پس از تهران استان‌هاي خراسان‌رضوي با 592 مراجعه و خوزستان با 543 مراجعه بيشترين آمار مراجعان سقط درماني را در سال گذشته داشته‌اند.

"> تهران ، خراسان و خوزستان بیشترین آمار سقط جنین
شوشان تولبار
آخرین اخبار
شوشان تولبار
کد خبر: ۸۱۵۳
تاریخ انتشار: ۱۲ تير ۱۳۹۲ - ۰۴:۴۴

پس از تهران استان‌هاي خراسان‌رضوي با 592 مراجعه و خوزستان با 543 مراجعه بيشترين آمار مراجعان سقط درماني را در سال گذشته داشته‌اند.

 

روزنامه ابتکار در روزنامه امروز در گزارشی به بررسی آمار سقط جنین پرداخت و نوشت : براساس آمارهاي اعلام شده در سال گذشته 6656 تن از مراجع قانوني درخواست مجوز سقط جنين داشته اند كه از اين تعداد 4818 تن موفق به دريافت مجوز از مراکز پزشکي قانوني سراسر کشور شدند. اين ارقام در مقايسه با سال90، هفت درصد افزايش داشته است.

این روزنامه در گزارشي به نقل از منابع خود در سازمان پزشكي قانوني گزارش داده است كه در سال گذشته استان آذربايجان‌غربي بيشترين کاهش را در مراجعان دريافت مجوز سقط درماني داشت، تعداد اين متقاضيان از 165 تن در سال 1390 به 66 تن در سال 1391 کاهش يافت.

تمامي متقاضيان دريافت مجوز سقط درماني اين استان در سال گذشته شرايط دريافت مجوز را داشتند. در استان تهران با 1684 مراجعه براي دريافت مجوز سقط جنين درماني در مقايسه با ديگر استان‌ها بيشترين تعداد مراجعه را داشته که از اين تعداد 761 تن شرايط دريافت مجوز را داشتند.

همچنين پس از تهران استان‌هاي خراسان‌رضوي با 592 مراجعه و خوزستان با 543 مراجعه بيشترين آمار مراجعان سقط درماني را در سال گذشته داشته‌اند. اين در حالي است که در سال گذشته کمترين تعداد مراجعان سقط درماني با 35 تن در استان سمنان ثبت شده است که از اين تعداد متقاضي، 27 تن مجوز سقط جنين درماني را دريافت کردند.

بر اساس قانون و نظر مراجع يکي از نکات ضروري براي بررسي تقاضاي سقط درماني در مراکز پزشکي قانوني سن جنين است به اين نحو که اگر سن جنين از 19 هفته بيشتر باشد يا بر اساس سونوگرافي، بيش از چهار ماه از زمان لقاح گذشته باشد به هيچ وجه براي فرد متقاضي مجوز سقط صادر نمي‌شود.

همچنين در صورت خطر جاني براي مادر در صورت ادامه بارداري يا عقب افتاده و ناقص‌الخلقه بودن جنين به نحوي که نگهداري از آن براي مادر ايجاد حرج کند از جمله مواردي است که در صورت وجود هر يک از آن‌ها با درخواست مادر و با تشخيص سه پزشک متخصص و تأييد پزشکي قانوني، مجوز سقط درماني صادر مي‌شود البته به شرط آن که سن حاملگي کمتر از چهار ماه پس از لقاح باشد.

 

زمان در رسيدگي به پرونده‌هاي سقط درماني بسيار اهميت دارد تا آنجا که تنها مورد از وظايف پزشکي‌قانوني که بررسي آن نيازي به دستور مقام قضايي ندارد، رسيدگي به موارد درخواست سقط جنين است. با توجه به اهميت زمان در پرونده‌هاي سقط درماني، پزشکي قانوني به مدارک متقاضيان در اسرع وقت رسيدگي و در صورت وجود شرايط قانوني با درخواست سقط جنين موافقت مي‌کند.متقاضيان سقط درماني که شرايط لازم را دارند و پزشکي‌قانوني نيز براي آنان مجوز صادر کرده بايد پيش از پايان چهار ماهگي (19 هفتگي و ولوج روح در جنين) و در کوتاه‌ترين زمان پس از دريافت مجوز براي انجام سقط به بيمارستان مراجعه کنند زيرا بيمارستان‌ها نيز پس از چهار ماهگي اقدام به سقط نمي‌کنند حتي اگر قبل از اين تاريخ پزشکي قانوني مجوز را صادر کرده باشد.


نام:
ایمیل:
* نظر:
شوشان تولبار