دولت از سال 93 برای حل مساله گردو غبار از طریق دیپلماسی و مجامع بین المللی تلاش کرده که تقریبا موثر واقع شده است.
رییس ستاد مدیریت بحران گفت: دولت از سال 93 برای حل مساله گردو غبار از طریق دیپلماسی و مجامع بین المللی تلاش کرده که تقریبا موثر واقع شده است.
اسماعیل نجار که در جلسه علنی روز چهارشنبه مجلس حضور یافت پس از قرائت گزارش کمیسیون انرژی درباره بحران اخیر قطعی آب، برق و مخابرات استان خوزستان گفت: لایحه مدیریت بحران بیش از 2 سال است که در کمیسیون های تخصصی و مرکز پژوهش های مجلس در حال بررسی است.
وی از رییس مجلس شورای اسلامی خواست با توجه به اهمیت این لایحه، هر چه زودتر آن را تعیین تکلیف کند تا هر چه سریع تر این لایحه در دستور کار مجلس قرار گرفته و اجرایی شود.
نجار ادامه داد: کشور ما کشوری حادثه خیزی است و ما هر روز شاهد حوادث گوناگونی در آن هستیم؛ تغییر اقلیم واقعیتی است که با آن روبه رو هستیم و کشور را تحت تاثیر قرارداده است،و پدیده گرد و غبار نیز از این تغییر اقلیم متاثر است.
وی افزود: بخش عمده این موضوع به عراق و بیرون از مرزها مرتبط است و 20 درصد منشا داخلی دارد، اما به خاطر مشکلاتی که این کشورها دارند حل این موضوع در اولویت آنها قرار ندارد.
وی تاکید کرد: جمهوری اسلامی ایران و دولت تلاش کردند از طریق دیپلماسی راه حلی پیدا کنند تا از مشکلات بکاهند، به ویژه از طریق مجامع بینالمللی که تقریبا موثر واقع شده است؛ در مورد مهار کانون های داخلی داخلی نیز از سال 93 اقدامات زیادی انجام شده است.
رئیس سازمان ستاد بحران کشور ادامه داد: تشکیل ستاد مقابله با گرد و غبار براساس مصوبه دولت، آبگیری تالاب هورالعظیم به عنوان منشا گرد و غبار، برنامه ریزی برای کاشت نهال در کانون های فوق بحرانی در 42 هکتار، احداث تونل انتقال آب به طول 45 کیلومتر از رودخانه کارون، کاشت نهال در سه هزار هکتار و مالچ پاشی در سه هزار و 600 هکتار در خوزستان برای تثبیت شن های روان و بیابان زدایی از این اقدامات است.
وی یادآور شد: آقای رئیسجمهور شخصا به خوزستان سفر کردند، جلساتی تشکیل دادند و تصمیماتی اتخاذ و عملیاتی شد؛ همچنین وزرای نیرو و جهاد کشاورزی و رئیس سازمان محیط زیست به صورت مستمر به خوزستان سفر داشتند و استاندار و مدیران دستگاه ها و نمایندگان استان به صورت مستمر و مجدانه با تشکیل جلسات مسائل را دنبال می کردند.