رییس اتاق بازرگانی اهواز گفت: بیش از 14 سال از عمر مرزهای خوزستان میگذرد اما همچنان با مشکلاتی در این مرزها مواجه هستیم که باعث میشود صادرات را کاهش دهد و صادرکنندگان نیز با مشکلاتی رو به رو شوند.
شهلا عموری امروز 18دی ماه در نشست خبری که در محل اتاق بازرگانی اهواز برگزار شد، اظهار کرد: اتاق بازرگانی، مادر همه نهادها است و همه انجمنها و نهادهای مختلف را در بر میگیرد اما این موضوع به شرط آن است که این نهادها عضو اتاق باشند.
خدمات ما فقط مخصوص اعضای اتاق نیست
وی افزود: در حال حاضر دیدگاه ما این است که خدمات اتاق بازرگانی اهواز فقط مختص اعضای اتاق نباشد و به همه اختصاص پیدا کند.
رییس اتاق بازرگانی اهواز تصریح کرد: تولیدکنندهای که به تولید میپردازد و عضو اتاق نیست، قطعا مشکلاتی دارد که با تولیدکنندگان عضو اتاق مشابه هستند و در این زمینه با توجه به وضعیت استان تلاش کردهایم تا همه واحدهای تولیدی و صنعتی عضو یا غیر عضو اتاق، صادرکنندگان و فعالان کشاورزی را حمایت کنیم.
عموری ادامه داد: در این زمینه تلاش شده تا با دعوت از بخشهای مختلف، مشکلات آنها را جویا شویم و با برگزاری جلساتی در راستای حل آن مشکلات گام برداریم. اتاق بازرگانی میتواند در دو کارگروه تاثیرگذار استان که شامل کارگروه توسعه صادرات و شورای گفت و گوی دولت و بخش خصوصی میشود، حضور و مشکلات این بخش را بیان کند.
وی عنوان کرد: مشکلات صادرات استان در کارگروه توسعه صادرات استان که اتاق بازرگانی نیز عضو آن است مطرح میشود. در این زمینه تلاش شده تا مشکلات صادرات از خرد تا کلان مطرح و حل شوند. جلسات شورای گفت و گوی دولت و بخش خصوصی نیز دیگر محلی است که بخش خصوصی میتواند مسایل و مشکلات خود را در آن مطرح و به نتایج خوبی دست پیدا کند.
رییس اتاق بازرگانی اهواز ادامه داد: اتاق بازرگانی، دبیرخانه جلسات شورای گفت و گوی دولت و بخش خصوصی و ریاست این جلسات نیز بر عهده استاندار خوزستان است. استاندار اهمیت ویژهای برای این جلسات قائل است و با توجه به رویکرد آقای شریعتی ماهانه دو جلسه برگزار و مشکلات بخش خصوصی در استان پیگیری میشود.
عموری تصریح کرد: برای حل مشکلات کشاورزان استان، یک کرسی را در جلسات شورای گفت و گوی دولت به بخش کشاورزی اختصاص دادهایم تا موارد و مشکلات این بخش از سوی نظام صنفی کشاورزی به ما اعلام شود. در این زمینه یک کرسی را به نظام مهندسی معدن و یک کرسی به اتحادیه صادرکنندگان اختصاص داده شده است. در حوزه صنعت نیز یک کرسی برای خانه صنعت، معدن و تجارت خوزستان در نظر گرفته شده است.
انجمنها همکاری لازم را با اتاق ندارند
وی ادامه داد: این کرسیها به این دلیل به بخشهای مختلف واگذار شده است تا آنها بتوانند مشکلات را ریشهیابی و نسبت به ارائه راه حل به اتاق بازرگانی اقدام کنند. اگر در هر کدام از بخشها شاهد کم کاری یا عملکرد مناسبی نبودهایم، به این دلیل است که این انجمنها همکاری لازم را با اتاق نداشتهاند.
رییس اتاق بازرگانی اهواز تصریح کرد: با توجه به اینکه استان خوزستان تنها استان کشور است که سه اتاق بازرگانی دارد، در جلسات شورای گفت و گو دو کرسی را به اتاقهای بازرگانی خرمشهر و آبادان اختصاص دادهایم. همچنین اتاق اصناف و اتاق تعاون نیز هر کدام یک کرسی از کرسی جلسات را در اختیار دارند.
عموری با اشاره به مشکلات بخش کشاورزی استان ادامه داد: با توجه به اینکه اتاق بازرگانی اهواز خود کمیسیون کشاورزی دارد، سعی شده است تا مشکلات این بخش را به خصوص در حوزه آبزیان و خرما پیگیری و عارضه یابی کنیم و برای حل آنها نسبت به راهکارهای عملی اقدام کنیم. امیدواریم با اقداماتی که در این دو حوزه انجام گرفته است، شاهد حل مشکلات و همچنین توسعه صادرات باشیم.
مشکلات مرزی صادرات را کاهش میدهد
وی با اشاره به تلاش برای حل مشکلات مرزهای استان گفت: مرز چذابه در حوزه مسولیتهای اتاق بازرگانی اهواز است اما مشکلات مرز شلمچه توسط اتاق بازرگانی خرمشهر و آبادان پیگیری میشود. اگرچه بیش از 14 سال از عمر مرزهای خوزستان میگذرد اما همچنان با مشکلاتی در این مرزها مواجه هستیم که باعث میشود صادرات را کاهش دهد و صادرکنندگان نیز با مشکلاتی رو به رو شوند.
تلاش شده تا در مرز چذابه به یک مدیریت واحد دست پیدا کنیم
رییس اتاق بازرگانی اهواز با اشاره به تلاشهای انجام گرفته برای ساماندهی مرزها خاطرنشان کرد: با تلاشهای انجام گرفته تقریبا به سمتی گام برداشتهایم تا در مرز چذابه به یک مدیریت واحد دست پیدا کنیم و سازمانها در تصمیمگیری به صورت جزیرهای عمل نکنند و مشکلات صادرات در این مرز کاهش پیدا کند.
عموری در پاسخ به این سوال که آیا مشکلات در مرزها سیستمی است یا زیرساختی؟ گفت: بخشی از مشکلات در مرزها سیستمی است که به کشور عراق مربوط میشود و بخش دیگر نیز مشکلات زیرساختی مرزها است که باید آنها را حل کرد. برای مثال بارها اعلام کردهایم که در نقطه صفر مرزی چذابه باید دو دروازه ورود و خروج نصب شود تا شاهد ترافیک نباشیم، اما تا به حال موفق به نصب دروازه دوم نشدهایم.