روزنامه جمهوری اسلامی نوشت: نتیجه آراء نمایندگان مجلس شورای اسلامی به وزرای پیشنهادی رئیسجمهور روحانی برای دولت دوازدهم نشان داد مستقلترین و بیطرفترین وزیر پیشنهادی در این مجلس رای ندارد و اینطور که معلوم است اهل تعامل بودن عامل مهمی برای به دست آوردن رای اعتماد است.
یکی از نمایندگان مجلس در اظهارنظری که در مورد علت رای نیاوردن وزیر پیشنهادی نیرو کرده، بر این نکته تاکید کرد که آقای بیطرف، به درخواستهای تعدادی از نمایندگان که از وی خواستههائی برای حوزههای نمایندگی خود داشتند حاضر نشد پاسخ مثبت بدهد و به آنها گفت انجام این خواستههای شما به دلایل فنی امکان پذیر نیست. این نمایندگان به وزیر پیشنهادی نیرو به همین دلیل رای ندادند ولی به هر وزیری که در پاسخ به خواسته هایشان پاسخ مثبت داد رای اعتماد دادند.
بدین ترتیب، معیار رای اعتماد دادن به وزرای پیشنهادی یا لااقل یکی از معیارها تمکین آنها در برابر خواستههای نمایندگان است و شاید به همین دلیل باشد که وزیری که رئیسجمهور او را «برند» کشور و نظام و دولت معرفی میکند در میان وزرای رای اعتماد گرفته نفر دهم میشود و وزیری که وعده جا به جائیهای مورد نظر نمایندگان را میدهد در ردههای بالاتر قرار میگیرد.
معیار اگر این باشد و تا وقتی که چنین است، مشکلی از کشور حل نخواهد شد و شایسته سالاری فقط یک آرمان خواهد بود که همه آرزوی آن را دارند ولی به آن نمیرسند. امروز افکار عمومی داخل کشور نسبت به انتخاب رئیسجمهور و آراء نمایندگان مجلس ارزیابی چندان مثبتی ندارد. مردم معتقدند هم رئیسجمهور میتوانست افراد قویتری به مجلس معرفی و پیشنهاد کند و هم مجلس میتوانست در اعلام نظر و رای در مورد وزرای پیشنهادی بهتر عمل نماید.
از این واقعیت مثبت هم غفلت نمیکنیم که ابقاء چند تن از وزرای دولت یازدهم توسط رئیسجمهور و رای اعتماد نمایندگان مجلس به آنها نقطه قوت دولت دوازدهم است. با اینحال نمیتوان انکار کرد که دولت دوازدهم از نظر توان و کارائی آن چیزی نیست که افکار عمومی به ویژه رای دهندگان به رئیسجمهور روحانی انتظارش را داشتند.
تاکید رئیسجمهور روحانی بر ضرورت توجه به اشتغال در دولت دوازدهم، ایجاب میکرد این دولت با کارآمدی بیشتر به میدان میآمد که متاسفانه چنین نشد. اقتصاد، اکنون مشکل مهم کشور است و حل این مشکل فقط با گروه قدرتمندی از مجموعه اقتصادی در دولت میسر خواهد بود که چنین نیست. آموزش عالی از مشکلات مهم کشور است که متاسفانه وزارت علوم، فناوری و تحقیقات وزیر ندارد. اینها ضعفهای مهمی هستند که دولت دوازدهم را از سطحی که مورد انتظار بود پائینتر نشان میدهند و نگرانی این است که این دولت نتواند خواستهها و انتظارات مردم را برآورده کند.
رئیس جمهور روحانی میتوانست از نیروهای قویتری که خوشبختانه در جامعه وجود دارند استفاده کند و آنها را به مجلس معرفی نماید و دولت دوم خود را چنان قوی به میدان بیاورد که بتواند بسیاری از مشکلات را ریشه کن نماید. مجلس نیز میتوانست با دقت لازم و با کنار گذاشتن ملاحظات و گرایشهای شخصی و جناحی برای روی کار آمدن دولتی قوی به رئیسجمهور کمک کند. این، حق مردم است که برای پیروز شدن بر مشکلات اقتصادی، اجتماعی، فرهنگی و آموزشی، دولتی توانمندتر داشته باشند با وزرائی که بر چیزی غیر از قانون تکیه نکنند و از میان ضابطه و رابطه، بدون هیچ تردیدی ضابطه را ترجیح بدهند.
با اینکه دولت دوازدهم را در اندازهای که بتواند از عهده مشکلات موجود در عرصههای مختلف برآید نمیدانیم، از آنجا که انتخاب وزرا حق رئیسجمهور و رای اعتماد دادن یا ندادن به آنها حق نمایندگان مجلس است، برای دولت دوازدهم که از دیروز کار خود را آغاز کرده آرزوی توفیق داریم و امیدواریم رئیسجمهور روحانی در مورد دو وزارتخانه باقیمانده یعنی علوم و نیرو با انتخاب افرادی کارآمد و قوی تا حدودی ضعفهای موجود را جبران نماید.
اگر همانطور که رئیسجمهور روحانی دیروز در مجلس اعلام کرد وزرای این دولت با هم هماهنگ و همدل باشند این امید وجود دارد که در پیشبرد اهداف نظام جمهوری اسلامی و حل مشکلات موجود موفق شوند. همراهی سایر قوا و نهادها و ارگانها و البته نقد و نصیحت مشفقانه و منصفانه رسانهها نیز میتواند کمک خوبی برای تحقق اهداف و آرمانها به نفع مردم و کشور باشد که امیدواریم چنین شود.
دولت دوازدهم هر چند از داشتن وزیری همچون مهندس بیطرف محروم ماند ولی امید است این دولت در برابر وعدههائی که رئیسجمهور روحانی در تبلیغات انتخاباتی داد بیطرف نماند.