشکل نشویم باید مدیریت مصرف داشته باشیم.

 دست رد به لوازم کاهنده مصرف به دلیل ارزانی آب 

وی یکی دیگر از راهکارهای شرکت آب و فاضلاب را برای مقابله با این مساله را انعقاد تفاهم نامه در دو پکیج با انجمن لوازم کاهنده مصرف اعلام و اظهار کرد: متاسفانه از این مساله استقبال نشد، چرا که به دلیل قیمت پایین اب مشترکان حاضر نیستند ۳۰۰ هزار تومان هزینه لوازم کاهنده مصرف کنند.

مدیرعامل شرکت مهندسی آب و فاضلاب کشور، تصریح کرد: اگر قیمت آب واقعی شود قطعا استفاده از ابزارهای کاهنده مصرف نیز رواج می‌یابد که همین مساله به تنهایی می‌تواند ۲۰ درصد کاهش مصرف را به دنبال داشته باشد.

جانباز یکی از مسائل اساسی و مهم در کشور را بحث جمعیت دانست و افزود: متاسفانه در ایران به مساله‌ی تمرکز جمعیت توجه نمی‌شود که همین مساله موجب شده در کرج، تبریز، مشهد و اهواز به دلیل افزایش جمعیت شاهد افزایش مصرف نسبت به سال گذشته باشیم.

 مشکل آب اهواز چه زمانی برطرف می‌شود 

وی با اشاره به مشکل ایجاد شده در اهواز و سیستان و بلوچستان برای تامین منابع آبی، گفت: در بخش‌هایی از استان با کمبود آب مواجه هستیم که علت اصلی این مساله مربوط به افزایش مصرف آب ناشی از گرمای هوا می شو د.

مدیرعامل شرکت مهندسی آب و فاضلاب کشور ادامه داد: در دولت یازدهم توجه جدی به موضوع تامين آب شرب پایدار در استان خوزستان صورت گرفت که بر همین اساس سه طرح جامع تبیین شد.

جانباز با بیان این که مشکل جدی در تاسیسات آبی وجود ندارد، بیان کرد: مشکل عمده مربوط به شبکه توزیع می‌شود که برای این مساله نیز طرح‌های متعددی را در نظر گرفته‌ایم و براساس بخشنامه وزارت نیرو قرار شده که مشکل آب، برق و فاضلاب استان خوزستان تا افق ۱۴۰۴ به طور کامل برطرف شود.

وی تصریح کرد: اگر ۱۵۰۰ میلیارد تومان در قالب مصوبه دولت برای حل مشکل استان خوزستان در زمینه‌ی آب تخصیص یابد بخش عمده‌ای از مشکلات این استان برطرف خواهد شد. علاوه بر این نیز قرار شده که ۱۵۰ میلیارد تومان برای آبرسانی استان خوزستان در نظر گرفته شود.

مدیرعامل شرکت مهندسی آب و فاضلاب کشور همچنین در خصوص چالش‌های موجود در استان سیستان و بلوچستان گفت: براساس مصوبات در نظر گرفته شده قرار است که بیش از ۱۰۰۰ میلیارد تومان به بخش آب این استان اختصاص یابد که احتمالا در جلسه آینده هیات دولت مصوب خواهد شد.


نام:
ایمیل:
* نظر:
اینستاگرام شوشان
شوشان تولبار