معاون اجتماعی و پيشگيری از وقوع جرم دادگستری کل خوزستان با اشاره به برنامه پیشگیری و کنترل تجمعات غیرقانونی و تحصنها در سال جاری گفت: همچنین ارتقای سطح هماهنگی دستگاههای مرتبط در جهت پیشگیری از فعالیت گروهکهای تکفیری در خوزستان با جدیت در دستور کار است.
حجتالاسلام عبدالحمید امانت بهبهانی در نشست خبری که امروز شنبه (18 خردادماه) در دادگستری اهواز برگزار شد، با اشاره به خدمات انجام شده در حوزه پیشگیری از جرم و آسیبهای اجتماعی اظهار کرد: در سال 97 بیش از 240 کارگاه و 40 جلسه رسمی با حضور دستگاههای مختلف در معاونت پیشگیری از وقوع جرم خوزستان برگزار شد.
وی با اشاره به اهم برنامهها در سال گذشته در اداره فرهنگی معاونت اجتماعی و پیشگیری از وقوع جرم افزود: برگزاری کارگاههای 23 مهارت برای تربیت فرزندان (برای والدین دارای فرزند 7 تا 12 سال)، برگزاری کارگاه در خصوص نهادینهسازی آموزشهای پیش از ازدواج، برگزاری دو کارگاه در زمینه پیشگیری از خشونت و برگزاری ۱۸ کارگاه ویژه مربیان مهد و پیشدبستانی برخی از اقدامات این معاونت بودهاند.
معاون اجتماعی و پيشگيری از وقوع جرم دادگستری کل خوزستان ادامه داد: در زمینه بحث سبک زندگی اسلامی ایرانی، برنامه ویژه سربازان تحت عنوان "فرزندان آفتاب " 21 کارگاه برگزار شده است.
امانت بهبهانی همچنین با اشاره به فعالیت مراکز مشاوره خانواده در سطح استان گفت: اولین کاری که در این زمینه انجام شد، بحث تشکیل بانک اطلاعات مشاورین خانواده بود و اکنون بانک اطلاعاتی مراکز مشاورین خانواده خوزستان جمعآوری شده است. پس از اطلاعرسانی عمومی، از اکثریت مراکز اعتبار لازم را به دست آوردیم تا مراکز مشاوره خانواده استان رصد شوند و پروندههای مربوط به حوزه خانواده مخصوصا طلاق را به مراکزی که دارای صلاحیت بیشتری هستند، ارجاع دهیم.
وی افزود: با این اقدام حدود 10 مرکز مشاوره خانواده انتخاب و به دادگاههای خانواده خوزستان معرفی شدند تا پروندههای طلاق به این مراکز ارجاع داده شوند و شاهد بازخورد بهتر و کاهش آمار طلاق باشیم.
معاون اجتماعی و پيشگيری از وقوع جرم دادگستری کل خوزستان با اشاره به فعالیت مرکز ملاقات فرزندان طلاق در استان تصریح کرد: در حال حاضر شش مرکز ملاقات فرزندان طلاق تحت عنوان مراکز مهر خانواده در خوزستان وجود دارد که در حال توسعه این مراکز هستیم. پیش از این، فرزندان طلاق در کلانتریها با والدین ملاقات میکردند و کلانتریها برای این موضوع، محل مناسبی نیستند.
وی گفت: همچنین کارگاههای ویژه معتادان بهبودیافته تحت عنوان طرح مهاجر و شش کارگاه جهت ارتقای مهارت ارتباطی مبتنی بر سبک زندگی ایرانی – اسلامی ویژه زوجین متقاضی طلاق برگزار شده است.
امانت بهبهانی عنوان کرد: همچنین پروژهای به نام نظام مراقبت اجتماعی دانشاموزان در مدارس تدوین شده است. این پروژه برای 2 هزار و 300 مربی در 127 مدرسه در اهواز، آبادان و بندر امام خمینی(ره) اجرا شده است. همچنین 58 برنامه 10 دقیقهای تحت عنوان برنامه جامعه و قانون با همکاری صدا و سیما در زمینه اطلاعرسانی تهیه و پخش شده که طبق بررسی انجام شده، موجب رضایتمندی مردم شده است.
وی به فعالیت داوران دادگستری اشاره و تصریح کرد: در سال 94 بحث داوری در خوزستان آغاز شد که نخستین اقدام در این زمینه تشکیل خانه داوری در خانه صنعت و معدن خوزستان بوده است و با آغاز این کار، از ورود پروندههای موضوعات اقتصادی با استفاده از بحث داوری جلوگیری کردهایم.
معاون اجتماعی و پيشگيری از وقوع جرم دادگستری کل خوزستان ادامه داد: اگر بتوانیم بحث داوری را پیش ببریم، آمار ورودی پروندههای دادگستریها به شدت کاهش مییابد. در حال حاضر 259 نفر متقاضی در مرحله اول در زمینه داوری حائز رتبه شدهاند که باید مراحل بعدی را طی کنند اما در مجموع 5 هزار داور حقوقی در خوزستان مورد نیاز است و توسعه داوری یکی از سیاستهای سال جاری است.
وی گفت: همچنین سامانه "سجام" دادگستری جهت رسیدگی به شکایات مردم راهاندازی شده است. در مجموع تاکنون 70 هزار نفر در سطح کشور در این سامانه ثبتنام کردهاند که حدود 30 هزار نفر از این افراد خوزستانی هستند. این سامانه در زمینه مشکلات اراضی ملی، محیط زیست، قاچاق کالا و ارز، احتکار، مشکلات جامعه، خاموشیها، کوهخواری، زمینخواری، دریاخواری، فسادهای مالی یا بانکی و دیگر مشکلی رسیدگی میکند.
امانت بهبهانی عنوان کرد: همچنین اجرای قانون پیشفروش ساختمان و صدور شناسنامه فنی با هدف کاهش ورود پرونده به دستگاه قضایی و پیشگیری از کلاهبرداری و جرایم علیه اموال یکی از اقدامات انجام شده است که با پیگیریهای انجام شده و همکاری شهرداری اهواز، شناسنامه فنی در حال صدور است. تاکنون حدود یک هزار فقره شناسنامه فنی صادر شده است. خریداران باید دقت کنند هنگام خرید ساختمان، شناسنامه فنی آن را نیز از فروشنده دریافت کنند. این موضوع از کلاهبرداری و فروش چندباره یک ملک جلوگیری میکند.
وی ادامه داد: در سال جاری 49 برنامه در دست اجرا داریم که در حوزه قضایی، موسسات داوری بسیار مورد تاکید است. همچنین پیشگیری از تغییر کاربری باغها، اجرای طرح صیانت از منابع آب، طرح شناسایی و دستگیری محکومین، طرح ناامنسازی محیطهای تولید و توزیع مواد مخدر صنعتی با استفاده از ظرفیت دستگاههای مرتبط، اجرای ارتقای مداخلات امنیتی انتظامی در کاهش جرایم خشن با تمرکز بر ضرب و جرح عمدی و پیشگیری از جرایم حوزه امنیت اخلاقی با تمرکز بر پیشگیری از تولید و توزیع مشروبات الکلی برخی از برنامهها است.
معاون اجتماعی و پيشگيری از وقوع جرم دادگستری کل خوزستان گفت: یکی دیگر از موضوعاتی که امسال در دستور کار قرار دارد، بحث پیشگیری و کنترل تجمعات غیرقانونی و تحصنها است. همچنین بحث ارتقای سطح هماهنگی دستگاههای مرتبط در راستای پیشگیری از فعالیت گروهکهای تکفیری در خوزستان نیز با جدیت در دستور کار است. اجرای ارتقای مداخلات انتظامی در راستای کاهش تلفات جانی درونشهری با همکاری دستگاههای ذیربط نیز از دیگر موارد مورد تاکید است.
وی تصریح کرد: اکنون پیشگیری به یک امر ضروری تبدیل شده است و مورد تاکید جدی مقام معظم رهبری و قوه قضاییه است تا بتوانیم با تحقق پیشگیری، از حجم ورودی پروندهها به دادگستری جلوگیری کنیم.
امانت بهبهانی عنوان کرد: در سطح کشور سالیانه 15 میلیون پرونده وارد دادگستریها میشود و در خوزستان نیز سالیانه یک میلیون پرونده وارد دادگستریها میشود که حجم کار را بسیار سخت کرده است و این موضوع، پیشگیری را به امری واجب تبدیل کرده است. از دستگاههای دیگر نیز میخواهیم که وظایف خود در حوزه پیشگیری را انجام دهند تا بتوانیم در این زمینه نتایج اثرگذارتری داشته باشیم.