شوشان - ایمان لورابی:
گسترش شهر و شهر نشيني و افزايش تدريجي تعداد شهرهاي بزرگ در جهان به خصوص در کشورهاي در حال توسعه و از جمله ايران از يک طرف و رشد شهرها،تمرکز و تجمع جمعيت و افزايش بارگذاري هاي محيطي و اقتصادي بر بستر آنها از طرف ديگر، ضمن توجه بيشتر به شهرها،منجر به پذيرش نقشها و عملکردهاي متعدد شده است.
افزایش جمعیت شهری و آشفتگی و عدیده معضلات اجتماعی و فرهنگی نقش و جایگاه مدیریت شهری را تثبیت و نیازمند ساخته است عدم توجه به اصول مدیریت بحران در مدیریت شهری این شهرها را با چالش های زیادی مواجه کرده است.
در زمینه مدیریت بحران با توجه به تعاریف متفاوتی که از بحران شده است و آنچه که بسیاري ازاندیشمندان روي آن اجماع وجود دارد این است که وظیفه مدیریت بحران کنترل در زمان کوتاه با استفاده از بهترین اصول،روش ها ̧و.........است برخی از بحرانهایی که در مجموعه یا شرکت یا سازمان ممکن است مدیران با آنها مواجه شوند.
عبارتند از:بی انگیزگی کارکنانبکار گیري مدیران نالایق در قسمت هاي مختلفعدم دستیابی به اهداف کارخانه یا سازمانعدم رضایت مشتریان یا خدمت گیرندگانعدم اطمینان کارکنانمجموعه مدیران (بحران اطمینان )اعتصاب کارکنانبحرانهاي مالینا کار آمدي قوانین .بخشنامه ها؛دستور المعل ها و..........
شایان ذکر است که بیشتر بحران هاي سازمانی قابل پیش بینی است که در نتیجه نظارت وارزیابی و پیگیري اهداف و...می توان آنها را شناخت.
مدیرت شهري و هر مدیریت دیگر سعی دارد تا بحران ها کاهش یابد که البته اگر هوشمندانه با مسائل برخورد شود شاید اصلا بحرانی پیش نیاید ̧اصول بحران زمانی به وجود می آیند که مدیریت در طول یک مدت ̧مسائل کوچک وقابل حل را ندیده است و یا سعی در تغییر مسائل داشته و این باعث شده تا مسائل حاد در نهایت به صورت توده هاي از مشکلات و مسائل که به سختی قابل حل هستند وبه آن بحران می گویند به وجود آید.
تعریض معابر،مکانیابی جانپناه های مختلف در سطح شهر،نظارت شهرداری برساخت و ساز، ترمیم بافت فرسوده و عدم تداخل کاربری از جمله مهترین پیشنهادات در مدیریت شهری شهرهای کشور می باشد.