امام علی (ع): كسى كه دانشى را زنده كند هرگز نميرد.
شوشان: مصرف بسیاری از داروها از جمله آنتیبیوتیکها، مسکنها و داروهای تزریقی در استان خوزستان از متوسط کشوری بیشتر است و میتوان از طریق ارائه آموزشهای لازم درباره مصرف منطقی دارو به دانشآموزان این میزان را کاهش داد.
دکتر بهزاد شریف مخملزاده معاون غذا و داروی این دانشگاه با اعلام این خبر خاطرنشان کرد: مصرف دارو در خوزستان رویهای منطقی ندارد و این در حالی است که دارو مانند یک تیغ دو لبه است که اگر درست از آن استفاده نشود ممکن است اثرات زیانباری به دنبال داشته باشد، از این رو برای ترویج مصرف منطقی دارو نیازمند انجام کار فرهنگی در استان هستیم.
شریف مخملزاده تصریح کرد: در جشنواره مصرف منطقی دارو که روزهای 21 و 22 فروردین ماه امسال برگزار شد مواردی همچون خطرات دارویی، نحوه مصرف داروها و مواردی مانند آن در قالب شعر، داستان و نمایشنامه به دانشآموزان آموزش داده شد.
وی با بیان اینکه در این جشنواره دانشآموزان ابتدا اطلاعات دارویی را آموزش دیدند و پس از آن در قالب انجام کارهایی هنری، پیامهای دارویی را نیز تمرین کردند، افزود: در پایان این جشنواره آثار هنری برگزیده انتخاب و در سطح مدارس استان به نمایش گذاشته خواهد شد.
معاون غذا و داروی دانشگاه علوم پزشکی اهواز خاطرنشان کرد: در کنار ارائه آموزشهای دارویی به دانشآموزان، اطلاعاتی نیز در زمینه لبنیات و مصرف این ماده غذایی مفید به دانشآموزان ارائه شد.
این مقام مسوول افزود: هم اکنون توزیع محصولات غذایی پروپیوتیک افزایش یافته، اما بسیاری از افراد جامعه با این نوع مواد آشنایی ندارند و دانشآموزان میتوانند در زمینه شناساندن مواد غذایی مفید به خانوادهها فعالیت خوبی داشته باشند.
وی با اشاره به برگزاری جشنواره دانش آموزی مصرف دارو، اظهار داشت: در این جشنواره داروخانهای با عنوان "دکتر منطقی" طراحی و ایجاد شد و دانشآموزان در بازدید از این داروخانه اطلاعاتی درباره مصرف صحیح دارو دریافت کرده اند.
دکتر شریف مخمل زاده با بیان اینکه این جشنواره با همکاری سازمان آموزش و پرورش و صداوسیمای استان برگزار شد، افزود: در این جشنواره برنامه ای با عنوان بادبادک ها در صدا و سیمای مرکز خوزستان به مدت دو روز و در دو نوبت صبح و بعد از ظهر به صورت زنده پخش شد.
معاون غذا و دارو دانشگاه علوم پزشکی اهواز در پایان خاطرنشان کرد: آثار برگزیده این جشنواره در پایان خرداد امسال می شود.
به گزارش شوشان، دكتر نواب زاده ”مادر شير ايران“ نیز دراین جشنواره طي سخناني با بيان اين مطلب كه براي جلوگيري از بيماري هاي دوران سالمندي بايد از سنين كودكي برنامه ريزي كرد گفت: شير تنها ماده اي است كه براي همه سنين قابل استفاده مي باشد و همچنين تنها ماده اي است كه بيشترين نياز تغذيه اي بدن را تامين مي كند.
وي كه براي دانش آموزان صحبت ميكرد افزود: مصرف شير برابر است با سلامتي دندان و لثه ، بلند قد شدن، ديرتر پير شدن و جلوگيري از پوكي استخوان.
” مادر شير ايران“ اضافه كرد كه سرانه مصرف محصولات لبني در كشورهاي اروپايي براي هر نفر 500 كيلو در سال و در ايران متاسفانه 90 كيلو مي باشد و به همين دليل سن پوكي استخوان كه در اكثر كشورها 70 سال است در ايران به 45 سال رسيده است.
دكتر نواب زاده اين توصيه را به همه دانش آموزان داشت كه براي داشتن جسمي سالم و سالم زندگي كردن در سنين بالاتر بايد در هر روز 2 تا 3 ليوان مصرف شير داشته باشيد و به مقدار كافي مصرف محصولات لبني را در برنامه غذايي خود بگنجانيد.
لازم به ذکر است که دکتر ثریا نواب زاده متخصص و پژوهشگر در زمینه "تغذیه شیر" دارای 45 سال سابقه پژوهشی می باشد.