اینستاگرام شوشان
شوشان تولبار
آخرین اخبار
اینستاگرام شوشان
شوشان تولبار
کد خبر: ۹۹۱۹۸
تاریخ انتشار: ۱۳ آبان ۱۳۹۸ - ۲۲:۲۸
امید حلالی - مدیرمسئول: 

چند نکته اجمالا درباره حوادث و تحرکات چند روز گذشته جمهوری عراق خدمت تان عنوان می شود:

  1. راهپیمایی ظهر روز جمعه طرفداران مرجعیت در بغداد بسیار قابل تامل است و نشان گر آن که نقشه برخی بازیگران منطقه ای و فرامنطقه ای برای راندن مرجعیت از حوزه عمومی سیاست عراق و محدود کردن آنان به شهر نجف و حوزه علمیه، خیالی باطل است. تظاهر کنندگان به شکل پر شور و پر شمار شعار می دادند : "تاج، تاج علی الراس، سید علی سیستانی" و "کل الشعب ویاک یا سید علی"هویدا و مسلم آنکه جایگاه مرجعیت شیعه خاصه آیت الله سید علی سیستانی در عراق بی بدیل است و البته با توجه به خصایص شخصیتی ایشان آلترناتیوی درون عراق برای این مرجع عالی قدر وجود ندارد.
  2. ورود گروهی مسلح و دارای یونیفرم نظامی سبز به منطقه سبز بغداد که امنیتی ترین منطقه این کشور بحران زده است و محاصره کردن منزل رییس ائتلاف النصر در پارلمان یعنی حیدر العبادی بی ارتباط با مواضع این ائتلاف پارلمانی در پیشنهاد گذر از نظام پارلمانی به ریاستی قلمداد نمی گردد.
  3. دولت میانه رو "عادل عبدالمهدی" به نظر می رسد که در معرض سقوط است و ممکن است وجه المصالحه گروه ها و احزاب و جریان های سیاسی برای آرام کردن مقطعی معترضین باشد. مانند همان مدلی که در لبنان برای سعدالدین حریری اتفاق افتاده است.عبدالمهدی همچنین ممکن است ریاست دولت انتقالی شش ماهه را نیز برعهده گیرد.
  4. انتصاب "سید جعفر صدر" در شرایط کنونی به عنوان سفیر عراق در انگلیس قابل تامل و نشان از برخی پشت پرده ها دارد.
  5. ترور علیاوی از مسوولیت تشکل نظامی عصایب اهل الحق با زخمی کردن و سپس تعقیب کردن وی و قتلش به شکلی فجیع از عهده گروه های معترض مردمی خارج بوده و نشان دهنده اراده ای بالاتر و نقشه و برنامه ریزی قبلی ست.
  6. رقبا و دشمنان ملت عراق می دانند که نخواهند توانست به لحاظ فرقه ای شیعیان در اکثریت جمعیتی را از صحنه قدرت سیاسی مانند قبل حذف کنند لیکن با این آشوب قصد دارند در نهایت نظامی با مشی سکولار و ملی گرا را حاکم کنند. توضیح آنکه قریب به اتفاق بیت های شیعی و احزاب و ائتلاف های وابسته از دوستان ایران بوده و هستند، مرجعیت عالی، خاندان صدر و حکیم، عبادی، مالکی، عامری، عبدالمهدی و ... همگی در این زمره اند و ایران تنها با گروه شیعیان سکولار زاویه دارد که چه بسا در صورت موفقیت این گروه که احتمالی بسیار کم به لحاظ معادلاتی دارد، رقبا و دشمنان منطقه ای به دنبال مدل سازی قابل تسری برای ایران نیز باشند. 
  7. برگزاری مجلس رقص و خوانندگی توسط زنی با ظاهر آنچنانی در شهر مقدس کربلا پیش از رقابت ورزشی نیز که واقعه ای عجیب در مقطعی قبل بود و موجب کنش هایی جدی در عراق و ایام قبل از ماه محرم شد اکنون با خوانشی به روز تر در همین راستای عرفی سازی و رفتن به سمت سکولاریزاسیون می تواند تعبیر گردد. 
  8. برگزاری انتخابات زیر نظر نهادهای بین المللی بی طرف مورد تاکید برخی گروه ها و شخصیت هایی مثل اسامه النجیفی و .... است که البته معلوم است بی طرفی در بین برگزار کنندگان انتخابات وجود نخواهد داشت. 
  9. در بیانیه و اتخاذ مواضع شخصیت ها خاصه بیانیه وزارت خارجه بر راه حلی عراقی تاکید می شود و قدرت های منطقه و فرامنطقه ای از دخالت در کار عراق نهی می شوند که البته ضمیر و طرف خطاب آن مشخص می باشد و عاقلانه است که تحولات عراق را در این دوره حساس با ظرافت و جز نگری مورد تحلیل و ارزیابی قرار داد و خاصتا دیپلماسی ایرانی می بایست هوشمندانه عمل نماید. در نظر داشته باشیم که بازوی رسانه ای اعتراض های عراق که مشخصا شارژرهایی در سعودی و اسرائیل دارد به دنبال خلق سناریوها و نشانه شناسی ها و ردیابی هایی ست مبنی بر دست داشتن ایران و سپاه پاسداران در سرکوب و کشتار تظاهر کنندگان که می بایست در این زمینه آگاه بود و به پدافند رسانه ای پرداخت و از ابراز نظرات شبهه دار در خصوص عراق خاصه در رده های مختلف دولتی و حکومتی پرهیز کرد و با توجه به حساسیت موضوع این مهم را بر عهده دستگاه دیپلماسی رسمی و مقامات ارشد کشور یعنی رهبری و ریاست جمهوری و ریاست مجلس واگذاشت.
  10. موضع حشد الشعبی و عتبات مقدس در همراهی با تظاهر کنندگان جهت اصلاح امور و دادن تدارک و تغذیه در شهرهای مقدس نجف و کربلا نیز موضعی منطقی و هوشمندانه است و به نوعی تبری جستن از فساد اداری و خدماتی مورد اعتراض مردم . واقعیت آن است که اگر فساد اداری در عراق وجود دارد تنها به نخست وزیر که شیعه است برنمی گردد و افساد یا اصلاح محصول کل ساختار نظام سیاسی ست که در آن کردها (در منصب ریاست جمهوری) و اهل سنت و سایر فرق نیز حضور و مشارکت دارند.
نام:
ایمیل:
* نظر:
اینستاگرام شوشان
شوشان تولبار