مدیرکل حفاظت محیط زیست خوزستان از ارزشگذاری همه تالابهای خوزستان با کمک سه دانشگاه کشور و یک دانشگاه در آمریکا خبر داد.
احمدرضا لاهیجانزاده در نشست رؤسای آموزش و پژوهش اداراتکل حفاظت محیط زیست سراسر کشور که امروز (13 آذرماه) در اهواز برگزار شد، اظهار کرد: خوزستان ملیترین استان کشور است؛ در هیچ استان یا شهری از کشور ممکن نیست با خانوادهای مواجه شوید که خون یکی از اعضای آن در جنگ تحمیلی بر زمین ریخته نشده باشد، یا رزمنده و جانبازی نداشته باشد؛ بنابراین خوزستان ملیترین استان کشور است.
وی افزود: خوزستان به دلیل ثروتی که دارد محور محرکه هر دولتی است. حدود 85 درصد نفت کشور در خوزستان تولید میشود و ویژگیهای منحصر به فرد و ثروت خدادادی خوزستان برای کشور بهرهوری ایجاد میکند. درخوزستان بیش از 15 میلیون تن محصول کشاورزی تولید میشود و رتبه اول تولید محصول کشاورزی را در کشور دارد.
مدیرکل حفاظت محیط زیست خوزستان بیان کرد: بیش از 80 درصد نیروگاههای برقآبی کشور در خوزستان قرار دارند. همچنین بزرگترین سدهای ایران در خوزستان قرار دارند. حدود 25 درصد برق کشور در خوزستان تولید میشود و تولید 50 درصد محصولات پتروشیمی در خوزستان است. همچنین بیش از 900 هزار تن شکر کشور در خوزستان تولید میشود که همه این موارد به خوزستان جنبه ملی داده است.
لاهیجانزاده ادامه داد: به تبع همه این مواردی که در خوزستان وجود دارد، در خوزستان شاهد مسائل مهمی هستیم که بسیاری از آنها به دلیل نادیده گرفتن برخی مسائل در گذشته است.
وی با اشاره به اهمیت آموزش در مباحث زیستمحیطی برای جلوگیری از تکرار اشتباههای گذشته، گفت: باید از مقوله آموزش برای افزایش آگاهی مردم نسبت به محیط زیست و مشارکتهای مردمی استفاده شود. همچنین باید اطلاعات محیط زیستی در بهبود مسائل محیط زیست به کار گرفته شده و حس مسئولیتپذیری در مردم ایجاد شود.
مدیرکل حفاظت محیط زیست خوزستان با اشاره به شاخصهای عملکرد آموزشی ادارهکل حفاظت محیط زیست خوزستان طی سالهای 95 تا شش ماهه 97، تصریح کرد: از همه پتانسیلها در حوزه آموزش در خوزستان استفاده کردهایم. 27 شهرستان خوزستان ملزم شدهاند که هر کدام از پتانسیل خود استفاده و دورههای آموزشی برگزار کنند. در نتیجه بعضا بیش از 100 دوره آموزشی برگزار شده و سرانه آموزشی محیط زیست خوزستان بالا رفته است.
لاهیجانزاده عنوان کرد: داوطلبان دورههای برگزاری آموزشی تا حدی بالا رفته است که نمیتوانیم پاسخگو باشیم و همه را پوشش دهیم. همچنین سرانه آموزشی مدیران به 196 دوره رسیده است.
وی تصریح کرد: بر اساس علاقمندی مدیران بخش خصوصی و بر اساس قانون یک در هزار فروش، با تمام صنایع حوزه هر شهرستان مذاکره شده و از آنها خواستهایم که یک برنامه آموزشی به ما تحویل دهند. این آموزشها توسط استادانی که حفاظت محیط زیست خوزستان انتخاب میکنند، ارائه میشوند.
مدیرکل حفاظت محیط زیست خوزستان تصریح کرد: همه دستگاههای دولتی سرفصل آموزشهای محیط زیست را دریافت کردهاند و دورههای آموزشی را برگزار میکنند و یا به روشهای گوناگون این کار را انجام میدهیم.
لاهیجانزاده تصریح کرد: در حوزه آموزش و پرورش نیز فعالیتهای گستردهای انجام شده است. در حال حاضر از کانون پرورش فکری کودکان و نوجوانان استفاده شده است و برای دانشآموزان دورههای تجسمی و آموزشی در زمینه محیط زیست برگزار میشود. همچنین طرح بیزباله در شهرهای مختلف خوزستان اجرا شده است.
مدیرکل حفاظت محیط زیست خوزستان عنوان کرد: همچنین دورههای آموزشی زیست محیطی با همکاری مدیریت بحران در شش ماهه نخست سال جاری برگزار شده است.
لاهیجانزاده با اشاره به تردد زائران اربعین حسینی از مرزهای خوزستان، گفت: هر ساله بیش از 700 هزار زائر اربعین حسینی از مرزهای خوزستان عبور میکنند که در این مدت در سالهای گذشته آلودگی زیادی در حاشیه جادهها ایجاد میشد؛ در سال جاری با انجام یک برنامه مفصل با همکاری سازمانهای مردمنهاد، پاکترین سال را در محرم و صفر داشتهایم.
وی با اشاره به ارائه آموزش همگانی زیست محیطی، گفت: 10 مجموعه مستند تلویزیونی با همکاری صدا و سیمای خوزستان ساخته شده است. همچنین جشنواره فیلم سبز در شهرهای مختلف برگزار شده است.
مدیرکل حفاظت محیط زیست خوزستان با اشاره به بحث مشاغل سبز، بیان کرد: به همه فارغالتحصیلان محیط زیست را از طریق سازمان مهندسی فراخوان دادهایم و 1700 نفر فارغالتحصیل محیط زیست که در سازمان نظاممهندسی کشاورزی ثبتنام کرده بودند به کمک ادارهکل تعاون خوزستان دعوت شدهاند و بحث ایجاد مشاغل سبز را برای این افراد مطرح و مشخص کردهایم تا به امید اشتغال در دستگاههای دولتی نباشند.
لاهیجانزاده با اشاره به انجام طرح محیطیار در استان خوزستان، گفت: طرح محیطیار از فعالیتهای مهم ادارهکل حفاظت محیط زیست خوزستان در سالهای اخیر بوده است که در آن حدود 250 هزار دانشآموز به طور مستقیم آموزش داده شدند.
وی با اشاره به عملکرد پژوهشی خوزستان، گفت: با وجود محدودیتهای اعتباری به کمک سازمان مدیریت و برنامهریزی، پژوهشها پایدار نگه داشته شدهاند و پژوهشهای متعددی انجام شده است زیرا هر گونه اظهار نظر سازمان محیط زیست باید پایه علمی داشته باشد. ارزشگذاری تالابها یکی از موضوعهای پژوهشی بوده است که اکنون با کمک سه دانشگاه کشور و یک دانشگاه در آمریکا همه تالابهای خوزستان با آخرین متد ارزشگذاری شدهاند.
مدیرکل حفاظت محیط زیست خوزستان بیان کرد: همچنین آموزش و پژوهش ادارهکل حفاظت محیط زیست خوزستان از سال 91 تا 96 رتبه نخست را در کشور کسب کرده است.