شوشان تولبار
آخرین اخبار
شوشان تولبار
کد خبر: ۸۴۲۱۵
تاریخ انتشار: ۲۹ دی ۱۳۹۶ - ۲۱:۲۳
یادداشت منصور فاضلی به استاندار خوزستان
سالیانی است که هر بار خوزستان را به عنوان اهداف برنامه پنجم و ششم  توسعه بررسی می کنم ، اوضاع اسف بار آن بیشتر نمود پیدا می کند و آمار و ارقام های قبلی رنگ می بازد و به محاق می رود.

این فاجعه تا چه زمان باید همراه با جامعه ای که به شدت نیازمند آرامش رفاهیات ، اشتغال ، حقوق اولیه معیشتی و غیره باشد همراه است ؟؟؟

آنطور که پیداست در سالیان گذشته همتی برای پایان دادن به این کابوس های شوم نبوده و هر چه هم شاهدیم باز تولید همان تفکرات عصر قجری و منفعت طلبی مدیران است و بس ، خوزستان با این همه پتانسیل و ذخائر و منابع و معادن غنی ،  در پسرفت و واپسگرایی جز اولین استان هاست.

همان نگاهی که به مسجد سلیمان ، آبادان ، خرمشهر ، هفتگل ، آغاجری و امیدیه سالها داشته ایم تا اصلا رشد نکنند .

دولتمردان همان نگاه را 30 سال است که به خوزستان دارند.

عامدا مدیران را نه بر اساس شایستگی و پتانسیل و شاخص هایشان بلکه بر اساس عدم سابقه و تجربه و فقط بدلیل سفارش منصوب می کنند.

این نوع نگاه و این نوع از انتصابها باعث ویرانی خوزستان گشته .

هیچ کس این ماتم بزرگ را درک نمی کند به حال خوزستان دیدگان خویش تر نمی کند.

خوزستان در ماتم و اندوه جانکاه فقر و فلاکت و مصیبت بسر می برد و مرکز بحران بیکاری است و چشم انتظار یاری مسئولین است.

امروز در خلوت با خود می اندیشیدم که هدف از ایجاد جلسات کارگروه اشتغال چیست و چرا اصولا اینگونه جلسات ثمر بخشی لازم را ندارد؟

بعد از کمی تفکر و اندیشه متوجه گشتم این کارگروه ها بر اساس تفکر همان مدیران راهبری می شود که نه سبقه ای دارند و نه شایستگی و هر کدام را بخوانی تا نظرش را در مورد موانع تولید در صنایع کوچک جویا شوی متوجه خواهی شد که فقط مدیر است و منتظر دستور مافوق و نه خود ایده پرداز است ، نه خلاق ، نه مدیریت راهبردی را می داند و نه همت و تلاشی در جهت رفع موانع تولید و نه خود از بیکاری رنج می برد و نه کارگاه صنعتیش در معرض ورشکستگی و نه دغدغه تولید و نقدینگی دارد.

اصولا مهمترین و کلیدی ترین واژه موانع تولید شخص خودش است.

متعجبم از اینکه استاندار محترم بجای استفاده از تجربه متخصصان و صنعتگران صنایع کوچک در جلسات رفع موانع بهره نمی برد و جلسات را با همت همان مدیران فوق الذکر مدیریت می کند.

نمیدانم آیا ایشان پیگیر می شود که موانع تولید رفع گشته اند و یا بازهم از همان مدیران فرمایشی اوضاع و احوال را رصد می کند؟

آیا ایشان تاکنون جلساتی را با خود صنعگران صنایع کوچک برگزار نموده و اجازه نطق به آنان داده یا هدف فقط برقراری جلسات است و گذراندن ایام ؟؟؟

اکنون حدود چهارماه است که بصورت مستمر جلسات رفع موانع تولید برگذار می شود نگارنده با توجه به دخیل بودن در امر تولید و صنعت و داشتن روابط با این قشر ندیده ام موانع تولید در هیچ بخشی از صنایع کوچک حل شود ، نمی دانم دلیل برگزاری این جلسات بی ثمر چیست ؟؟؟

آیا با چنین روندی انتظار رشد و ترقی و تعالی داریم ؟ انتظار داریم از واپسگرایی خارج و به سمت توسعه پایدار گام برداریم.

جناب شریعتی آنچه که بنده برداشت نموده ام نه توانی برای رفع موانع تولید دارید و نه همتی برای حل این معضل ، شاید به خاطر نوع تخصصتان در پزشکی می باشد و عدم تجربه شما در صنایع کوچک شما را نسبت به این قشر بیگانه نموده است.

نگاه شما به صنایع بزرگ معطوف شده و عزمتان را برای پیشرفت آنان جزم نموده اید ، از طرفی صنایع بزرگ پول هنگفت و میلیاردی می طلبد و اشتغال زایی اندک دارد و از طرفی دیگر ورشکستگی آنان تمام هزینه ها را بر باد می دهد.

در صورتی که صنایع کوچک هزینه ای اندک دارند و اشتغال فراوان حتی ورشکستگی در  این صنایع  بسیار کم و قابلیت انعطاف پذیری بالایی دارند.

آیا شما قادر به جذب بودجه از وزارت  نفت ، صندوق توسعه ملی ، یا بخش های دیگری نیستید ؟  که با کم اهمیتی باعث شدید تا سال به پایان برسد.

آیا واقعا شما در جذب بودجه به جهت اعطای تسهیلات کم بهره به صنایع کوچک عاجز می باشید؟

این فرصت سوزی ها توجیه پذیر نیست زیرا سال رو به پایان است و با توجه به عدم اختصاص بودجه ، ورشکستگی اکثر صنایع در ایام منتهی به سال قریب الوقوع است.

این همان بی برنامگی و نبود راهبری مناسب جهت توسعه گام به گام است و دقیقا نبود چند مشاور مفید در امور صنایع کوچک در کنار شماست.

این همان نداشتن تفکری برای حرکت توسعه ای بصورت بنیادی و راهبری برای سالیان متمادی در آینده است.

جلسات رفع موانع تولید یا کارگروه اشتغال چاره کار صنایع کوچک نیست و جواز گرفتن مشکل کار نیست ، بلکه این صنایع فقط با تسهیلات کم بهره و نقدینگی و ایجاد زیر ساخت ها جان می گیرند و می تواند اشتغال بیافریند اگر غیر از این تفکری در سر می پرورانید نه خود را خسته کنید و نه وعده های بی سرانجام به صنایع کوچک بدهید.

انتهای پیام/.
نام:
ایمیل:
* نظر:
شوشان تولبار