توصیه های تغذیه ای ساده برای حفظ و ارتقای سلامت رعایت الگوی تغذیه ای برای حفظ و ارتقای سلامت با هدف آموزش همگانی سلامت و فرهنگ تغذیه ای صحیح می تواند ضامن سلامتی افراد شود.
شوشان: حسین عبدالعزیزی کارشناس بهداشت مواد غذایی در این زمینه گفت: شهروندان می بایست از مصرف غذاهای چرب و آغشته به روغن پرهیز کنند و از حداقل روغن استفاده کنند.
وی با بیان اینکه به جای روغن های جامد، کره حیوانی و مارگارین از روغن های مایع به ویژه روغن زیتون و کانولا در طبخ غذا استفاده شود، افزود: بهتر است غذا به صورت آب پز ، بخارپز و کبابی استفاده شود.
عبدالعزیزی تاکید کرد: مصرف مواد غذایی حیوانی همچون جگر مرغ ،مغز ،کلیه ، قلب ،اعماء و احشاء گوسفند شود زیرا این مواد غذایی دارای کلسترول بالایی هستند.
کارشناس بهداشت مواد غذایی ادامه داد: متاسفانه غذاهایی که در بیشتر رستوران ها و مراکز تهیه غذاهای سرپایی سرو می شود دارای چربی و کلسترول بسیار بالایی است.
عبدالعزیزی بیان کرد: همچنین شهروندان باید از مصرف مواد حاوی قند و شکر همچون شیرینی ،نوشابه ها ، آب میوه تجاری جدا پرهیز کنند و به جای نوشابه های شیرین و گازدار از آب و یا دوغ کم نمک بدون گاز استفاده کنند.
وی با اشاره به اینکه مهمترین دلیل مرگ و میر در کشور بیماری های غیر واگیر است، خاطرنشان کرد: تغذیه نامناسب و مصرف زیاد قند ،نمک و چربی از مهمترین عوامل خطر آن است که با کاهش مصرف این سه ماده فریبنده به حفظ سلامتی خود کمک کنید.
عبدالعزیزی گفت: قند وشکرکالری زیادی برای بدن تامین می کند اما متاسفانه فاقد مواد مغذی لازم است بنابراین باید سهم ناچیزی از انرژی دریافتی روزانه را تشکیل دهند.
این کارشناس مواد غذایی تصریح کرد: برخی از انواع قندها به طور طبیعی در میوه ها، سبزی ها و سایر مواد غذایی یافت می شود اما بسیاری از مواد غذایی که مصرف می شوند دارای شکر افزوده است.
وی در ادامه گفت: همچنین این نوع شکر برای افزایش طعم به محصولاتی که درکارخانه ها یا در خانه تولید می شوند، اضافه می شود.
عبدالعزیزی در پایان با بیان اینکه نباید در مصرف قند و شکرزیاده روی کرد و به توصیه های پزشکان در این زمینه توجه شود، خاطرنشان کرد: بهتر است از جایگزین های مناسب برای این ماده غذایی استفاده شود زیرا زیاده روی در مصرف قند و شکر مشکلاتی عدیده ای را برای افراد به وجود می آورد.