امام علی (ع): كسى كه دانشى را زنده كند هرگز نميرد.
لذا با شروع مهر ماه و آغاز سال تحصیلی تحرکات انقلابیون خصوصا در آموزش و پروش برای به اعتصاب کشاندن فرهنگیان و مدارس در اهواز آغاز شد.
در این راستا به دعوت آیت الله موسوی جزایری و شرکت تنی چند از کادرهای اصلی انقلاب در اهواز ، جلسه ای در منزل شیخ حمید کاشانی برگزار شد و آغاز اعتصاب دانش آموزان و فرهنگیان اهواز آنجا پی ریزی شد. این حرکت در ابتدا از دبیرستان شهید مصطفی خمینی (شاپور سابق) توسط دبیران و دانش آموزان انقلابی آغاز و به دلیل مهیا بودن شرایط جامعه به سرعت به مدارس دیگر سرایت کرد و فراگیر شد .
آیت الله جزایری در مهرماه 57 به پاریس رفت و به حضور امام خمینی رسید . پس از بازگشت وی از پاریس و شدت یافتن حوادث انقلاب و روند وقایع با مشورت روحانیت اهواز ، راهپیمائی بزرگی در اهواز برنامه ریزی شد .
این راهپیمائی که همه قشرهای مردم در آن شرکت کردند با توجه به تعطیلی و اعتصاب در مدارس اهواز و استفاده از نیروهای فرهنگیان به صورت بزرگترین و باشکوه ترین تجمعات آن روز اهواز بدل شد . این راهپیمایی از مدرسه آیت الله بهبهانی به سمت حسینیه اعظم برگزار شد و در پایان آن حجه الاسلام سید ابوالقاسم مجتهد زاده در تجلیل مقام امام سخن گفت .
دو روز پس از راهپیمائی بزرگ مردم اهواز رژیم پهلوی در یک عقب نشینی اعلام کرد که آزادی زندانیان سیاسی را آغاز خواهد کرد و بلافاصله پس از آن 40 نفر از زندانیان سیاسی اهواز در مرحله اول از زندان کارون آزاد شدند .
حرکت های انقلابی نه تنها در اداره آموزش و پرورش خوزستان که همزمان در سایر ادارات هم اجرا می شد که از جمله این اعتصابات می توان به اعتصاب کارکنان پالایشگاه آبادان و سازمان آب و برق خوزستان به ویژه اهواز اشاره کرد .