شوشان تولبار
آخرین اخبار
شوشان تولبار
کد خبر: ۸۴۸۹۷
تاریخ انتشار: ۱۵ بهمن ۱۳۹۶ - ۱۱:۱۶
باغ موزه دزفول همزمان با 9 باغ موزه دفاع مقدس دیگر در سراسر کشور صبح روز یکشنبه توسط رئیس جمهوری به صورت ویدئو کنفرانس افتتاح شد.
باغ موزه دزفول واقع در مرکز فرهنگی دفاع مقدس این شهرستان در زمینی به مساحت 13 هزار متر مربع ساخته شده است.

 در آئین افتتاح این باغ موزه که در مرکز فرهنگی دفاع مقدس دزفول برگزار شد استاندار خوزستان ، فرمانده سپاه خوزستان ، آیت الله حیدری عضو مجلس خبرگان رهبری و نیز جمعی از فرماندهان ارشد نظامی شمال خوزستان حضور داشتند.



استاندار خوزستان در آئین افتتاح این باغ موزه در سخنانی گزارشی از روند ساخت این مرکز فرهنگی را به صورت ویدئو کنفرانس به رئیس جمهوری ارائه کرد و گفت: ساخت مرکز فرهنگی دفاع مقدس دزفول پایتخت مقاومت ایران اسلامی از سال 1378 در زمینی به مساحت 16 هزار و 420 متر مربع آغاز شد.

غلامرضا شریعتی مساحت باغ موزه دزفول را که در این مرکز فرهنگی بنا شده 13 هزار متر مربع عنوان کرد و افزود : این باغ موزه در 2 فاز در دست ساخت است که عملیات اجرایی و موزه آرایی فاز نخست آن به پایان رسیده و امروز افتتاح شد.

وی بیان داشت: باغ موزه دفاع مقدس دزفول دارای موزه مسقف است که 150 هزار سند مکتوب ، 230 هزار قطعه عکس ، 50 هزار دقیقه صوت و 19 هزار حلقه فیلم از دوران دفاع مقدس در آن نگهداری می شود ضمن اینکه این باغ موزه مجهز به کتابخانه تخصصی جنگ ، واحد اسناد ، گروه روایتگری دزفول و یادمان هشت شهید گمنام است.

استاندار خوزستان بیان دداشت:برای احداث باغ موزه دزفول افزون بر 40 میلیارد ریال هزینه شده است که در آن تجهیزات جنگی سنگین و نیمه سنگین همچنین پنج فروند موشک اهدایی هوافضای سپاه به نمایش در آمده است.

شریعتی افزود: در باغ موزه دفاع مقدس دزفول برخی تجهیزات نظامی به غنیمت گرفته شده از دشمن بعثی از جمله انواع تانک ، نفربر ، توپ و ضدهوایی نگهداری می شود.

 زیر زمین این باغ موزه نیز حدود یکهزار و 200 متر مربع وسعت دارد که در فاز بعدی این پروژه افتتاح خواهد شد و برای تکمیل آن حدود 30 میلیارد ریال اعتبار نیاز است . 

شهر دزفول در هشت جنگ تحمیلی مورد اصابت 176 موشک دوربرد فراگ و اسکاد بی قرار گرفت؛ هواپیماهای دشمن 489 بمب و راکت بر سر مردم بی دفاع شهر دزفول فرو ریختند و پنجهزار و 821 گلوله توپ به نقاط مختلف این شهر اصابت کرد. 

در این هشت سال 19 هزار و 500 واحد مسکونی، تجاری ، آموزشی و مذهبی بین 20 تا 100 درصد در دزفول خسارت دید. 

مردم دزفول در هشت سال جنگ نابرابر 2 هزار و 600 شهید ، 400 جانباز ، 452 آزاده و 147 جاویدالاثر تقدیم کردند. 

به پاس ایستادگی مردم دزفول در هشت جنگ تحمیلی این شهر به عنوان پایتخت مقاومت ایران اسلامی نامگذاری شد. 

چهارم خرداد در تقویم رسمی کشور روز مقاومت و پایداری - روز دزفول نامگذاری شده است. 


/ایرنا
نام:
ایمیل:
* نظر:
شوشان تولبار