استاندار خوزستان بر لزوم استقرار تیمهای بهداشت و درمان در اماکن اسکان اضطراری مسجدسلیمان جهت پیشگیری از وقوع بیماریهای رودهای تاکید کرد.
غلامرضا شریعتی در جلسه شورای اداری مسجدسلیمان که امروز (۲۳ تیرماه) در خصوص آخرین وضعیت زلزله ۵.۷ ریشتری این شهرستان برگزار شد، اظهار کرد: خدا را شاکریم که در این حادثه تلفات جانی نداشتهایم و به لطف الهی افرادی که مصدوم شدند به موقع خدمات درمانی را دریافت کردند که از همه دستاندرکاران تشکر میکنیم.
وی افزود: مسجدسلیمان به علت قدمت و فرسودگی، بافت آلوده و آسیبپذیری مناطق، پتانسیل آسیب را داشته است و زلزله مساله را تشدید کرده است که باید از این فرصت جهت بهبود شرایط استفاده شود.
استاندار خوزستان گفت: در کشور با بلاهای مختلفی مواجه هستیم. هنوز از سیل رهایی پیدا نکردهایم و کار بازسازی پس از سیل و پرداخت خسارات در حال انجام است. باید زلزله نیز مانند سیل با همدلی و همراهی مدیریت شود.
شریعتی تصریح کرد: مذاکراتی با دولتمردان انجام شده است اما ابتدا باید در خصوص میزان خسارات زلزله برآورد لازم انجام شود. بنیاد مسکن در حال ارزیابی خسارات است که پس از تکمیل ارزیابیها، سریعا گزارش آن به دولت ارائه میشود تا مصوبهای جهت انجام اقدامات لازم داشته باشیم.
وی افزود: خوشبختانه مدیریت بحران و همه دستگاهها وارد کار شدند و اقدامات لازم را انجام دادند. با توجه به این شرایط باید حتی منابع استانی را به سمت این منطقه گسیل دهیم. یکی از مصوبات این جلسه، احداث این مدارس در شهرستان مسجدسلیمان است و در صورت لزوم اعتبارات شهرستانهای دیگر برای احداث این مدارس جابهجا میشود.
استاندار خوزستان گفت: در حال حاضر تحصیل دانشآموزان در سال جدید جزو اولویتها است و باید شرایط تحصیل برای دانشآموزان فراهم شود و نمیشود دانشآموزان در مکانهای خطرساز تحصیل کنند.
شریعتی بیان کرد: همچنین اداراتی که تخریبی هستند باید سریعا مکانی را اجاره کنند یا اگر دستگاه دولتی، ساختمان مازاد قابلی استفاده دارد، در اختیار اداره قرار دهند تا ساختمان اداره احداث و حداقل خدمات به مردم ارائه شود.
وی تصریح کرد: همچنین باید شرایط جهت اسکان موقت فراهم شود و باید این موضوع در شهرستان حل شود.
استاندار خوزستان با تاکید بر لزوم همراهی سایر دستگاههای ذیربط، بیان کرد: نباید امکاناتی در دست برخی دستگاهها باشد و دریغ کنند و زلزلهای رخ دهد و اتفاق ناگواری پیش بیاید.
شریعتی عنوان کرد: فعلا باید شرایط حفظ شود و بهبود یابد تا تصمیم اصلی و شرایط پایداری برای این منازل اخذ شود اما تا برآورد انجام شود نمیتوانیم تصمیمی بگیریم.
وی با بیان اینکه کنترل بیماریهای واگیر در سیل کار بسیار سنگینی بود، تصریح کرد: با توجه به اینکه اکنون برخی از زلزلهزدگان در سالنهای ورزشی یا اماکن دیگر قرار دارند و به صورت جمعی زندگی میکنند، باید مجموعه بهداشت و درمان مانند سیل مراقبت لازم را انجام دهد و تیمهای بهداشت و درمان مستقر شوند زیرا احتمال وقوع بیماریهای رودهای وجود دارد.
استاندار خوزستان گفت: شدت زلزله کمتر از سیل اخیر است اما ممکن است کمتوجهی ما عواقبی ایجاد کند که توجیه نداشته باشند و باید مسئولین حساسیت لازم را داشته باشند.
وی ادامه داد: بنیاد مسکن باید سریعا برآوردهای دقیق و کارشناسی و قابل دفاع را تکمیل کنند تا بتوانیم موارد مورد نیاز را پیگیری کنیم.
شریعتی گفت: همچنین بررسی امکان زیستپذیری و سکونت در شش منطقه آلوده مصوب شده و باید اجرایی شود.
وی تصریح کرد: بحث استقرار کانکس در مناطق زلزلهزده سرپل ذهاب نتایج خوبی نداشت و در سیل تاکید کردند که کانکس در اختیار سیلزدگان قرار ندهیم. با این وجود با توجه به اینکه راه حل دیگری نداشتیم، با مسئولیت خودم حدود ۲۰۰ تا ۳۰۰ کانکس در اختیار سیلزدگان قرار دادم.