شوشان - ابوالفضل بابادی شوراب :
اردیبهشت یادآور ریخته شدن خون است، خون همتباران لرم، مردمانی که در طول تاریخ به میهن پرستی، صفا و مهربانی و غیرت شهره بوده و هستند.
در چنین روزهایی یعنی دقیقا ۹ اردیبهشت، نیروی هوایی تحت امر رضا پالانی برای اولین بار بمب افکن ها را روی مردم لر تست نمود و این تست با موفقیت و به هزینه جان شهروندان لر اتفاق افتاد.
گویی مدنیت و توسعه ایی! که رضا پهلوی برای این کشور و خصوصا لرها طلب می کرد، نیازمند سود بردن از سلاح های مدرن هوایی بود!!!
خاندان پهلوی، علاقه عجیبی به ریختن خون لرها داشتند، از حادثه گجستان در بویراحمد بگیر تا قتل عام معترضان بختیاری در چند برهه مختلف(حادثه شلیل، جنگ سفید دشت و...)و همچنین نسل کشی خرم آباد در ۹ اردیبهشت.
در کارنامه خاندان پهلوی، شهادت علیمردان خان بختیاری و سپهبد تیمور بختیار نیز دیده می شود.
اما لرها کیستند؟ اینها چه موجوداتی اند که پهلوی تشنه خون شان بوده و هست؟
مردمانی که اولین نفرات خط مقدم دفاع از وطن بوده و هستند و آخرین نفرات گرفتن امتیازات و پست و مقام.
مردمان بی ادعا و کمرویی که گاهی نگارنده اگر بخواهد در تلافی کم رویی برادران و خواهران و عموها و دایی ها و خاله های تباری اش سخن بگوید، به پانلریسم و قومگرایی متهم می شود.
اگر از خون ریخته شده همتبارانش توسط خانواده پهلوی حرفی بزند، متهم به شوونیست می شود.
اگر بپرسد که چگونه نفت و آب لر ملی است، ولی فقر و بدبختی و نبود امکاناتش متعلق به خودش است، متهم به ترویج قومیت پرستی می شود.
اگر بگوید پس چه کسی باید صدای مطالبه گری این مردم با استانداردهای قانونی باشد، سکوت همه مدعیان را فرا می گیرد!
اما در ادامه در یک فرار رو به جلو پاسخ می دهند قومیتی به نام لر وجود نداشته و وجود هویت لر یک بدعت است.
اما فارغ از این واگویه های احتمالا بی نتیجه، سالگرد این اردیبهشت تراژیک که یادآور نسل کشی لرها توسط خاندان انیرانی پهلوی است بر تمامی همتبارانم تسلیت می گویم.