شوشان تولبار
آخرین اخبار
شوشان تولبار
کد خبر: ۹۱۹۵۸
تاریخ انتشار: ۰۹ مهر ۱۳۹۷ - ۱۳:۱۸
معاون متوسطه آموزش و پرورش خوزستان:
معاون آموزش متوسطه اداره‌کل آموزش و پرورش خوزستان با اشاره به تحصیل بالغ بر 204 هزار دانش‌آموز در حوزه متوسطه اول در استان، گفت: در اجرای طرح "ایران مهارت" مقرر شده است امسال 10 درصد مدارس دولتی و 100 درصد مدارس هیات امنایی و غیرانتفاعی تحت پوشش طرح قرار گیرند.
جمشید کمایی اظهار کرد: طرح ایران مهارت مخصوص آموزش‌های کوتاه مدت مهارتی است. این طرح برنامه‌ای است که به صورت مشترک میان وزارت آموزش و پرورش و سازمان فنی و حرفه‌ای کشور منعقد شده است تا بتوانیم به دانش‌آموزان پایه هفتم، هشتم و نهم دوره متوسطه اول آموزش‌های مهارتی ارائه دهیم.

وی افزود: طرح ایران مهارت امسال برای اولین بار در خوزستان اجرا می‌شود. تمام مدارس متوسطه اول غیر
دولتی و هیات امنایی باید تحت پوشش طرح ایران مهارت قرار گیرند اما مقرر شده است امسال تنها 10 درصد مدارس دولتی متوسطه اول تحت پوشش آموزش‌های این طرح قرار گیرند. 

معاون آموزش متوسطه اداره‌کل آموزش و پرورش خوزستان با بیان اینکه در سال‌های آینده مدارس تحت پوشش افزایش می‌یابد، گفت: در حال حاضر این آموزش‌ها کاملا اختیاری هستند و دانش‌آموزان فعلا اجباری به شرکت در این دوره‌ها ندارند اما ممکن است در سال‌های آینده اجرای طرح از حالت اختیاری نیز خارج شود. در حال حاضر جلساتی با سازمان فنی و حرفه‌ای استان برگزار شده است و درحال فراهم کردن شرایط برای اجرای این طرح در مدارس متوسطه هستیم. 

کمایی افزود: در این طرح دانش‌آموزان می‌توانند متناسب با علاقه خود در چهار حوزه‌ مهارتی شامل مهارت‌های فنی، مهارت‌های هنری، مهارت‌های حرفه‌ای و مهارت‌های کشاورزی‌، آموزش‌های مهارتی دریافت کنند.

وی خاطرنشان‌کرد: از طریق آموزش‌هایی که فنی و حرفه‌ای تعریف می‌کند، دانش‌آموزان 60 ساعت دوره مهارتی را در یکی از زمینه‌های گفته شده، می‌گذرانند. انتخاب دوره براساس استعداد و علاقه دانش‌آموز خواهد بود. این 60 ساعت دوره آموزشی می‌تواند به دو شکل تراکمی و مستمر اجرا شود.

معاون آموزش متوسطه اداره‌کل آموزش و پرورش خوزستان ادامه داد: روش تراکمی به این معنا که دانش‌آموز، 60 ساعت دوره آموزشی را در طول یک سال خواهد گذراند. شیوه مستمر نیز به این معنا است که دوره آموزشی طی دو یا سه سال برای دانش‌آموز ارائه می‌شود. یعنی به طور مثال 20 ساعت در پایه هفتم، 20 ساعت در پایه هشتم و 20 ساعت در پایه نهم ارائه شود.

کمایی با اشاره به اینکه شرکت در این دوره‌ها فعلا کاملا اختیاری است، گفت: با توجه به اینکه شرکت در این دوره‌ها به عنوان فعالیت فوق برنامه محسوب می‌شود، به همین دلیل نیز کلاس‌ها خارج از تایم آموزشی دانش‌آموزان در مدرسه و در بعد از ظهرها یا در روزهای پنج‌شنبه برگزار خواهد شد، به این ترتیب مزاحمتی برای وضعیت درسی دانش‌آموزان نخواهد داشت اما محل برگزاری دوره‌ها حتما مدرسه خواهد بود. 

وی با بیان اینکه در حال حاضر بالغ بر 204 هزار دانش‌آموز در حوزه متوسطه اول در استان در حال تحصیل هستند، خاطرنشان‌کرد: این طرح سال گذشته در چهار یا پنج استان اجرا شد. این استان‌ها امسال مدارس تحت پوشش طرح ایران مهارت را به 20 درصد افزایش داده‌اند. در استان‌هایی که امسال برای اولین بار این طرح اجرا می‌شود میزان پوشش همان 10 درصد است. سال آینده قطعا مدارس تحت پوشش را افزایش خواهیم داد. مجری این آموزش‌ها، آموزشگاه‌های آزاد فنی و حرفه‌ای هستند اما محل اجرای آن حتما مدرسه خواهد بود.
منبع: ایسنا
نام:
ایمیل:
* نظر:
شوشان تولبار