شوشان تولبار
آخرین اخبار
شوشان تولبار
کد خبر: ۱۰۳۵۵۶
تاریخ انتشار: ۲۶ مهر ۱۳۹۹ - ۱۴:۱۹
مدیر سلامت روانی، اجتماعی و اعتیاد علوم پزشکی اهواز با اشاره به تبعات بروز ناگهانی بیماری‌های عفونی بر سلامت روان؛ تشدید افسردگی، ایجاد بدبینی و اعتیاد را از آثار بیماری‌های عفونی برشمرد.
دکتر رضا دواسازایرانی در خصوص تاثیر شیوع ناگهانی بیماری‌های عفونی مانند پاندمی کرونا بر سلامت روان، اظهار کرد: بیماری‌های عفونی می‌توانند علائم روان‌پزشکی مانند افسردگی و اضطراب ایجاد کنند. همچنین می‌توانند باعث ایجاد علائم روانی بعد از عفونت مانند PANDAS شود که نوعی بیماری با علائم تیک و وسواس است که به دنبال نوعی از عفونت گلو در کودکان به وجود می‌آید.

وی افزود: بیماری‌های عفونی می‌توانند موجب تشدید افسردگی، ایجاد بدبینی و اعتیاد شوند و همچنین اثراتی بر مراقبین بیماران و خانواده‌ها بگذارند.

دواسازایرانی بیان کرد: بروز رفتارهایی مانند احساس گناه، خجالت و انگ از دیگر تبعات بیماری‌های عفونی بر روان فرد بیمار هستند. انگ، احساس منفی جامعه نسبت به فردی است که دارای بیماری است به صورتی که فرد بیمار از قسمتی از حقوقش محروم می‌شود. برای مبارزه با انگ، باید به خود و دیگران آموزش دهیم که می‌توانیم تغییر ایجاد کنیم؛ صحبت کردن و باورهای اشتباه را به چالش کشیدن در این راستا توصیه می‌شود.

وی گفت: باید با همه آدم‌ها با احترام برخورد شود زیرا در جایی که احترام حاکم است، انگ دوام نمی‌آورد.

مدیر سلامت روانی، اجتماعی و اعتیاد معاونت بهداشت دانشگاه علوم پزشکی جندی شاپور اهواز ادامه داد: به کلماتی که برای توصیف افراد مبتلا به بیماری استفاده می‌شود باید توجه کرد و نباید از کلمات اهانت‌آمیز استفاده شود. باید علائم بیماری را بیاموزیم و بدانیم چگونه به آن پاسخ دهیم.

وی با اشاره به نقش رسانه‌ها در مبارزه با انگ بیماری‌ها، تصریح کرد: رسانه‌ها باید به همه این نکات توجه کنند و در پوشش اخبار، این موضوعات را مد نظر قرار دهند.

دواسازایرانی گفت: پزشکان نیز باید از طریق درک عمیق‌تر از آنچه مراقبان و بیماران از تبعیض و بیماری تجربه کرده‌اند، برای چالش‌های مرتبط با انگ آمادگی داشته باشند.

هفته سلامت روان امسال از ۱۸ تا ۲۴ مهرماه با شعار "سلامت روان برای همه؛ سرمایه‌گذاری بیشتر، دسترسی بیشتر، برای همه، همه جا" برگزار شده است.
منبع: ایسنا
نام:
ایمیل:
* نظر:
شوشان تولبار