![](http://cdn.asriran.com/files/fa/news/1396/6/7/734186_119.jpg)
به گزارش ایسنا، یوسف عتیبه، سفیر امارات در واشنگتن در مصاحبه با مجله آمریکایی "آتلانتیک" گفت، کشورهای محاصره کننده قطر آمادگی خود را برای مذاکره با این کشور را به آنتونی زینی، نماینده وزیر خارجه آمریکا در پرونده بحران کشورهای عرب حاشیه خلیج فارس، اطلاع دادهاند.
به گفته عتیبه کشورهای محاصره کننده شرط حضور خود بر سر میز مذاکره را آمادگی بیقید و شرط دوحه اعلام کردهاند.
وی با بیان اینکه درخواست قطر مبنی بر لغو محاصره پیش از مذاکره قابل قبول نیست، اظهار داشت: دوحه درباره مساله مذاکره برای حل بحران جدیتی نشان نمیدهد.
سفیر امارات در واشنگتن مدعی شد، اقداماتی که کشورهای عربی علیه قطر اتخاذ کردند برای حفاظت از خود و امنیت قطر است.
وی مدعی شد: ایران و گروههای افراطگرا دو تهدید بزرگ برای امارات و منطقه هستند و همین مساله افراط گری اهل تسنن را باعث شده است که تلاش میکنند دین را کمرنگ کنند و از آن استفاده سیاسی میکنند تا به قدرت دست یابند؛ کاری که گروه اخوان المسلمین در مصر و جنبش حماس در فلسطین انجام میدهند و پشت دین پنهان میشوند و برای اهداف سیاسی از آن استفاده میکنند.
عتیبه در مورد بازگشت سفیر قطر به ایران نیز گفت، این اقدام دوحه مهر تاییدی بر اتهامات چهار کشور عربستان، امارات، بحرین و مصر علیه قطر است.
وی تصریح کرد: از ائتلاف دوحه و طهران در دراز مدت احساس نگرانی نمیکنیم و اگر دوحه رفتار خود را تغییر دهد، چهار کشور مذکور مجددا از او استقبال خواهند کرد. اما اگر اولویت روابط قطر با ایران، حماس و گروههای مسلح اسلامی در سوریه و لیبی باشد، دیگر پذیرفته نخواهد شد.
وی در خصوص شبکه الجزیره نیز گفت، آنچه که از این شبکه پخش میشود آزادی بیان نیست و بسته شدن آن یکی از ۱۳ شرط کشورهای محاصره کننده است که اکثر آن به امنیت، دخالت در امور کشورهای دیگر و افراطیگری مربوط است و همان درخواستهایی است که طی یک توافقنامه در سال ۲۰۱۴ به قطر ارائه شده و این کشور آن را امضا کرده است. زمانی که عربستان و امارات سفیران خود را به مدت هشت ماه به خاطر احساس ترس در مورد حمایت قطر از تروریسم از این کشور بیرون کشیدند و زمانی روابط این کشورها با قطر به حالت قبلی خود بازگشت که قطر لیستی از درخواستهایی که همان شروط کنونی است را امضا کرد.
سفیر امارات گفت شروط کنونی کشورهای عربی همان شروط توافقنامه امضا شده در سال ۲۰۱۴ است اما به خاطر پایبند نبودن قطر به آن توافقنامه جزئیاتش بیشتر شده است.
عتیبه در خصوص امیر قطر پس از کناره گرفتن پدرش از قدرت در سال ۲۰۱۳ گفت، به نظر من امیر قطر به تنهایی تصمیم نمیگیرد بلکه پدرش نیز در تصمیمات مربوط به امور قطر نقش دارد.
عربستان، امارات، بحرین و مصر و از پنج ژوئن ۲۰۱۷ همه ارتباطات زمینی، دریایی و هوایی و نیز روابط دیپلماتیک خود با دوحه را قطع کردند.