دکتر ایدنی در جلسه شورای سلامت خوزستان: پس از نخستین باران پاییزی اهواز، در کویت هم همین اتفاق افتاد که 850 نفر به اورژانس مراجعه کردند و 5 نفر فوت شدند. در استرالیا هم به دنبال عدم هرس، 8 هزار و 500 نفر به بیمارستان ها مراجعه کردند و 8 نفر فوت شدند.
شوشان: ایدنی در جلسه شورای سلامت استان که صبح امروز در سالن جلسات استاندار برگزار شد، درخصوص وظایف شهرداری در سلامت شهری اظهار کرد: گرچه بیماری های مشترک بین انسان و دام وجود دارد ولی بیش تر گزارش ها و مراجعات در سال های گذشته، درخصوص مشکلات تنفسی بود و بیش تر آن ها در پاییز و پس از نخستین بارش گزارش شده است.
رییس دانشگاه علوم پزشکی جندی شاپور اهواز تصریح کرد: پژوهش های گروه های مختلف علمی هرگز تایید نکرده اند که دلیل این بحران ها گیاهان است البته گل و گرده افشانی آن ها که در فصل پاییز است، دلیل عمده مشکلات تنفسی است که باید با هرس کردن این گیاهان آن را کنترل کرد.
وی افزود: این گل آلرژی را افزایش می دهد ولی با اقدامات خوب صورت گرفته در کشور و بسیج امکانات استان و سازمان آب و برق بحث هرس به خوبی انجام شد و آلرژی کنترل شد و مراجعه بیماران در نخستین بارش 11 و نیم درصد کاهش یافت ولی در شهرهایی مثل آبادان و خرمشهر که هرس این گیاهان صورت نگرفت، با افزایش 8 درصدی مراجعه در نخستین بارش مواجه بودیم.
ایدنی با اشاره به ارتباط مستقیم بین عدم هرس گیاهانی مانند کنوکارپوس و افزایش آلرژی ها در فصل پاییز بیان کرد: برای تایید این موضوع که عدم هرس موجب افزایش آلرژی می شود، پس از نخستین باران پاییزی اهواز، در کویت هم همین اتفاق افتاد که 850 نفر به اورژانس مراجعه کردند و 5 نفر فوت شدند. در استرالیا هم به دنبال عدم هرس، 8 هزار و 500 نفر به بیمارستان ها مراجعه کردند و 8 نفر فوت شدند.
وی یادآور شد: اکنون با توجه به این که نخستین بارش در پاییز است، تا مهرماه فرصت داریم درختانی را که در پاییز گرده افشانی می کنند هرس کنیم.
رییس دانشگاه علوم پزشکی جندی شاپور اهواز با بیان این که کنوکارپوس گیاهی سمی نیست، تاکید کرد: شاید کسی موافق نباشد ولی ما می گوییم این درخت ها سمی نیستند چون هیچ مرجع علمی این گفته را تایید نکرده است؛ بلکه گرده افشانی آن که همزمان با بارندگی اتفاق می افتد، دلیل افزایش میزان آلرژی در استان می شود.
کریمی کیا با بحرانی توصیف کردن وضعیت سگ های ولگرد اهواز، اظهار کرد: وضع موجود بحرانی است و در کنار آن سازمان های حامی حیوانات را داریم که در این زمینه دغدغه هایی دارند. ما با این سازمان ها جلساتی برگزار کردیم و به گفتگو پرداختیم ولی با توجه به شکایت های متعدد شهروندان درخصوص سگ های ولگرد، از سوی دادستانی حکم موقتی برای اتلاف این حیوانات و رسیدن به نقطه کنترل صادر شد.
وی افزود: حکم موقت اتلاف سگ های ولگرد تا پایان شهریور ماه امسال اجرا می شود و پس از آن کنترل ترحم سازی و عقیم سازی این حیوانات صورت می گیرد.
معاونت امور اجتماعی شهرداری یادآور شد: کنترل ترحم آمیز این حیوانات اگرچه هزینه بر است، اما روش ما پس از کنترل این حیوانات خواهد بود.
سازمان های مردم نهاد در این زمینه با مشکل زمین مواجه بودند که در جلسات برگزار شده، مشکل زمین آن ها حل شد ولی هنوز هم مشکل هزینه های نگهداری و تامین خوراک وجود دارد که باید در این زمینه تصمیم جدی گرفته شود تا این مشکل بحرانی حل شود.
وی گفت: باید تدابیری برای کل استان در نظر گرفته شود و به سمت ابلاغ کنترل ترحم آمیز برویم. شهرداری کار را به همان شیوه که در دستورالعمل ابلاغ شده انجام می دهد و تلاش دارد تا خطاهایی که سازمان های مردم نهاد می گویند، اتفاق نیفتد. ما سعی داریم کمتر شیوه اتلاف را به کار ببریم و بیشتر به کنترل ترحم آمیز اقدام کنیم.