شوشان تولبار
آخرین اخبار
شوشان تولبار
کد خبر: ۸۴۴۶
تاریخ انتشار: ۲۲ تير ۱۳۹۲ - ۰۷:۲۰

روزنامه تهران امروز در ستون آن سوی سکه سیاست امروز شنبه خود نوشت:

*رای به روحانی رای به یک تشکل اصلاح‌طلب نیست

عبدالوهاب موسوی لاری وزیر اسبق کشور در سلسله نشست‌های آینده اصلاح‌طلبان با موضوع بایدها و شایدها گفته: خواستگاه اصلی رای نگاه روحانی نگاه تحول خواهی، تغییر و اصلاح‌طلبی بود.

منظورم از اصلاح‌طلبی یک تشکل خاص اصلاح‌طلب نیست بلکه تفکر اصلاح‌طلبی است. روحانی محصول یک نگاه تحول خواهانه است. کارشناسان باید به روحانی کمک کنند تا رئیس‌جمهور منتخب بتواند این تغییر را که مردم به آن رای دادند محقق سازد. نزدیکان روحانی باید به وی کمک کنند تا اساس تحول خواهی و موضوع تحول را خوب درک و مفهوم کنند.

وزیر کشور دوران اصلاحات با اشاره به رویکرد دولت احمدی‌نژاد در حوزه مسائل اجتماعی، سیاسی، بین‌المللی و داخلی گفته: آنچه که در این 8 سال اتفاق افتاد فضای کینه، بداخلاقی، تهمت زدن و باز گذاشتن دست میلیاردرها بود و این نشان‌دهنده بیماری اجتماعی است.وی با اشاره به رویکردی که دولت آینده باید در عرصه بین‌المللی داشته باشد گفت: ما دنبال این نیستیم که با دنیا درگیر باشیم ملت ایران یک ملت صلح‌جو است و طبیعی است که باید با دنیا با خوبی و نیکی رفتار کند.

مردمی که آمدند به روحانی رای دادند دنبال این نبودند که هولوکاست راست بود یا دروغ. نمی‌گویم واقعیت‌های تاریخی را بازگو نکنیم اما باید بدانیم آن مسئله چقدر به ما مربوط می‌شود و اگر به ما مربوط نمی‌شود وارد آن مقوله نشویم تا منافع ما در سطح بین‌الملل با مشکل روبه‌رو شود. موسوی با تاکید بر اینکه روحانی برای تحقق اهداف خود با سختی‌ها و مشکلاتی روبه‌روست گفت: امروز بالا بردن سطح توقعات حداکثری مردم یکی از مشکلات پیش روی روحانی است که از سوی دو گروه به آن دامن زده می‌شود.خارج نشینان برانداز که نابودی جمهوری اسلامی را می‌خواهند و گروه دیگری که احساس می‌کنند در آینده بخشی از امکاناتی که داشتند با روی کار آمدن روحانی دیگر آن امکانات و اختیارات را ندارند دو گروه معارض مقابل روحانی هستند که امروز سطح توقع جامعه را بالا می‌برند.

*احمدی‌نژاد قصد توقع آفرینی از روحانی دارد

محمد دامادی نماینده مردم ساری در یادداشتی که برای خرداد نیوزفرستاده نوشته: گفتمانی که مدعی عدالت پراکنی بود در نهایت وقتی به فصل تحویل قدرت رسید کارنامه‌ای جز تفرقه افزایی در میان توده‌های مردم به خود ندیده و جز سرخوردگی در کشور نگسترانده بود.

وی نوشته: تبر زدن به درخت افتاده شرط انصاف نیست اما وقتی یک‌نفر که سرنوشت کشور را در طول هشت سال در اختیار داشته و هزینه‌های فراوانی به آن وارد کرده است، در واپسین دقایق حضور بر کرسی ریاست‌جمهوری همچنان سعی در هزینه آفرینی داشته باشد چاره‌ای جز این باقی نمی‌ماند که بسیاری بر خلاف مجری صدا و سیما که مدتهاست رویه مدارا را با ایشان در نظر گرفته است قلم را به حرکت درآورده و به نقد آنچه شنیده‌اند بپردازند و احتمال تکرار آنچه را که شاهد بوده‌ایم را به حداقل برسانند.

فارغ از هر نگاه جناحی آنچه اهمیت دارد این است که دو دولت نهم و دهم نتوانسته‌اند درهیچ مقطعی در طول دوران فعالیت خود نشاط عمومی را در جامعه فراهم آورند و بستری برای آشتی و همبستگی رقم بزنند.گفتمانی که مدعی عدالت پراکنی بود در نهایت وقتی به فصل تحویل قدرت رسید کارنامه‌ای جز تفرقه افزایی در میان توده‌های مردم به خود ندیده و جز سرخوردگی در کشور نگسترانده بود تا جایی‌که از رفتنش نشاط عمومی به جامعه بازگشته است.

این رویه خطرناک که ناسپاسی از مدارای رقم خورده درآن خصوصا طی یکی دو سال گذشته محسوس است در واپسین اقدام عمومی آقای احمدی‌نژاد نیز به چشم آمد.

دامادی تاکید کرده: متاسفانه در آخرین گفت‌وگوی تلویزیونی آقای احمدی‌نژاد به‌عنوان رئیس دو دولت نهم و دهم به‌جای ارائه عملکرد هشت ساله، شاهد بودیم که ایشان مطابق معمول همیشه دست به دامن آمارهایی شده تا فضای کشور را خصوصا در بعد اقتصادی آن و حداقل روی کاغذ مثبت و صعودی نشان دهد بلکه بدینوسیله خود و دولتش را در وضع به‌وجود آمده بی‌تقصیر جلوه دهد. دامادی در نهایت نوشته احمدی نژاد با این اقداماتش قصد دارد برای دولت روحانی در اذهان مردم توقع آفرینی کند.

*انتظار برای کاهش مصوبات غیرقانونی

محمدرضا خباز عضو شورای مرکزی حزب اعتماد ملی به تسنیم گفت: بنده به عنوان یک عضو هیات تطبیق از دولت آقای روحانی انتظار دارم زمانی که قرار است کار بر مبنای تدبیر صورت بگیرد، طبیعتا یکی از کارها همین است که میزان مصوبات غیر قانونی را به حداقل برساند، زیرا این مصوبات مانند گناه می‌ماند و انسان باید سعی کند که گناه را کمتر کند.

خلاف قانون یعنی گناه و ما چرا خلاف قانون عمل کنیم؟ بعضی از اینها حقوق مردم را تضییع می‌کند. یعنی قانون یک چیزی گفته و آنها چیز دیگری را مصوب می‌کنند و حقوق مکتسبه مردم را به این وسیله تضییع می‌کنند؛ و گرنه ما که اختلاف شخصی با دولت نداریم.

*ستایش بهزاد فراهانی از مشایی و انتقاد به روحانی

بهزاد فراهانی در گفت‌وگو با روزنامه شهروند درباره اسفندیار رحیم‌مشایی گفته: مشایی یک میلیارد و چهارصد میلیون تومان به ما داد تا یک خانه برای تئاتری‌ها بسازیم. من ستایش می‌کنم مردی را که با دیدگاه‌های او و یارانش در این مملکت هزاران هزار خانه برای زحمت کشان ساخته شد و این ستایش برانگیز است.

نخستین پدیده‌ای که باید در این مملکت به آن پرداخت این است که باید لجام سرمایه داری کثیف و وابسته‌ این مملکت را بگیرد و حق مردم را از گلویشان در بیاورد که این اولی از سوی آقای روحانی و یارانش امکان‌پذیر نیست! دوم اینکه باید به مردم اجازه دهد حرف دلشان را بزنند و آقای روحانی و یارانش را نقد کنند.

*احمدی‌نژاد شهید تهمت‌ یا مقتول تملق

سایت الف در مطلبی با اشاره به تملق‌‌‌ها و تهدید‌های دوباره اطرافیان دولت به مطلبی که محمد جعفر بهداد معاون سیاسی دفتر رئیس‌جمهور در روزنامه ایران نوشته اشاره کرده و نوشته: به تعبیر بهداد، مدعیان اصولگرایی کانون فتنه‌ای تشکیل داده‌اند که با اسم رمز انحراف، نیروهای حزب‌الهی را از موضع حمایت احمدی‌نژاد به موضع انتقاد و نفی او کشاند.این سایت در ادامه می‌نویسد: اطرافیان احمدی‌نژاد باید خوب بدانند که او «شهید تهمت» نیست. او «مقتول تملق» است. تملق اطرافیانی که معجزه هزاره سومش خواندند و از کنار دولتش ارتزاق کردند. امروز هم با همان رویکرد از رجعتش با امام عصر(عج) می‌گویند. تلاش اطرافیان او بی‌فایده است. با هیچ متر و معیاری نمی‌شود از احمدی‌نژاد یک شهید بهشتی ساخت. او «شهید» نیست. «مقتول» است. مقتول جریانی که هاله نور را اطرافش دید.

*شتر را گم کرده‌اند و به‌دنبال افسارش می‌گردند

صادق زیباکلام در گفت‌وگویی مدعی شده: جریان‌های رادیکال اصولگرا تمام تلاش خود را خواهند کرد تا دولت آقای روحانی را ناکام بگذارند، وی نتیجه انتخابات را شکستی تمام عیار برای اصولگرایان می‌داند. زیباکلام همچنین درباره ترکیب کابینه روحانی گفته: اساسا این نگاه چند درصد اصولگرا، چند درصد اصلاح‌طلب و کارگزاران تفکر غلطی است.

نه اصلاح‌طلبان و نه کارگزارانی‌ها، از ابتدا دنبال سهم خواهی نبودند و این مسئله را بارها اعلام کردند. آنها به هیچ وجه در پی پست و مقام نبودند و نیستند و به معنای واقعی کلمه، حمایتشان فی‌سبیل‌الله بود. زیباکلام درباره تغییر موضع گیری‌های گروهی از اصولگرایان گفته: این دوستان اصولگرا، به جای یک کاسه، هرکدامشان، دو کاسه در دست گرفتند، در و همسایه را هم صدا کرده‌اند، و در تکیه آقای روحانی بست نشسته‌اند که پست و مقام بگیرند. اینها تازه یادشان افتاده، آقای روحانی عضو جامعه روحانیت مبارز بوده.

زیباکلام درباره مصادره روحانی از سوی کسانی مثل شریعتمداری گفته: مشکل اصلی اصولگرایان این است که شتر را گم کردند و به‌دنبال افسارش هستند. آنها انتخابات را به بدترین شکل ممکن باختند و حالا به‌دنبال آقای روحانی افتاده‌اند و می‌خواهند با این تبلیغات بگویند روحانی نامزد دیگر ما بوده.

*منتظرپیام روشنی از موسوی و کروبی‌ام

حبیب‌الله عسگراولادی در گفت‌وگویی با خبر آنلاین درباره نتیجه انتخابات ریاست‌جمهوری گفته: پیروزی و شکست در امر مردم‌سالاری دینی معنا ندارد.

وقتی میزان رای ملت است و قرار است انتخابات را به صورت جشن ملی برای تحکیم امنیت و اقتدار ملی برگزار کنیم خود به خود مفهوم شکست یا پیروزی رنگ می‌بازد. آنها که از شکست یا پیروزی یاد می‌کنند می‌خواهند درون این شکاف پیروزی و شکست لانه کنند و امنیت ملی را نشانه بگیرند.

وی درباره شکست خوردن سیاست حزب متبوعش گفته: می‌خواهم از کاربرد کلمه شکست پرهیز کنم و به‌جای آن کلمه «عدم توفیق» را نام ببرم. ما باید یک تفاوتی بین نظام سلطنتی گونه و نظام جمهوری در ذهن خود داشته باشیم.

عسگراولادی درباره اعتدال در موتلفه گفته: ما نمی‌توانیم بگوییم با مفهوم اعتدال مرزبندی داریم کما اینکه درگذشته هم نگفتیم با اصلاح‌طلبی مرزبندی داریم. همانطور که اصلاح‌طلبان هم نمی‌توانستند بگویند با اصولگرایی مرزبندی دارند. این جریان‌ها گاهی مورد «اقبال» اکثریت مردم و گاهی مورد «ادبار» کثیری از مردم قرار می‌گیرند و گردش قدرت بین نخبگان را عملیاتی می‌کنند. ما وقتی که آقای روحانی رای آورد این احساس را نکردیم که دشمن ما رای آورده است، بعد اعلام عزا کرده و در تدارک شورش خیابانی باشیم

. به راحتی آن را پذیرفتیم ولو آنکه به تعبیر برخی رای او میلی‌متری بوده است.عسگراولادی درباره بازتعریف دوباره اصولگرایی به منظور حفظ پایگاه اجتماعی و جلب نظر موافق مردم گفته: بنده دو سال پیش از انتخابات موضوع پوست‌اندازی سیاسی در حزب و جبهه خط امام و رهبری را مطرح کردم همچنین بحث وحدت و همگرایی در جبهه اصولگرایان را مورد تاکید قرار دادم. این دو مورد بی‌مهری قرار گرفت.

عسگراولادی درباره اینکه گفته بوده موسوی و کروبی را فتنه‌گر نمی‌داند، بلکه قائل به محاصره آنان از سوی فتنه‌گران است و اینکه نظرش پس از انتخابات ریاست‌جمهوری درباره اینکه آیا فرصت رسیدگی به وضعیت این دو نامزد مغلوب انتخابات 88 فراهم شده است یا نه؟ گفته: بنده با شناختی که از آقایان موسوی و کروبی و حتی جریان اصلاح‌طلبی دارم گفتم آنها مفتون واقع شده‌اند. فتنه‌گر اصلی آمریکا و اسرائیل و انگلیس هستند.. از آنها درخواستم این بود راه مشروع و سفارش شده در قرآن کریم یعنی راه‌ توبه را باز کنند و به دامن پرمهر امامت و ملت و نظام برگردند. اما تاکنون در انتظارم تا پیام روشنی از آنها دریافت کنم. عسگراولادی در ادامه به جرم‌های کروبی و موسوی اشاره کرده و گفته:به‌نظر می‌رسد برای آنها دو جرم اساسی قابل پیش‌بینی است، حقوقی و سیاسی!

جرم حقوقی آنها طبیعی است که در دادگاه رسیدگی شود. آنها فرمان شورش خیابانی صادر کردند با بیانیه‌های تند و افراطی مسبب قتل شده‌اند و ده‌ها نفر در اغتشاشات کشته شده‌اند. آنها چاره‌ای ندارند جز اینکه پاسخگوی این خون‌ها باشند. دیگری هم جرم سیاسی منتسب به آقایان است.

آنها مشارکت 85 درصدی مردم را که یک سرمایه برای امنیت ملی کشور بود برنتافتند و رای 75 درصدی نامزد پیروز را انکار کردند و اقتدار ملی را در معرض خطر قرار دادند. آنها به دشمن فرصت دادند در مذاکرات 5+1 و دیگر صحنه‌های بین‌المللی با ملت ایران شاخ و شانه بکشند. آنها اوباما را پررو کردند در حالی که آمریکایی‌ها داشتند در برابر ملت در خیلی از زمینه‌ها کوتاه می‌آمدند. اینها مسائل کمی نیست. قطعی است که آنها در دنیا و آخرت باید خود را پاسخگو بدانند و گریز مفری برای این کار ندارند باز هم اگر تا دیر نشده تائبانه به نظام و رهبری رجعت کنند امکان دارد رأفت و نرمش رهبری شامل حال‌شان شود.

شوشان: انتشار مطالب خبری و تحلیلی رسانه‌های داخلی و خارجی لزوما به معنای تایید محتوای آن نیست و صرفا جهت اطلاع کاربران از فضای رسانه‌ای بازنشر می‌شود.


نام:
ایمیل:
* نظر:
شوشان تولبار