امام علی (ع): كسى كه دانشى را زنده كند هرگز نميرد.
جنگ که تمام شد، گفتیم خیالمان راحت شده و می رویم پی زندگی مان. اما دیدیم ارزش ها دارند رنگ می بازند و ضد ارزش ها پیدا می شوند. وقتی کار به اینجا کشید دیدم اگر من حالا سکوت کنم خیانت کرده ام به آن 8 سال دفاع مقدس...
"جنگ که تمام شد، گفتیم خیالمان راحت شده و می رویم پی زندگی مان. اما دیدیم ارزش ها دارند رنگ می بازند و ضد ارزش ها پیدا می شوند. وقتی کار به اینجا کشید دیدم اگر من حالا سکوت کنم خیانت کرده ام به آن 8 سال دفاع مقدس..."
این کلمات، حرف های سیده زهرا حسینی است ، راوی کتاب "دا" همان کسی که هم خونین شهر شدن خرمشهر و ویرانی خوزستان را در 8 سال دفاع مقدس به خودش دیده و هم بی مهری مسئولان و مدیران را پس از جنگ در بازسازی آن. که نه تنها آبادانی را برای خوزستان به ارمغان نیاورده بلکه آن را به آرزوی دست نیافتنی برای ساکنانش تبدیل کرده اند؛ آرزوی عدم بیکاری، آب سالم و هزاران آمال دیگر که با دفاع 8 ساله در مقابل دشمن، مستحق آنند؛ چرا که دِین شان را ـ به فرموده امام راحل ـ ادا کرده اند، اما .... اما مسئولین دِین شان را به این دیار نفت و نخل و بلوط، به فراموشی 30 ساله سپرده اند.
خوزستان ـ این شکرستان سبز اما زخم دیده ـ با تامین بخش قابل توجهی از درآمد ناخالص ملی با مصائب عدیده ای روبروست: محرومیت، فقر، بیکاری قتل و ... همه و همه گریبانگیر مردمانی ست که قدم شان بر طلای سیاه است و اما از آن بهره ای نبرده اند و جالب آنکه مدیرانش نیز نه بیکاری و اعتیادش را قبول دارند و نه فقر و محرومیت اش را. چرا که در سایه آمار و ارقامی که ارائه می دهند، خوزستان را بهشت برینی توصیف می کنند که تمامی مصوباتش اجرایی شده...
در همین رابطه برخی نمایندگان خوزستان مشکلات استان را ناشی از مدیریت ضعیف می دانند و معتقدند وجود مدیران نالایق جدیترین مشکل استان خوزستان به شمار میرود زیرا این افراد با عدم مدیریت خود ضربات جبرانناپذیری بر پیکره این استان وارد کردهاند.
در ذیل مصاحبه چند نماینده درخصوص مدیریت ضعیف و مدیران نالایق در استان آمده است :
نماینده شوشتر:وجود مدیران نالایق جدیترین مشکل خوزستان است
نماینده مردم شوشتر و گتوند در مجلس شورای اسلامی گفت: وجود مدیران نالایق جدیترین مشکل استان خوزستان به شمار میرود زیرا این افراد با عدم مدیریت خود ضربات جبرانناپذیری بر پیکره این استان وارد کردهاند. حجت الاسلام و المسلمین سید محمد سادات ابراهیمی استفاده از مدیران نالایق را یکی از مشکلات اساسی استان دانست و عنوان کرد: اگر ما در استان مدیریت سالم و لایق داشته باشیم واین افراد بتوانند خدمات صادقانه در جهت رفع مشکلات و کمبودهای استان ارائه دهند، بسیاری ازمشکلات ما حل خواهد شد.سادات ابرهیمی با بیان اینکه، متاسفانه استان خوزستان از جنبههای مختلف توسعه و پیشرفت از سایر استانها عقب مانده است، اظهار کرد: با در نظر گرفتن این مسئله که استان خوزستان سهم زیادی در تامین بودجه کشور دارد، باید در خصوص اعتباراتی که به این استان تعلق می گیرد تجدید نظر شود زیرا اگر با همان روش دولت قبلی با استان خوزستان رفتار شود نمیتوان انتظارات مردم را در جهت رشد استان برآورده کنند.
نماینده مردم شوشتر و گتوند در مجلس شورای اسلامی با اشاره به اینکه استان خوزستان به دلیل منابع نفتی متحمل ضررهای زیادی شده و همچنین بسیاری از زیر ساخت های استان از بین رفته است، گفت: علاوه بر این مسائل، مشکلات دیگری نیز از قبیل بدی آب و هوا وجود دارد به همین دلیل است که میگویم استان باید از سهم بیشتری در اعتبارات برخوردار باشد.
سادات ابراهیمی تصریح کرد: مشکلات گرد و غبار هم کماکان ادامه دارد و تا کنون هیچ فرد یا نهادی نتوانسته است پاسخ قانعکنندهای به ما بدهد که امیدواریم در دولت جدید این مشکلات پیگیری و حل شوند.
دلیل بی مسئولیت بودن برخی از مدیران استان
نماینده مردم مسجدسلیمان در مجلس گفت: مدیران ناتوان و ضعیف یکی از علل توسعه نیافتگی استان خوزستان همانند سایر استانهای کشور است که امیداریم دولت جدید در این خصوص هوشمندی بیشتری داشته باشد. اسماعیل جلیلی در خصوص اختصاص نیافتن بودجه ای برای مهار پدیده مخرب ریزگردها اظهار کرد: مجلس شورای اسلامی نسبت به پدیده گرد و غبار که مشکلات بسیار زیادی برای مردم استانهای غربی و جنوبی کشور ایجاد کرده است؛ رویکرد مناسب و کارایی نداشته و برای مبارزه با این پدیده بودجه ای در نظر گرفته نشده بود که در برخی محافل از از حذف آن سخن گفته اند.
وی افزود: رویکرد مجلس شورای اسلامی در خصوص پدیده های محیط زیستی این است که برای حل مشکلات این بخش باید از منابع سازمان محیط زیست استفاده کرد.
جلیلی همچنین در خصوص استفاده نکردن از ظرفیتهای در خوزستان در جهت رشد و پیشرفت این استان در سال های اخیر تصریح کرد: با در نظر گرفتن این مسئله که استان خوزستان نقش محوری درحوزه های انرژی و زیرساختهای صنعت ایفا می کند اما متاسفانه به دلیل بی مسئولیت بودن برخی از مدیران استان از این ظرفیتها درجهت پیشرفت و رشد استان استفاده نشده است.
نماینده مردم مسجدسلیمان در مجلس شورای اسلامی افزود: استان خوزستان به دلیل دارا بودن، ظرفیتهای عظیم در بخش کشاورزی، هیچگاه محروم نبوده است اما متاسفانه از این ظرفیتهای بزرگ و تولیدات بخش کشاورزی در خود استان استفاده نشده است و برای حل این مسائل به یک برنامه ریزی منسجم نیازمندیم.
جلیلی تصریح کرد: اگر در دولت قبلی آنگونه که انتظار می رفت برای توسعه استان از ظرفیتهای موجود در آن استفاده می شد، خوزستان به پیشرفتهای بیشتری دست پیدا می کرد در حالیکه امروز این استان از نظر توسعه و پیشرفت با عقب ماندگی فراوانی نسبت به سایر استانهای کشور مواجه است.
وی افزود:این مسئله جای تاسف دارد که بسیاری از شهرستانهای استان از امور زیربنایی و سایر خدمات عمومی مانند آب، برق، گاز و تلفن بی بهره اند و وجود این نارسایی ها صرفا به دلیل وجود مدیران ناتوان و ضعیف در بدنه مدیریت استان است.
حلقه مدیریت در خوزستان باید باز باشد
سید شریف حسینی نماینده مردم اهواز در مجلس گفت: حلقه مدیریت در خوزستان باید باز باشد و نخبگان توان حضور در حلقه مدیریت استان را داشته باشند.وی گفت: برخی در خوزستان با داشتن حداقل مدرک تحصیلی و حداقل توانمندی مدیریتی در سمت مدیر در خوزستان منصوب میشوند که این انتصابها با روح شایسته سالاری تناقض دارد.
وی افزود: جای تاسف است ولی در خوزستان گرفتن سمت نیازمند داشتن روابط دوستانه، خانوادگی و در برخی شرایط سیاسی است و به این دلیل نمیتوان به حضور نخبگان در سمتهای مدیریت خوزستان امیدوار بود. وی تاکید کرد: مشاهده میشود که برخی مدیران تنها به دلیل ضعیف بودن در مدیریت و داشتن روحیه اطاعت محض به سمت مدیر انتخاب میشوند که این به نوبه خود آفتی بزرگ به شمار میآید.حسینی بیان کرد: اصولا به ثبات مدیریت اعتقاد ویژه دارم ولی نباید مدیران ضعیف را به دلیل اعتقاد به ثبات مدیریت در سمت خود نگه داشت و باید فضا را برای حضور نخبگان در سمتهای مختلف فراهم کرد.