مدیرکل حفاظت محیط زیست خوزستان از بازگشت دو قلاده توله خرس قهوهای به زیستگاه طبیعی در منطقه حفاظت شده "شیمبار" بعد از ماهها نگهداری خبر داد.
محمدجواد اشرفی با اشاره به رهاسازی دو قلاده توله خرس قهوهای در روز جمعه (12 مهرماه) همزمان با روز جهانی حیوانات اظهار کرد: این دو قلاده خرس چند ماه پیش به دلایل نامعلومی از مادر خود جدا مانده بودند که به وسیله نیروهای یگان محیط زیست شهرستان اندیکا و کمک و همیاری آقای صلبعلی نظرپور یکی از دوستداران محیط زیست منطقه، در شرایط طبیعی با کمترین ارتباط انسانی، مراحل رشد خود را طی کردند و بعد از تایید نظر کارشناسان محیط زیست طبیعی مبنی بر توانایی زیست در محیط طبیعی و سازگاری با زیستگاه طبیعی و اصلی خود، به همان زیستگاه بازگشتند.
وی ادامه داد: منطقه حفاظت شده شیمبار از زیستگاههای اصلی و طبیعی گونه خرس است و امیدواریم این دو توله خرس با بازگشت به زیستگاه اصلی خود، بتوانند نقش و جایگاه طبیعی خود در زنجیره طبیعت را به خوبی حفظ کنند.
اشرفی ضمن تقدیر از انجمن دیدهبان دوستداران مسجدسلیمان و آقای نظرپور دوستدار محیط زیست منطقه که این مدت در حفظ و نگهداری توله خرسها نهایت همکاری را با مجموعه محیط زیست شهرستان اندیکا داشتهاند، از مردم منطقه به خصوص عشایر خواست که در نگهداری گونههای حیات وحش نهایت همکاری را با محیطبانان داشته باشند.
به گزارش ایسنا، خرسها و از جمله خرسهای قهوهای، از جانورانی هستند که انسان در برابر آنها به ترس مفرط دچار میشود اما شاید شناخت و آگاهی از ویژگیهای آنها در هنگام مواجهه با این حیوان، این ترس و دستپاچگی را کاهش دهد.
طول خرس قهوهای ایران در حدود 2 تا 2.5 متر است. وزن این پستاندار بین 90 تا 290 کیلوگرم در نوسان است اما به طور میانگین در حدود 180کیلوگرم وزن دارد.
زیستگاههای اصلی خرس قهوهای، عموما مناطق جنگلی خزری، جنگلهای ارسباران و زاگرس، علفزارهای مرتفع کوهستانی نزدیک به جنگل و درههای پاییندست جنگل است. پراکندگی این حیوان در ایران، از شمال خراسان تا استانهای گلستان، سمنان، مازندران، تهران، گیلان، چهارمحال و بختیاری، قزوین، زنجان، آذربایجان، کردستان، لرستان، کرمانشاه و استانهای فارس و خوزستان است. خرسهای قهوهای در اواخر تابستان و پاییز، معمولا در مناطق پاییندست جنگل یا درههایی که میوههای وحشی در آنها یافت میشود، ساکن هستند.
این خرسها با شروع فصل زمستان به خواب زمستانی میروند و جالب است بدانید که در همین فصل زایمان میکنند.
نوزاد خرس قهوهای پس از بهدنیا آمدن، از شیر مادر تغذیه میکند و بزرگ میشود و وقتی مادر از خواب برمیخیزد، دو توله یکماهه را در کنار خود میبیند.
خرس قهوهای به خوردن مورچههای زیر سنگها در مناطق کوهستانی نیز علاقه دارد و تقتق سنگها در یک محل کوهستانی، میتواند از نزدیک شدن یک خرس قهوهای خبر دهد.
خرسهای قهوهای ماده و تولهدار، از خطرناکترین خرسها هستند که بیشتر این خطر، ناشی از محفاظتکردن خرس مادر از تولهخرسها در برابر حوادث است.