مدیرعامل و رئیس هیئت مدیره شرکت ملی حفاری ایران اظهار کرد: فعالیت های این شرکت براساس تکیه بر توان داخلی و همسو با سیاست های اقتصاد مقاومتی در راستای پاسخگویی و تامین نیازهای صنعت نفت صورت می پذیرد.
شوشان: سید عبداله موسوی در بازدید از حوزه مدیریت پژوهش، فناوری و مهندسی ساخت شرکت، با اشاره به نقش کلیدی این مجموعه در فرآیند تولید نفت و گاز و عملکرد آن در چهار دهه گذشته، افزود: ملی حفاری سرشار از تجربیات فنی و مهندسی است و کار در آن منطبق با آنچه در صنعت نفت برای پست های سازمانی تعریف شده، انجام می شود.
وی گفت: این شرکت به عنوان یکی از شرکت های زیر مجموعه شرکت ملی نفت ایران نهایت تلاش خود را بر محور استفاده از داشته های علمی، تخصصی و تجهیزات موجود شرکت و استفاده از توانمندی ها و امکانات شرکت ها و مجموعه های صنعتی داخلی به ویژه در زمینه ساخت قطعات و تجهیزات متمرکز کرده است.
موسوی در این ارتباط بر همکاری های مستمر و هم افزایی با مجتمع های بزرگ و شهرک های صنعتی، شرکت های سازنده و دانش بنیان، مراکز علمی و پژوهشی و همچنین تبادل تجربیات و دانش فنی در خصوص ساخت قطعات و تجهیزات تاکید و اظهار کرد: این امر در اولویت های کاری شرکت تعریف شده است.
مدیرعامل شرکت ملی حفاری ایران عملکرد مدیریت پژوهش، فناوری و مهندسی ساخت را در این ارتباط بسیار موثر و مهم دانست و افزود: در این رابطه بخش های مختلف این مدیریت وظایف سنگینی بر عهده دارند و می بایست در تعامل با بخش های عملیاتی، پشتیبانی، فنی و مهندسی به نحو مطلوب در جهت تامین به موقع نیازها و طراحی، ساخت و بومی سازی هر چه بیشتر قطعات و تجهیزات با در نظر گرفتن استانداردهای صنعت نفت و ضوابط HSE با اولویت قطعات پرمصرف اقدام نمایند.
وی با بیان اینکه محتوای پایان نامه ها تحصیلی در مقاطع کارشناسی ارشد و دکترا که مورد حمایت شرکت قرار می گیرد ضرورت دارد مرتبط با نیازهای شرکت باشد، گفت: یکی از بخش های مهم در حوزه پژوهش، فناوری و مهندسی ساخت، مدیریت دانش است که این بخش باید به جد در سازمان نهادینه شود.
موسوی اظهار کرد: مدیریت دانش در مجموعه زمانی موفق است که در اولین گام تمام سوابق حوزه ها را در بخش های فنی مهندسی، عملیاتی و ستادی مستند سازی کند تا با پیاده سازی و پایش، به دانش تبدیل و در جهت استفاده کارکنان ارایه گردد.
مدیرعامل شرکت ملی حفاری ایران افزود: همکاران ما در بخش های سطح الارضی و تحت الارضی میادین و مخازن هیدروکربوری از دانش فنی و تخصصی بالایی برخوردار هستند که مناسب است این تجارب و دانش فنی به نحو شایسته مورد استفاده قرار گیرد.
وی ضمن تاکید بر هم افزایی بیشتر میان مدیریت های پژوهش، فناوری و مهندسی ساخت با فناوری اطلاعات و ارتباطات در موضوع طراحی و تهیه نرم افزارهای کاربردی، گفت: برنامه های نرم افزاری می بایست منطبق با نیاز هر بخش طراحی و ضمن پایش اطلاعات ، خروجی منتج به نتیجه داشته باشد.
موسوی خاطرنشان کرد: در این ارتباط لازم است به بخش های مختلف مجموعه اعم از عملیاتی و ستادی به صورت یکپارچه نگاه شود و همه بخش ها به هم متصل تا بتوان آنها را رصد و پایش نموده و از اطلاعات استخراج شده در تصمیم گیری استفاده به عمل آید.
مدیرعامل شرکت ملی حفاری ایران با اشاره به وجود همکاران فرهیخته و دارای نبوغ، ابتکارات، ابداعات و اختراعات در شرکت، افزود: این استعدادها و توانمندی ها باید رونمایی و در جهت توسعه و برنامه های کلان شرکت به کارگیری شود.
وی گفت: هزینه ها و سرمایه گذاری در شرکت می بایست در جهت درآمد زایی و خود گردانی سازمان باشد و بخش های ذیربط از جمله مهندسی مجموعه باید فعالیت ها را رصد ، تحلیل و عیب یابی نماید و راهکار مناسب برای رفع اشکالات و عدم تکرار آن داشته باشد.
موسوی در همین زمینه یادآور شد: برنامه ریزی، انجام کار بموقع و در آمد زایی شرکت در اولویت کارها و لازم است نگاه اجرایی و عملیاتی در هر پروژه ای به مبحث در آمدزایی برای شرکت معطوف و نظارت بر هزینه ها به شدت اعمال گردد.
در این بازدید که تعدادی از مدیران و روسای بخش های مختلف حضور داشتند، مدیرعامل از کارگاه ها و آزمایشگاه های مدیریت پژوهش، فناوری و مهندسی ساخت دیدن کرد.
در جریان این بازدید مهدی عرشیان سرپرست این مدیریت گزارشی از فعالیت های این حوزه در بخش های فناوری، پژوهشی، ساخت و مدیریت دانش ارایه داد.