یک فعال اجتماعی در استان خوزستان با راهاندازی پویش هشتگ خلیک_بالبیت ( در خانه بمان) به دنبال افزایش آگاهیبخشی در میان کودکان برای مقابله با ویروس کرونا است.
شوشان: این روزها سایه هراس از مبتلا شدن به ویروس کرونا بر جامعه سایه افکنده است، بسیاری از خانواده ها نگران وضعیت سلامت خود و فرزندانشان هستند و تلاش می کنند تا با رعایت اصول بهداشتی مورد تاکید از سوی وزارت بهداشت سلامتی خانواده را تضمین کنند. در این بین اما هستند پدر و مادرهایی که بی توجه به شرایط حساس کنونی همچنان بر ادامه روند زندگی خود به روال سابق (پیش از ورود ویروس کرونا) اصرار دارند.
اگرچه این افراد نسبت به هشدارهای اعلام شده از مقامات رسمی تاحدودی بی اعتنا هستند اما بنظر می رسد اگر این توصیه ها از زبان کودکان آنها بیان شود تاثیرگذاری بیشتری بر آنها خواهد گذاشت که این مساله نیز نیاز به افزایش آگاهی در کودکان دارد.
یک فعال اجتماعی و فرهنگی چهار روز پیش اقدام به راه اندازی یک پویش با نام (#خلیک_بالبیت) کرده است که در آن کودکان، والدین خود و تمام بزرگسالان جامعه را تشویق به ماندن در خانه می کنند.
قاسم منصور آل کثیر در خصوص این پویش می گوید: همیشه والدین بر رفتار و کارهای فرزندان نظارت دارند اما در برخی برههها این روال می تواند معکوس شود که البته رخ دادن این مساله به آگاهی فرزندان بستگی دارد.
وی می افزاید: در طول چهار روزی که از زمان راه اندازی این پویش گذشته بیش از صدها فیلم از شهرها و روستاهای مختلف برای ما ارسال شده است که در آنها کودکان، والدین را به ماندن در خانه تشویق می کنند.
منصور آل کثیر بیان می کند: این پویش تنها مختص به کودکان عرب نیست بلکه در همین مدت فیلمهایی از روستاهای رامهرمز، شوشتر و حتی استان تهران نیز ارسال شده است.
وی با اشاره به استفاده از ظرفیت های اجتماعی، قومی و المان های فرهنگی در راه اندازی این پویش توضیح می دهد: در مدیریت بحران مسائل اجتماعی نیاز است که تمام مسائل و پیوست های اجتماعی، المان های فرهنگی و اقلیمی در نظر گرفته شود، این پویش تلاش دارد که تا حد ممکن به این مسائل توجه کند به همین دلیل در میان کودکان ساکن در دور افتادهترین مناطق هم نفوذ کرده است.
این فعال اجتماعی تمرکز نخست این پویش را در شبکه اجتماعی اینستاگرام عنوان می کند و می افزاید: در ابتدا این پویش برای شبکه اجتماعی اینستاگرام تولید محتوا شد اما پس از آن بسیاری از سایت ها و کانال های خبری نیز از این پویش استقبال کردند.
وی می گوید: هدف نهایی ما تنها دریافت فیلم از کودکان نیست بلکه ما به دنبال ساخت کلیپ های آموزشی متناسب با رده سنی کودکان و نوجوانان هستیم اما در این راه به همکاری نهادهایی مانند اداره کل اجتماعی استانداری خوزستان، مدیریت بحران استان و همچنین دانشگاه علوم پزشکی جندی شاپور اهواز نیاز داریم.
با شیوع ویروس کرونا به دستور استاندار خوزستان و فرمانداران محدودیت هایی برای تردد و فعالیت در اماکن عمومی و مراسم در شهرستان های مختلف استان از جمله تعطیلی بازارها، مسدود شدن مبادی ورودی و تعطیلی ادارات برای پیشگیری از شیوع این ویروس اتخاذ شده است.
بر اساس اعلام دانشگاه علوم پزشکی اهواز تا کنون ۲۵۳ نفر در استان خوزستان به ویروس کرونا مبتلا شده اند که ۳۳ نفر از این تعداد جان خود را از دست داده اند.
اهواز با ۸۴ نفر بیشترین تعداد مبتلایان به ویروس کرونا را در خوزستان دارد.