شوشان تولبار
آخرین اخبار
شوشان تولبار
کد خبر: ۷۶۵۹۶
تاریخ انتشار: ۱۳ شهريور ۱۳۹۶ - ۱۰:۵۹
 آبرسانی به پایانه مرزی چذابه در 110کیلومتری شمال غرب اهواز، مهمترین محور نشست روز یکشنبه ستاد اربعین حسینی به ریاست استاندار خوزستان در مرز چذابه بود.

 در این نشست ابعاد مختلف طرح آبرسانی به چذابه به طول 27کیلومتر که در هفته دولت عملیات اجرایی آن با حضور استاندار خوزستان شروع شد مورد بررسی قرار گرفت و تاکید شریعتی بر اتمام این طرح مهم تا 10 روز پیش از روز اربعین حسینی امسال بود.

طرح آبرسانی به چذابه از 6 جبهه کاری توسط قرارگاه سازندگی خاتم الانبیاء به طور ضربتی در دست انجام است و با اجرای این طرح امکان تامین آب پایدار برای 500هزار زائر اربعین حسینی که قرار است امسال از طریق پایانه مرزی چذابه راهی کربلای معلی شوند تامین می شود و مواکب(مراکز پذیرایی) نیز از این آب سالم و بهداشتی بهره مند خواهند شد.

استاندار خوزستان پس از دریافت مشکلات و چالش های فراروی این طرح از زبان معاون آبرسانی سازمان آب و برق خوزستان گفت: باید همه موانع پیش روی مسیر طرح آبرسانی به چذابه برداشته شود تا آب سد کرخه به زائران اربعین حسینی برسد. 

غلامرضا شریعتی در این نشست به فرماندار دشت آزادگان اختیار تام داد تا همه مشکلات فراروی این طرح که به طور عموم روی شرکت گاز ، فیبر نوری (مخابرات) و مرزبانی متمرکز بود برطرف کند و با هماهنگی بین بخشی به روند اجرای این طرح شتاب بخشد.

در این نشست عبدالرضا سعیدی نیا فرماندار دشت آزادگان مکلف شد در صورت بروز مشکل لاینحل در مسیر طرح آبرسانی به چذابه ، موضوع را به مرکز استان منتقل کند تا در کوتاه ترین زمان ممکن برطرف شود. 

همچنین فرماندار دشت آزادگان مکلف شد به صورت روزانه از روند پروژه های مرتبط با اربعین حسینی در مسیر چذابه بازدید و گزارش کاری و اجرایی هر کدام از دستگاهها و میزان پیشرفت پروژه ها را به استاندار به عنوان رئیس ستاد اربعین حسینی در خوزستان منتقل کرد.

استاندار خوزستان در این نشست با اشاره به اهمیت طرح راهبردی آبرسانی به پایانه چذابه گفت: در اربعین پارسال چند شهرستان استان درگیر تامین آب با تانکر برای زائران بودند و بخش مهمی از ترافیک مسیر سوسنگرد - بستان - چذابه به علت تردد تانکرهای آبرسان بود.

وی این نکنه را نیز به مسئولان دستگاههای اجرایی استان که در نشست ستاد اربعین حسینی حضور داشتند یادآوری کرد که اگر طرح آبرسانی 2 روز پس از اربعین به نتیجه برسد مثل این است که اصلا کاری انجام نشده است.

ارزیابی طرح ساماندهی ، تعریض و چهار بانده کردن مسیر سوسنگرد - بستان - چذابه به طول 60کیلومتر محور دوم نشست ستاد اربعین حسینی استان خوزستان بود.

چهار پیمانکار راهسازی که مشغول تعریض و بهسازی مسیر سوسنگرد - بستان - چذابه هستند در این نشست گزارشی از روند جبهه کاری خود ارائه کردند ولی استاندار از سرعت کار آنان انتقاد کرد و در برخی موارد عملکرد آنان را غیرقابل قبول خواند. 

شریعتی گلایه های این پیمانکاران در خصوص عدم تخصیص اعتبار برای ادامه کار با دست خالی را پذیرفت ولی قول داد بخشی از طلب آنان را از طریق خزانه پرداخت کند که این قول مثبت استاندار لبخند را بر لبان پیمانکاران حاضر در جلسه نشاند. 

تکمیل طرح چهاربانده کردن کمربندی سوسنگرد و کمربندی بستان که خودروهای زائران اربعین حسینی مجبور نشوند برای رساندن خود به پایانه مرزی چذابه از داخل این شهرها عبور کنند نیز مورد بررسی قرار گرفت و معاون هماهنگی امور عمرانی استاندار خوزستان در گزارشی اعلام کرد این 2 طرح به طور قطع تا پیش از ایام اربعین زیر بار ترافیک قرار می گیرند.

توقفگاه خودرو
سومین محور نشست ستاد اربعین حسینی به وضعیت توقفگاه خودرو در اطراف پایانه مرزی چذابه اختصاص داشت و مقرر شد شهرداری و بخشداری بستان نسبت به تسطیح 50هکتار دیگر برای افزودن به مساحت توقفگاه خودرو که قبلا 50 هکتار بود اقدام کند.در این نشست اعلام شد هم اکنون دهها دستگاه ماشین آلات سنگین برای آماده سازی توقفگاه خودرو مشغول کار هستند و به زودی این طرح به پایان خواهد رسید.

شرکت توزیع نیروی برق خوزستان نیز موظف شد طرح روشنایی توقفگاه(پارکینگ) خودرو چذابه را به سرانجام برساند.

در نشست ستاد اربعین حسینی اعلام شد حدود 400موکب (مرکز پذیرایی) از منطقه عین دو اهواز تا چذابه خدمت رسانی به زائران اربعین حسینی را برعهده بگیرند.

مقرر شد در نشست هفته آینده ستاد اربعین نیز میزان پیشرفت طرح های زیرساختی مرتبط با اربعین حسینی مورد ارزیابی و موانع کندی پیشرفت طرح ها مورد بررسی قرار گیرد.

در 10 ماه اخیر حدود 16نشست ستاد اربعین حسینی در اهواز و چذابه به منظور مدیریت و ارائه خدمت رسانی بهتر به زائران اباعبدالله الحسین(ع) برگزار شده است.

پایانه مرزی چذابه در 110کیلومتری شمال غرب اهواز و مرز شلمچه در 16کیلومتری غرب خرمشهر 2 کانون رسمی تردد زائران اربعین حسینی در سال گذشته بود.

در اربعین پارسال حدود 430هزار زائر از پایانه مرزی چذابه و 650هزار زائر از طریق مرز شلمچه راهی کربلای کربلای معلا شدند.پیش بینی شده در اربعین امسال 20تا 30درصد به تعداد زائران افزوده شود.

مرز چذابه پس از سرنگونی رژیم بعثی عراق در سال 1384 برای تردد زائران اربعین حسینی و صادرات کالا بازگشایی شد.

پایانه تجاری چذابه که همجوار پایانه مسافری است در ایام اربعین حسینی به صورت موقت تعطیل می شود.

نام:
ایمیل:
* نظر:
شوشان تولبار