شوشان تولبار
آخرین اخبار
شوشان تولبار
کد خبر: ۸۳۱۲۴
تاریخ انتشار: ۰۹ دی ۱۳۹۶ - ۱۸:۱۱
جلسه هم اندیشی به میزبانی پژوهشگاه علوم انسانی و مطالعات اجتماعی جهاددانشگاهی با موضوع شناورهای غیرمجاز و صیادان محلی دریاچه خزر در حوزه گمیشان و بندر ترکمن برگزار شد.
در این جلسه که با حضور دکتر نورقلی پور، نماینده مردم غرب گلستان در مجلس شورای اسلامی، رئیس جهاددانشگاهی استان گلستان و رئیس پژوهشگاه علوم انسانی و مطالعات اجتماعی جهاددانشگاهی تشکیل شد، وضعیت صیادان حوزه گمیشان و بندر ترکمن از ابعاد اجتماعی، امنیتی و اشتغال مورد بررسی قرار گرفت و در مورد فرصت ها و تهدیدهای ناشی از صید غیرمجاز و معیشت صیادان گفتگو شد.

دکتر ایرج فیضی، رئیس پژوهشگاه علوم انسانی و مطالعات اجتماعی جهاددانشگاهی در این جلسه گفت: جهاددانشگاهی دارای 40 گروه پژوهشی در حوزه های اقتصاد، جامعه شناسی، برنامه ریزی شهری و مدیریت است که فعالیت های آنها عمدتا در رابطه با چالشهای جامعه تا مسائل آکادمیک است.

وی موضوع صیادان غیرمجاز را نیز یک مسئله اجتماعی دانست که نیاز به کار جدی دارد تا یک خروجی و راهکار عملیاتی برای این مبحث به دست آید.

رئیس پژوهشگاه علوم انسانی و مطالعات اجتماعی جهاددانشگاهی تصریح کرد: در دنیا بعضی از مسائل اجتماعی وجود دارند که تا زمانی که برجسته نشوند توجهی به آن ها نمی شود و این برجسته کردن نیز باید توسط مدیران و افراد صاحب نفوذ انجام گیرد. مسئله صیادان غیرمجاز از جمله این مسائل اجتماعی است که نیاز به توجه و بررسی دارد.

دکتر رامین نورقلی پور، نماینده مردم غرب استان گلستان در مجلس شورای اسلامی نیز در این جسله با اشاره به تفاوت فیزیوگرافیکی منطقه نسبت به سواحل جنوب دریای خزر و جمع شدن زه آب در این منطقه، اراضی این منطقه را اراضی کم بازده دانست و گفت: به دلیلی این موضوع کشاورزی در این مناطق با محدودیتهای فراوانی روبه رو است و این دلیلی است که مردم آن منطقه عمدتا به صیادی در دریا می پردازند.

وی ادامه داد: به دلیل خشک شدن رودهای گرگانرود، قره سو و اترک، سواحل مربوط به این حوزه کم عمق و شورتر شده‌اند که این باعث شده که ماهیان خاویاری از این سواحل دور شوند.

نماینده مردم غرب استان گلستان در مجلس شورای اسلامی تصریح کرد: شهر گمیشان و روستاهای آن و بخشی از شهرستان ترکمن به دلیل عدم وجود اشتغال پایدار در آن مناطق کاملا وابسته به دریا هستند و میانگین بیکاری در این بخش از استان گلستان از متوسط استانی بسیار بالاتر است.

نورقلی پور افزود: سوال بزرگ این است که این صیادان محلی چه کاری باید کنند؟ وضعیت این صیادان همانند کولبران است که ناگزیر به انجام این کار هستند و کار دیگری را نیز انجام نداده و یاد نگرفته‌اند. این صیادان خودشان هم با توجه به سختی این کار در اصل راضی به این کار نیستند و صرفا برای تامین معاش دست به این کار پرخطر می‌زنند.

وی اظهار کرد: در سالهای اخیر صیادانی به صورت دانسته و یا ندانسته برای صید با شناورهای غیرمجاز از مرز دریایی ایران خارج شده و به دست نیروهای ترکمنستان افتاده‌اند. برخی از آنها بعضا تا 10 سال است که در زندان‌های ترکمنستان به سر می برند. 300 زندانی ایرانی در زندان‌های ترکمنستان محبوس هستند.


/ایسنا

نام:
ایمیل:
* نظر:
شوشان تولبار