شوشان تولبار
آخرین اخبار
شوشان تولبار
کد خبر: ۸۵۷۷۵
تاریخ انتشار: ۰۹ اسفند ۱۳۹۶ - ۲۰:۱۸
رئیس‌جمهور با حذف آزمون سمپاد برای دانش‌آموزان ابتدایی کاملاً موافق است.
وزیر آموزش‌وپرورش با اعلام اینکه مسیر سختی برای تصویب نهایی و اجرای مصوبه حذف آزمون ورودی مدارس سمپاد در دوره اول متوسطه وجود دارد، خبر از موافقت کامل رئیس‌جمهور با این مصوبه می‌دهد.

بطحایی، وزیر آموزش‌وپرورش در گفت‌وگو با اعتمادآنلاین درباره وضعیت این مصوبه می‌گوید: «از آنجایی که مصوبه حذف آزمون ورود به مدارس سمپاد برای دوره اول متوسطه مصوبه شورای عالی آموزش‌وپرورش است و رئیس‌جمهور هم رئیس این شورا هستند، پس طبیعتاً نظر نهایی را در مورد اجرای مصوبه ایشان می‌دهند.»

او درباره شائبه‌هایی که در مورد احتمال امضا نشدن این مصوبه از سوی رئیس‌جمهور وجود دارد می‌گوید: «به هر حال این مصوبه بسیار مصوبه حساس و فراگیری است. حذف آزمون ورود به مدارس سمپاد و به تبع تبدیل شدن این مدارس به مدارس عادی چالش‌های زیادی به وجود می‌آورد و مناقشات زیادی به همراه خواهد داشت.»

او دلیل اغلب مخالفت‌ها را بی‌اطلاعی مخالفان می‌داند و می‌گوید: «من نمی‌خواهم بدبینانه نگاه کنم و بر روی سودجویی‌ها تأکید کنم به همین دلیل هم فکر می‌کنم بخش زیادی از مخالفت‌ها از این ناشی می‌شود که مخالفان نمی‌دانند دقیقاً قرار است چه اتفاقی بیفتد.»

او ادامه می‌دهد: «برخی فکر می‌کنند قرار است ما نسبت به استعدادهای درخشان بی‌تفاوت باشیم در حالی که حرف ما این است که از طرفی آزمون‌هایی که تا کنون برگزار می‌شد روش خوبی برای سنجش تمام استعدادها نیست و با طرح‌هایی که ما مشغول اجرا کردنشان هستیم می‌خواهیم تمام دانش‌آموزانی که در زمینه‌ای خاص استعداد دارند شناسایی شوند و امکانات مناسب با استعدادشان دریافت کنند. از طرف دیگر این دست آزمون‌ها آن هم در مقطع ابتدایی واقعاً دانش‌آموزان را اذیت می‌کند.»

بطحایی می‌گوید: «ما می‌گوییم بچه‌ها در دوران ابتدایی باید با نشاط درس بخوانند. باید از طریق برنامه‌های پرنشاط از تحصیلشان لذت ببرند و از طریق ارتباط با هم، روش‌های ارتباط را بیاموزند. روش زندگی را بیاموزند. ما می‌گوییم بچه‌ای که باید بیشتر وقتش را به بازی در حیاط و یادگیری مهارت‌های زندگی بگذراند، نباید به سمت انواع و اقسام کلاس‌ها و کتاب‌های کمک‌درسی محاصره شود و مجبور باشد برای بهتر تست زدن تلاش کند.»

او به بعد دیگری از ماجرا که به خطر افتادن منافع برخی از مخالفان است، اشاره می‌کند و می‌گوید: «خب وقتی آزمونی باشد عده‌ای هم برای فعالیت اقتصادی در این عرصه تلاش می‌کنند. همین حالا ما می‌دانیم که مثلاً برای دانش آموزان مقطع ششم ابتدایی کلاس‌های آمادگی برای آزمون سمپاد برگزار می‌شود و هزینه ده جلسه از این کلاس‌ها بیشتر از یک میلیون تومان است. اگر این رقم را در تعداد دانش آموزان ضرب کنیم رقم بسیار بزرگی به دست می‌آید. همین حالا در فروشگاه‌های کتب کمک‌درسی برای مقطع پیش‌دبستانی هم کتاب کمک‌درسی می‌فروشند. ما می‌خواهیم این دست کارها جمع شود.»

بطحایی در مورد میزان نفوذ مخالفان برای نهایی نشدن این مصوبه هم می‌گوید: «به هر حال آنها نفوذ دارند و برای نفوذ بیشتر هم تلاش می‌کنند. بالاخره منافع عده‌ای به خطر افتاده است و آنها برای حفظ منافعشان تلاش می‌کنند.»

او بخش سخت کار را تغییرات فرهنگی می‌دانند و می‌گوید: «با وجود اینکه سنگ اندازی های زیادی وجود دارد، من معتقدم که کار اصلی و بخش سخت ماجرا برای ما ایجاد تغییرات فرهنگی است. ما باید تا جایی که می‌توانیم دلیل این تصمیم را توضیح بدهیم و کسانی را که نگران هستند توجیه کنیم و از طرفی این اطمینان خاطر را هم بدهیم که قرار است بچه‌های دارای استعدادهای برتر با روش‌های دیگر شناسایی شوند.»

بطحایی در نهایت نظر رئیس‌جمهور را نسبت به این طرح مثبت می‌داند و می‌گوید: «رئیس‌جمهور کاملاً با این مصوبه موافق هستند. طی صحبت‌هایی که با ایشان داشته‌ایم به خوبی ابعاد مختلف کار را تشریح کرده‌ایم و ایشان کاملاً موافقت کرده‌اند.»
نام:
ایمیل:
* نظر:
شوشان تولبار